„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

HírekMás országok építőiparaStatisztikák

Hazánkban 200, Ausztriában 6 ezer, Németországban 16 ezer energiatakarékos készház épült tavaly

Megdöbbentő, hogy a tavalyi évben összesen 200 darab energiatakarékos könnyűszerkezetes készház épült Magyarországon, ezzel szemben tavaly Németországban 16 ezer darab készház valósult meg. 

5 évvel ezelőtt 2200 készházat adtak át hazánkban a kivitelezők. 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
  • Hazánkban 10 millió emberre 200 energiatakarékos készház jutott tavaly, ami: 50, 000 emberenként 1 új könnyűszerkezetes családiházat jelent.
  • Ausztriában 8,3 millió emberre 6 ezer készház építés jutott tavaly, ami: 1380 emberenként 1 új könnyűszerkezetes családiházat jelent.
  • Németországban 82 millió emberre 16 ezer készház építés jutott tavaly, ami: 5100 emberenként 1 új könnyűszerkezetes családiházat jelent.

Arányaiban vizsgálva a 3 országot, Ausztriában 36x, Németországban 9x több energiatakarékos készház épül fel, mint hazánkban évente.

Ezek számok, de beszélhetünk konkrétabb tényekről is. Hazánkban a passzív ház hallatán feláll az emberek 99%-ának a hátán a szőr. Mivel ezt egy ördöngős új dolognak tartja szinte mindenki. Ausztriában már szinte alig épít valaki passzív házat, mert az már szerintük “elavult” technológia. Az osztrákok aktív házakat építenek inkább, mely annyiban különbözik a passzívházaktól, hogy több energiát termel, mint amit felhasznál, tehát a rezsiköltsége nulla, vagy még pénzt is kapnak a szolgáltatóktól az eladott többlet energiáért.
 
Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) keretében működő könnyűszerkezet-építő szakmai tagozat (MAKÉSZ) elnöke azt nyilatkozta, hogy hazánkban kb. 5 ezer alacsony energiaigényű készház található! Ami borzasztóan alacsony adat a hazai lakásállományhoz viszonyítva.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb