Home / EnergyFriendHome / EnergyFriendHome-Energiatakarékosság, környezetvédelem

EnergyFriendHome-Energiatakarékosság, környezetvédelem

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

kornyezetv_a_mindennapokbanÉletünkben egyre fontosabb szerepet kap az ENERGIATAKARÉKOSSÁG és a KÖRNYEZETVÉDELEM.

Az energiamegtakarítás azért mert “zsebre megy”, a környezetvédelem pedig a jövőnket határozza meg.
Minél inkább energiaigényes egy termék, annál inkább károsítja környezetünket. Az épületek használatuk során folyamatosan hatást gyakorolnak a környezetükre. Sajnos a keleti országokban, beleértve Magyarországot is nem foglalkoztak napjainkig az épületek energiafogyasztásával, mert olcsó, megfizethető volt a gáz ára.

Az épületek fűtése, hűtése, valamint világítása óriási energiákat emészt fel. A fűtés a legnagyobb környezetszennyező tétel egy házban, valamint ezt a legdrágább utólag kevésbé energiapazarlóvá tenni.
A villamos fogyasztók rekonstrukció gyakorlatilag az izzók és az egyéb fogyasztók cseréjével szakaszosan is megoldható. A fűtés energiatakarékossá tétele nagyon összetett dolog és drága, ha valaki utólag akarja megoldani.

Amennyiben építéskor tudatosan odafigyelünk arra, hogy az épület energiatakarékos legyen, akkor hosszútávon többszörösen megtérül az építéskor befektetett pénzünk, mindemellett nagyon kis mértékben fogjuk környezetünket károsítani. Egy új épület építésekor a későbbi energiatakarékosság nem csak a hőszigetelésen múlik, tudatosan figyelni kell a szellőztetésre, a kialakuló páratartalomra, stb…
Jó példa erre a napjaink nagy panelház szigetelési programja, amivel több százezer lakás lesz penészes, mert becsomagolnak egy beton szerkezet úgy, hogy annak egyidejű szellőztetéséről nem gondoskodnak.

Energia nélkül működő készház

Az EnergyFriendHome kiemelten energiatakarékos építési rendszer tudatosan szem előtt tartja, hogy a lakókörnyezet, melyet kialakítunk a lehető legkisebb energiafelhasználás mellett a legkomfortosabb életteret adja használóinak.

Az EnergyFriendHome építési rendszer tudatosan megtervezett és minősített rétegrendeket alkalmaz, melyek közül a Kedves Megrendelő igényeihez a legközelebb állót valósítjuk meg.

A technológiánkkal épített szerkezet kiváló hőszigetelő képességű – hőátbocsátási tényezője: U (k)=0,11 W/m2K (de igény szerint még jobb is lehet), ami a hagyományosan épített falszerkezetekhez képest akár 4x jobb hőszigetelést jelent.

Ez azt jelenti, hogy a 20 évvel ezelőtti hőszigetelő téglákból 180 cm falvastagsággal lehetne behelyettesíteni a mai korszerű falainkat.
De a mai modern falazóblokkkokból is közel másfél méter széles fal kellene ahhoz, hogy hasonló hőszigetelést elérjünk.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Az EnergyFriendHome házaink a legújabb hőtechnikai szabványban előírt “megfelelt” kategória paramétereit háromszorosan túlteljesítjük. Emiatt az épület gazdaságosan üzemeltethető – kb. 70-90%-os fűtési költségmegtakarítást érünk el egy 20 éves téglaházhoz képest, de egy mai modern téglaházhoz képest is 35% feletti az energia fogyasztásunkból a megtakarítás.

Ezáltal az energiaigénye és káros-anyag kibocsátása is kb. az egyötöde az átlag családiházakhoz képest.

Az EnergyFriendHome kiemelten energiatakarékos építési rendszer legfőbb előnye, hogy a falszerkezetek a téglával szemben könnyebbek ás vékonyabbak, mégis sokkal jobban hőszigetelnek, így az épület percek alatt felfűthetőek, vagy hűthetőek.
A tégla és beton épületek belső falai tél végén is hideget sugároznak, mert a nagy hőtehetetlenségük miatt képtelenek felmelegedni, ezzel szemben az EnergyFriendHome házak falai kellemes hőérzetet biztosítanak.
Az, hogy nem a szerkezet fűtésére pazaroljuk az energia egy részét nemcsak energiatakarékossági kérdés, hiszen ez egészségügyi kérdés is. Gondoljon bele, ha a falai nem sugározzák Önre a hideget, hanem azok kellemesen melegek.

Egy jól megtervezett épület gépi berendezés nélkül is kellemes klímájú lehet, azonban, ha mégis beépítésre kerül egy klímaberendezés nem mindegy, hogy mennyi energiát fogyaszt. A jó hőszigetelés és átszellőztetés erre is megoldást ad. Az EnergyFriendHome acélvázas épület hosszú élettartamú és kis karbantartási igényű. Az építőanyagok között az acél az, amelyik a legkisebb keresztmetszettel (a legkisebb önsúllyal) tudja a legnagyobb terheléseket elviselni.

Így 1 m2 teherhordó szerkezet előállítása acélból a legkevésbé energiaigényes. A szállítási igény minimális. Egy átlagos családi ház teherhordó szerkezeteinek felépítéséhez acél könynyűszerkezetből kb. 30-szor kevesebb súlyú anyag szükséges, mintha téglából és betonból, valamint 3-szor kevesebb súlyú kell, mintha fából készülne.

Könnyűszerkezetes acélból szálanyagban 1 teherautóra kb. 5db 100 m2-es ház összes szerkezeti eleme (fal, áthidaló, födém, tető, válaszfal) elfér.
Az acélprofilok és vázszerkezeti elemek kézzel könnyen mozgathatók, beépítésükhöz csak kis energiaigényű kéziszerszámok kellenek. A beépítés alatt nem igényelnek segédszerkezeteket, nem kell zsaluzni, dúcolni.
A technológia anyagtakarékos, hiszen az EnergyFriendHome profilok gyártása során kevesebb, mint 0,1% hulladék keletkezik, melyet 100%-ban újra lehet hasznosítani. Az építés során nem terheli a környezetet építési törmelékkel, ezért tisztán lehet építeni. Elmondhatjuk, hogy az EnergyFriendHome technológiával épített épületek a világ mai fejlettségi szintjén a lehető legkisebb energiafelhasználással épülnek és üzemelnek.
Egyike a környezetére legkevésbé káros hatást gyakorló építési technológiának.

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

Energiatakarékos családiház építés

Napjainkban már nagyon kevesen járunk lovasszekérrel és vitorláshajóval, helyette autóval, busszal, motorral és repülőgéppel utazunk. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..