„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

mobilház gyártásmodulházModulházakPuzzleHome

Mire jó egy mobilház és milyen egy jó és rossz mobil vagy modul épület?

Már a cikk elején szeretném leszögezni, hogy mobilház és mobilház között annyi különbség van, mint autó és autó között. Tehát a 3 millió forintos és a 20 milliós, sőt az 50 milliós autó is gurul és van kormánya és a kerekei száma is 4, sőt még klíma is van mindkettőben, de a komfort, a biztonság, az életérzés, a lóerő, a nyomaték, a technika már hatalmas különbözőségeket mutat.

  • A piacon fellelhető legtöbb MOBILHÁZ általában 5-10 cm hőszigeteléssel rendelkeznek és kész. Fontos tudni, hogy ez még nyáron sem igazán komfortos, de kis hűtéssel és fűtéssel 3-5 hónapon át használhatóak, de energiapazarlóak.
  • Egy komoly, XXI. századi mobil- vagy moduláris ház akár 20-35 hőszigeteléssel rendelkezik a falak és a födém tekintetében, de a padlóban is 15-25 cm szigetelést helyeznek el.
    Ez azt jelenti, hogy a PuzzleHome és más prémium moduláris- és mobilházak a legmodernebb könnyűszerkezetes házakkal egyező vagy annál is jobb szigeteléssel rendelkeznek, egy modern téglaháznál akár kétszer jobban szigeteltek!

A horvátországi kempingekben megismert mobilházak nagyon jók azon az éghajlaton, de hazánkban használhatatlanok az év nagy részében. Nem szabad elfelejteni, hogy ott 3-4 Celsius fok alatti hőmérséklet szinte soha sincs! Ennek ellenére napjainkban is dömping van a gyengébbnél gyengébb paraméterekkel rendelkező moduláris- és mobilházakból a piacon. Állandóan belebotlunk olyan reklámokba, hogy 4 évszakos mobil- és modulház 2-300 ezer forintos négyzetméter áron vihető rövid gyártási határidővel. Ezek a cégek 80%-ban nem is léteztek még 1-2 évvel ezelőtt, viszont meg kívánják lovagolni a mai trendi irányvonalat, mely szerint milyen jó mobilházban élni, mert olcsó, mert oda viszem ahova akarom és nem kell még építési engedély sem.

Az alábbi fotókat ajánlom mindenki figyelmébe főként annak, aki olcsó mobilházat szeretne gyártatni, mert talán a képek jobb belátásra bírják és értelmes dologra is elkölthetik a pénzüket.

Akik szép megoldásra vágynak, olvassanak tovább….

A mobil- és moduláris házakra ugyanolyan építési engedély vagy egyszerű bejelentés kell, mint a hagyományos családi házaknak, legyen az tégla, acélszerkezetes vagy favázas készház technológiával megvalósult építményről.
Aki mást állít az egyszerűen hazudik és félrevezeti a vásárlókat!!!
Van olyan jogszabály, mely kimondja, hogy mihez nem kell építési engedély, de nem teszi függővé attól, hogy milyen anyagból és technológiával készül. Azt viszont pontosan szabályozza a jogszabály, hogy milyen paramétereknek kell megfelelni egy lakóingatlannak, így a mai moduláris és mobilházak 80-90%-a kerti szerszámtárolónak alkalmas bodega. Hogy mire is nem kell építési engedély, azt az alábbi linkre kattintva bemutatjuk részletesen: https://kp.hu/epitesi-engedely-nelkul-vegezheto-epitesi-tevekenysegek-2017-01-01-tol/
Egy tíz évvel ezelőtti cikkben is taglaltuk már ezt, mely egy kicsit mára már megváltozott:
https://kp.hu/mire-nem-kell-epitesi-engedely/

Tehát, aki modulházat vagy mobilházat szeretne gyártatni vagy építtetni, akkor figyeljen arra, hogy ez egy ugyanolyan ház, mintha bármilyen más technológiával végeztette volna a kivitelezést.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Persze a moduláris- és mobilházak hatalmas előnye vitathatatlan, mégpedig az, hogy daruzhatóak, szállíthatóak és újra telepíthetőek egy új helyszínen és ha igazán modern módon talajcsavarra helyezzük az épületet, akkor később a talajcsavarok is kicsavarhatóak és az alatta lévő talaj minősége nem rongálódik, hiszen a hagyományos alapozással szemben itt nincs betonozás, azaz környezetrombolás.

Egy prémium alapanyagokból összeszerelt mobil- és moduláris ház 2021-es árszinten nettó 400 ezer forintos négyzetméterenkénti ártól indul és vannak cégek, akik egymillió forint feletti négyzetméter áron is kínálják épületeiket. Ne feledje engedélyeztetni kell és pont ugyanolyan feltétekkel építhető, mint egy családi ház, tehát az energetikának, belmagasságnak is meg kell felelni és sok más szabálynak is….

Az alábbi moduláris ház Heves megyében található egy gyönyörű két hektáros részben örökzöld erdőben, ahol a tulajdonos 20 éve kezdte a fák telepítését és azóta folyamatosan szépíti a környezetet.

A moduláris ház egy melegen hengerelt acélszerkezetes keretre épített favázas épület, a falszerkezet, a padlószerkezet és a mennyezet 15 cm-es fújt zártcellás PURhab szigeteléssel került kifújásra, mely teljes légmentességet biztosít az épületnek és cca. 25 cm kőzetgyapot hőszigetelési értékével vetekszik. Az ablakok modern 3 rétegű üvegezésűek, az ablakok és az ajtók borovi fenyőből készültek, alkalmazkodva a külső és belső félgömb lambéria faborításhoz.

A melegen hengerelt keret célja, hogy egyrészről az élő erdőbe minél kevesebb legyen a mesterséges beavatkozás, másrészről valóban a lombkoronában éljen az ember együtt a természettel. Itt egész nap a mókusok és a madarak megtöltik élettel az erdőt és ez a modern városi életből kiszakadva feltöltődést nyújt a lakók számára.
A cca. 3,5 méter magasra emelt épület egy cca. 15 m2-es teraszt is kapott, mely egy full üvegezett nappaliból nyílik az igazi erdőkapcsolat érdekében. Ha ez mind nem lenne elég, akkor még egy 3 személyes jakuzzi is bekerült a lombkorona modulház teraszába süllyesztve. Aki szereti a meleget azt a fürdőben várja egy kis infra szauna.

Semmi felesleges dolgot nem álmodtak az épületbe csak azt, ami egy pár részére elegendő a mindennapokban. Van egy nappali egy francia ággyal, egy nagy fürdő és egy kis étkező-konyha és az élővilágba helyezett terasz a jakuzzival.

Az épület rendkívül jól szigetelt, melyre bizonyíték, hogy télen -10 Celsius fokban is a 3 darab kis NOBO 800 Wattos fűtés elegendő volt a közel 40 m2-es modulház fűtésére. A nyári meleg ellen egy Fisher klíma veszi fel a harcot, de akit nem zavar a minimális légmozgás, annak egy ekkora klíma bőséggel elegendő az egész épület fűtésére is, így az energiaköltség felére csökken az elektromos fűtéssel szemben. De igazán ez a dupla fűtési mód nagy biztonságot ad egy műszaki hiba esetére.

A képeken látható modern cca. 40 m2-es moduláris ház a 15 m2-es terasszal együtt cca. 22-23 millió forintból kivitelezhető, melyben az alépítmény is benne van, ha ehhez hozzáadjuk a jakuzzi költségét, a szaunát, a berendezést, bútorokat, akkor is maximum 27-28 millió forintos árnál tartunk. Ennyiért egy lepukkant panel lakást kapunk olyan helyen, hogy ha a szomszéd nyomja a szódát, mi pedig tartjuk a poharat a szomszédban, mert se hang, se hőszigetelés nincs a falakban és egy zsúfolt belvárosban található az összes hátrányával együtt.

Ha pihenni szeretnél ebben a modulházban, akkor itt találod a foglaló oldalt: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063602467823

Múlt héten készült fotó a moduláris házról, jól látszik, hogy a természetből semmit nem vesz el a ház, viszont igényes otthont nyújt a pihenni vágyóknak. Acél lábakon álló és acél padlóvázas, de faszerkezetű falakkal és tetővel készült modulház.
Nagy hidegben jól esik a 40 Celsius fokos jakuzzi a modulházban
Jakuzzi igényesen besüllyesztve a teraszba
Garzon moduláris ház nappali helyiség fotója – kilátás az erdőre…
Háttérben a konyha
Nappali és étkező rész fotója
Nappali+háló és a terasz kapcsolata
Mini infraszauna, mellette az épített zuhannyal
Nappali-fürdőszoba kapcsolat. Jól látható az igényes kivitelezés.

Cégünk PuzzleHome néven Bisonde “AA” GOLD pénzügyi minősítéssel, Makész védjegyel ellátva, ISO minőségbiztosítási rendszerben gyártja családi házait és moduláris épületeit.

Látogasson el a PuzzleHome moduláris ház oldalunkra és nézze meg típusterveinket.
Családi ház típusterveinket az otthontervek oldalon találja.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb