„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: 10 kortárs nappali grúz és viktoriánus otthonokban

Ebben a gyűjteményben 10 olyan viktoriánus és grúz korabeli otthonban található nappalit mutatunk be, amelyekben a belsőépítészet a kortárs stílus és az eredeti stílusjegyek között gondosan egyensúlyozik.

A britek történelem grúz korszaka 1714-től körülbelül 1837-ig tartott, ezt követte a viktoriánus korszak 1837-től 1901-ig. Az Egyesült Királyság számos városában még ma is megtalálhatóak ezekből az időkből származó kiemelkedő építészeti alkotások. Jellemzően téglahomlokzatok, nyílászárók, nagyvonalú mennyezetek, fapadló, tekintélyes kandallók és bonyolult vakolatok jellemzik, és az e korszakok robusztus építészete ma is rendkívül népszerű.

Az alábbiakban 10 példát mutatunk be a grúz és viktoriánus stílusú házakban kialakított modern nappali helyiségekre:

Edinburgh Apartment, Egyesült Királyság, Luke és Joanne McClelland tervei alapján

Luke és Joanne McClelland építészek a skót fővárosban található saját lakásuk átalakításakor egy hálószobát alakítottak át nappalivá, amely kihasználja egy hatalmas grúz korabeli öblös ablak előnyeit.

A teret a század közepén készült bútorok – például a négylábú kisasztal és a zöld bársonyfotelek – keverékével rendezték be, olyan kortárs elemekkel, mint a grafikus monokróm szőnyeg és a pala-szürke szekcionált kanapé.

Concrete Plinth House, Egyesült Királyság, a DGN Studio tervei alapján

A DGN Studio által felújított és kibővített kelet-londoni viktoriánus ház nappalija világos és szellős maradt, minimalista belsőépítészeti megoldásokkal.

A Denison fapadló és a világos falak kiegészítik a márvány kandallót, míg a fali lámpa modern hangulatot kölcsönöz a helyiségnek.

The House Recast, Egyesült Királyság, a Studio Ben Allen tervei alapján

A The House Recast, amelynek során a Studio Ben Allen felújított egy észak-londoni viktoriánus sorházi házat, a 2021-es Don’t Move, Improve! díjátadón a legjobb lakásfelújítási projektnek választották.

A szürke, bordó és zöld színek megnyugtató palettáját választották, hogy ellensúlyozzák az eredeti kandallót és a szabadon hagyott padlódeszkákat, míg a konyhába nyíló tálalónyílás egy kis intrikát ad.

Terrazzo House, Egyesült Királyság, Simon Astridge tervezésében

Ennek a viktoriánus sorháznak az eredeti téglafalát Simon Astridge londoni építész szabadon hagyta, hogy a nappaliban jellegzetes falat és kéménymellvédet alakítson ki.

Ezzel szemben egy modernebb terrazzo dohányzóasztal és egy nagyméretű papír lámpaernyő áll, amely felhívja a figyelmet a szoba magas mennyezetére.

Clinton Residence, USA, Arnold Studio

A viktoriánus építészet az Atlanti-óceánon túl is nagy hatást gyakorolt, amint azt ez a 19. századi brooklyni épület is mutatja, amelyben egy világos lakás található, amelyet a helyi Arnold Studio iroda tervezett Amerikában.

Az otthon eredeti elemeit a fából készült kandallópárkány tetején szögben elhelyezett nagy tükörrel hangsúlyozzák, míg a halvány fapadló korszerűbb, és a zömök bútorok ellensúlyozzák a keményebb élek némelyikét.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Turner Architects által tervezett Cloistered House, Egyesült Királyság

A Turner Architects felújította és kibővítette ezt a dél-londoni grúz korabeli sorházat, a projekt a 2021-es Don’t Move, Improve! verseny győztese is volt.

A nappalinak otthonos hangulatot adtak azzal, hogy az eredeti sötét fapadlóra klasszikus tehénbőr szőnyeget fektettek, míg a könyvespolcok, bútorok és falikárpitok színpompái az évszakok változó színeit hivatottak tükrözni.

ER Residence, Egyesült Királyság, a Studio Hallett Ike tervei alapján

Ezt a viktoriánus teraszos földszinti lakást a Studio Hallett Ike bővítette és korszerűsítette azzal a szándékkal, hogy egy fiatal család számára elegáns minimalista dizájnt hozzon létre, hatalmas költségvetés nélkül.

Az eredeti padlódeszkákat és a vakolt párkányokat megtartották, a falakhoz halványszürke vakolatot használtak, és fekete fém bútorokat adtak hozzá, hogy “súlyt és mélységet” adjanak a térnek.

Tsubo House, Egyesült Királyság, a Fraher & Findlay tervei alapján

Színezett vakolatot és felfrissített szegélyléceket használtak a Hackneyben található Tsubo House nappalijának falainál is, amelyet a Fraher & Findlay építésziroda újított fel.

A teret számos minta és textúra öltözteti, egy hatalmas bozontos szőnyeggel, egy bársony kanapéval és Faye Toogood Roly-Poly székének rágógumi rózsaszínű kiadásával.

Rydon Street House, Egyesült Királyság, Moxon Architects tervezői

Az otthon többi részének ropogós fehér esztétikájával ellentétben a Moxon Architects építészstúdió mélykéket használt ennek a viktoriánus londoni városi háznak a nappalijában.

Ugyanezt a színt használták a felújított redőnyök, a kandalló, a párkányok és a mennyezet esetében is, míg a csillár formális hangulatot kölcsönöz a térnek.

22.House, USA, VonDalwig Architecture tervei alapján

A szintén Brooklynban található House 22-t a New York-i VonDalwig Architecture stúdió újította fel, a nappaliban a megőrzött eredeti részletek közé modernista bútorokat helyeztek.

Fekete bőrülések és egy szoborszerű dohányzóasztal veszi körül a bonyolult kandallót, míg a mennyezetről egy kortárs fekete csillár lóg, és könyvespolcok uralják az egyik falat.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb