Home / Környezetvédelem, energiatakarékosság / Napelemes energia termelés

Napelemes energia termelés

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Az emberek nagy része ha a megújuló energiaforrásokról van szó egyböl a napelemet említik. A napelem nem ugyanaz, mint a napkollektor, ezt csak kevesen tudják. A napelemekkel kizárólag villamos energiát lehet előállítani. A napsugárzásból előállított napelemes energiatermelés napjainkban széles körben még nem terjedt el. Gyakorlatilag szinte mindenki használt már napelemet, mivel évtizedek óta a zsebszámológépek, karórák energiaellátását biztosítja. Természetesen manapság egy egész családi ház, vagy ipari létesítmény teljes energiaellátása megvalósítható napelemes megújuló energiaforrás alkalmazásával.
Ennek fő oka az igen gyenge hatásfok és a magasabb bekerülési költség a többi megújuló energiát hasznosító megoldások közül.

A napelemek a fotovillamos jelenséget hasznosítják.

Ez alatt a Nap sugárzási energiájának közvetlenül villamos energiává történő átalakítását értjük. A napelem fény hatására működik, így közvetlen vagy közvetett napsugárzás, illetve egyéb fényforrás hatására is (borult időben is működik). A termelt egyenáramot egy megfelelő inverterrel a kívánt feszültségű és frekvenciájú váltóárammá tudjuk alakítani.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Két rendszert különböztetünk meg:

 • Szigetüzemű rendszerek: Ebben az esetben a napelemek által megtermelt villamos energiát akkumulátorok segítségével tároljuk, későbbi napsütéstől mentes időszakokra.
 • Hálózatra termelő rendszerek: Itt az előállított villamos energiát az elektromos hálózatra termeli a rendszer, majd onnan a visszakapja a háztartás számára szükséges mennyiséget.

Az így termelt elektromos áramot az áramszolgáltató térítés ellenében vásárolja vissza úgy, hogy kihelyez egy speciális, ún. AD-VESZ mérőórát amely méri az elfogyasztott és termelt áramot és a különbözetet számlázza ki.
Fontos tudni, hogy 1 kW-os napelem évente 1000-1400 kWh-át termel, valamint azt is el kell dönteni, hogy a fogyasztás hány százalékát kívánjuk napelemekkel fedezni. Ha tehát az éves fogyasztás például 4000 kWh, és ennek 50%-át kívánjuk fedezni, akkor vagy 2 kW-os rendszer telepítése ajánlott.

A napelemeket könnyű súlya miatt meglévő tetőszerkezetre, vagy külön tartók segítségével akár kerítésre is felszerelhetjük.

A modern napelemek élettartama 45-60 év, szinte teljesen karbantartás mentes!

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

Fenntartható, monolitikus lakóház Olaszországból

A Casa Sulla Morella nevű, napelemekkel felszerelt, fenntartható lakóházat az Andrea Oliva Architetto tervezte a …

One comment

 1. Kiss Lénárdné

  Tisztelt Ügyintéző!

  Kérem tájékoztasson arról hogy már a meglévő és működő fűtés radiátorokhoz mennyibe kerülne az energiát adó napkollektorok felhelyezése.
  A ház adatai: 200 nm, szinteltolásos egy légtér, a fűtés vegyes gáz és kazán beépítésével működik.
  Köszönettel:
  Kiss Lénárdné

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..