Karácsonyi ajándék: Aki velünk építtet, annak ingyenes a gépészeti és villamos, valamint a statikai szakág elkészítése és a hővisszanyerős szellőztető rendszer!

Lakberendezés és stílus

Mediterrán és minimalista otthon Szlovákiában

A Jakub Kolarovič Architects által kivitelezett House R a Szlovák Rovinka városrészben található, amelyet a 20. századi családi házak alacsony sűrűségű beépítése jellemez. A hosszan elnyúló telek lehetővé tette, hogy a házat egy intimebb részen, a déli városokat Pozsonnyal összekötő fő közlekedési útvonaltól távolabb helyezzék el.

A ház építészetét a környezet határozta meg; a hosszanti keskeny telek és a helyigény. Az otthon két főhomlokzattal rendelkezik; az északi homlokzat az új, többszintes lakóépületekkel szemben zárt, míg a déli, napos oldal a lehető legnyitottabb a kert felé. Az oldalhomlokzatok teljesen zártak, és tiszteletben tartják a környező lakóövezet magánéletét.

A házat téglaburkolat borítja, amely szabálytalanságával kontrasztot teremt az alumínium ablakok sima üvegfelületeivel. A kétszintes téglaház tömegét a garázs térfogata egészíti ki, amely teljes felületén faburkolattal van bélelve. A rejtett garázskapuk rendszere fokozza a térfogat tömörségét. A faburkolat egészen a bejáratig tart. A két anyag érintkezése feszültséget teremt – hangsúlyt ad a ház főbejáratának.

A ház a telek északi részéből a betonozott udvaron keresztül közelíthető meg, amely ellentétben áll a déli kerttel. A zöld sziget egy fával kiegészíti a minimalista homlokzat kompozícióját, és magánéletet teremt a dolgozószoba számára. Az északi homlokzat titokzatosságát a házba belépve felváltja annak ellentétes jelentése. Az előszobából a közös helyiségeket a bejárattal összekötő szimmetrikus portálon keresztül nyíló kilátás szűrőként működik a külső környezet diametrális jellemzői között.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A központi lépcsőház kiegészül egy tetőtéri tetőablakkal, amely megvilágítja a nagyvonalú bejárati teret. A belső térben használt választott anyagok egyszerűsége “tiszta vásznat” teremt a folyamatosan változó fényjátéknak.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb