modulház

Modulház és mobilház árak miért különböznek akár ilyen nagy mértékben egymástól?

Pár napja írtunk egy cikket, hogy kell-e a modul- és mobilházakra építési engedély. Ha érdekel, az alábbi linken el tudod olvasni: https://kp.hu/mobilhaz-modulhaz-keszhaz-fogalma-es-engedelyeztetese/

Napjainkban a modulházak és a mobilházak, valamint a tinyhouse kifejezések nagyon trendi felkapott kifejezések, de nagyon fontos, hogy nem minden cégnél bírnak ugyanazon jelentéssel.

Ezt a cikket azért készítettem, mert havi 150-200 megkeresést kapunk, hogy mobil- vagy modulházat szeretne a Kedves Építtető és a korábban már felkeresett cégek nagy része annyira félrevezeti a piacot, hogy állandó magyarázkodás után jutunk el odáig, hogy legalább a fogalmakat tisztázni tudjuk.

Folyamatosan építjük a moduláris- és mobilházainkat, melyeket eg lehet élőben tekinteni. Ha érdekel egy látogatás, akkor az alábbi emailra kell írni egy levelet az elérhetőségekkel vagy a kapcsolat menüben található elérhetőségeken keresni kollégáinkat: nyiltnap_modulhaz@kp.hu mail
Kérem küld el a nevedet és telefonszámoldat, hogy a kollégáink egyeztetni tudjanak veled az érkezéssel kapcsolatban.

Először is tisztázzunk pár dolgot, melyben a cégek nagy része mondjuk ki, hogy szándékosan hazudik és félrevezeti a megrendelőket, hogy minél több darab épületet tudjon értékesíteni.

Nincs olyan fogalom a magyar jogtárban, hogy mobilház, modulház vagy tinyhouse, sőt a jogalkotó még abban sem tesz különbséget az engedély kiadásakor, hogy az könnyűszerkezetes, azaz készház, tégla vagy más technológiából valósul meg. Ez olyan lenne, mintha azt mondanák, hogy HONDA személygépkocsit lehet forgalmazni ami sportkocsi, de ami terepjáró azt nem. Vagy éppen azt, hogy Daciaval nem lehet bemenni Debrecenbe.
Egy a lényeg, hogy a felépítendő családi ház vagy minősített szerkezet kell legyen, vagy a tervezőnek és a felelős műszaki vezetőnek igazolni kell, hogy az egyedi szerkezet ami a helyszínen készül és megfelel a követelményeknek, tehát nem előregyártva üzemben egy ház, mert az már nem helyszínen készülő.

Ha a ház gyárban készül, akkor annak teljesítménynyilatkozattal kell rendelkeznie, ez azt jelenti, hogy NMÉ vagy ETA dokumentációjának kell, hogy legyen. Így minden beépített anyag minősített összetevő kell, hogy legyen és egyben is teljesítenie kell az elvárásokat. Az NMÉ nem engedély, hanem NEMZETI MŰSZAKI ÉRTÉKELÉS.

Kicsit összetettebb ez, mint egy konyha, ahol vannak fűszerek és zöldségek, valamint húsok és sokféle megoldás létezik a finom ízek eléréséhez.
Az építőiparban teljesen máshogy fog viselkedni egy épület szerkezeti elem, ha egymással azokat összeszerelik, pl a jó tűzállóságú anyagok rossz kombinációja például nem biztos, hogy jól fog jól működni, hogy egy példát említsünk: Ha egy kiszellőztetett légrést alkalmazunk a homlokzatunkon, az nagyon jót tesz a nyári felmelegedés ellen, de ha tűz üt ki a házban az egy kéményként kezd el működni és elviheti pillanatok alatt a tüzet olyan helyekre, ahol már éghető anyagból készül a ház, pl. a fa tetőszerkezetbe.
Tehát a minősített szerkezetek nem csak statikailag vannak ellenőrizve, hanem a legtöbb esetben akusztikailag, illetve tűzvédelem tekintetében is.

Az alábbi videó egy elrettentő eset, amikor a nem éghető homlokzati panelekben a huzat hatására a 10. emelettől a 60. emeletig 10 percen belül továbbterjed a tűz egy hibás LED vezeték miatt. Itt is a szellőztetett burkolati elem mögötti huzat és a nagy magasság okozza a tűz elvezetését.

Tehát az interneten fellelhető Aliexpress és Alibaba által hirdetett több száz gyártó termékei egyáltalán nem felelnek meg hazánkban, de az EU egyetlen egy országában sem.

Arról nem beszélve, hogy a villamos rendszere nem felel meg az itthoni követelményeknek, érintésvédelemnek, az ablakok hőátbocsátási tényezője egy 15 éves házépítésnél sem lettek volna megfelelőek, a falak és a padló, födém hőszigetelése sem felel meg a mai EU-s követelményeknek és akkor még a statikáról nem beszéltünk. Szélteher, hóteher, terhelhetőség…

Persze Kína messze van és mindent megígérnek. Mi voltunk több üzemben és aki rászánja az időt és bejön az irodánkba annak szívesen megmutatjuk, hogy mit is akarnak ott eladni 2-3 hetes szállítási határidős ígérettel.

Ja és a legjobb, hogy ma reálisan hajóval, majd vasúttal 10-12 hét a szállítás és a cca. 3 darab 40 lábas konténer, melyből egy egész házat össze tudunk esetleg rakni, 10 millió forint felett lesz a reklámozott 1000€-val szemben. Ma egy 40 lábas tengeri konténer Peking és Budapest viszonylatban akár 16 ezer € is lehet. Ez korábban 3-4 éve még 2-3 ezer € volt.

Tehát az Alibaba-s és Aliexpress-es házak mire valaki még össze is szereli őket és tegyük fel nem maradt Kínában a több száz alkatrészből egy sem, akkor ott is 300 ezer forint felett leszünk bőven egy négyzetméter tekintetében, plusz az áfa és plusz a vám (nem 5%, hanem 27% lesz az áfa ebben az esetben, mely 500%-kal magasabb). Természetesen sok tényezőnek nem fog a ház megfelelni, így a használatbavételi eljárás nem fog végbemenni és lesz egy házunk, mely jó esetben kap egy fennmaradási engedélyt és 3-4x annyi lesz a rezsink, mint egy jó és modern készház üzemeltetése, mely ma cca. 500 ezer forintos négyzetméter árból felépíthető áfával együtt.

Aki ezt végig akarja járni, annak nagy türelmet és sok sikert kívánunk, de a kudarc előre borítékolható.
Egyik barátunk egy étterembe vásárolt egy nagyon szép belsőépítészeti berendezést egy éve a londoni bárjába, de a Covid miatt nem jön a gyártó szerelni, ha jött volna sem engedte volna be a török csapatot az angol hatóság, így a 2000 fontos reklámozott szerelési díj helyett most 16-18 ezer fontról alkudoznak helyi kivitelezőkkel.

De nem kell Kínába menni, mert hazánkban is a cégek 80-85%-a olyan moduláris házakat gyárt, mely nem felel meg maximum a kerti szerszámtároló vagy a melléképületekkel szemben támasztott követelményeknek, ahol energetikát nem kell kalkulálni. A 2022-ben életbelépő már kevésbé rezsitámogatott energia miatt egy rossz szigetelésű épület havi költsége bőven 100 ezer forint felett lesz téli hónapokban. Pár év alatt a különbözet egy igazán jó készházat vagy moduláris házat tud megtermelni.

PuzzleHome magyarországi gyártású modulház alsó födémszerkezete, melybe még a gyárban 30 cm fagyapot szigetelést fújunk be a STEICO BIO szigeteléséből
PuzzleHome készházaink falszerkezetét számítógép vezérelt gépekkel 2 mm-es pontossággal tudjuk gyártani és szerelni
PuzzleHome modulház fürdőszoba okostükörrel, törölközőszárítóval, Gebeit wc-vel, luxus zuhanykabinnal, melyben még rádió is beépítésre került. Igaz ez 720 ezer forint bútorozva négyzetméterenként, de a rezsiköltség NULLA.

Napjainkban, ha PIR szigeteléssel ellátott szerkezettel szigetelnek, akkor minimum 20 cm kell a megfelelő hőszigeteléshez, igaz ennek az anyagnak a hőtároló tömege nagyon kevés, az épület nagyon gyorsan át tud melegedni vagy ki tud hűlni, ha nincs az adott pillanatban hűtés vagy fűtés, ezenkívül a hangszigetelésünk nagy rossz.

Persze ez majd akkor derül ki, ha megérkezik a csoda modulház, de akkor már késő lesz mérgelődni. Tessék előtte utánajárni mindennek!

Ha jól hőszigetelt moduláris házat szeretnénk, akkor abban legalább legyen 15 cm kőzetgyapot vagy fagyapot szigetelés a falakban és ezenkívül még 10 cm polisztirol hőszigetelés a falra ragasztva, vagy legyen egyben legalább 25 cm-es kőzetgyapotos vagy fagyapotos szigetelése.

Figyelem: A fagyapot az azonos hőszigetelés mellett 400%-kal jobb hőtárolási képességgel rendelkezik.

Ha azt ígérik, hogy SIP panelből készül majd a családiház és a modulház fala, mely OSB burkolattal van ellátva, akkor lépjen tovább, mert azt legalább belülről 1 réteg tűzgátló gipszkartonnal kell még borítani, kívülről pedig még kell rá kőzetgyapot vagy polisztirol hőszigetelés és vakolatrendszer. Az OSB3-ból és polisztirol magból készült SIP panel úgy ég, mint az olaj! Ugye nem akarja a családját és a vagyonát kitenni egy lakástűznek?

Van természetesen a SIP paneles gyártók között is jó épület, de azok minden szükséges műszaki értékeléssel, engedéllyel rendelkeznek és nem normál kartont vagy OSB lapot használnak. A SIP paneles megoldással jó szigetelést lehet elérni, de a hangszigetelés és a hőtárolás elmarad a mai kor támasztotta igényektől.

NE FELEDJÜK, HOGY A PADLÓ ÉS A FÖDÉM FELÜLETE HASONLÓ, MINT A FALAINK FELÜLETE!
Nem csak a falaknak kell jó hőszigeteléssel ellátottnak lenni, hanem a padlóban is kell legyen legalább 25 cm kőzetgyapot, fagyapot vagy cellulóz, esetleg 20 cm EPS, esetleg ezzel egyenértékű 15 cm PIR hab. A mennyezetben minimum 25 cm kőzetgyapot vagy fagyapot kell, hogy megfeleljen, persze ez is kiváltható 20 cm PIR habbal, de a hangszigeteléssel gond lesz egy eső esetén és a külső zajok miatt.

Sokkal jobb megoldás 15 cm kőzetgyapot vagy fagyapot és legalább 10 cm PIR szigetelés.

AZ ÉPÜLET FALAINAK AKÁR 20%-ÁT IS KITESZIK A KÜLSŐ NYÍLÁSZÁRÓK!

Az ablakok és a bejárati ajtó is fontos, hogy kiváló szigeteléssel rendelkezzen mind vízzárás, mind hőszigetelés tekintetében.
Az ablak 3 rétegű üvegezéssel legyen ellátva és argon gázzal töltött legyen.

A fentiekből mindenkinek egyértelműnek kell legyen, hogy ha a reklámozott modulház vagy a mobilház 10-15 cm összes külső falvastagsággal rendelkezik az jó lesz az Adriára egy campingbe egész évre, ahol 10 Celsius alatt szinte soha nem hűl le a levegő, de nem lesz alkalmas arra, hogy azt engedélyeztessük Magyarországon és abban éljen a családunk! Gyakorlatilag egy 10 cm-es vázszerkezetbe nem, hogy a szigetelés nem lesz elegendő, ha a létminimum statikai váz sem fér el!!!

Nézzen meg egy rövid videót a Kp Sales House Kft PuzzleHome moduláris ház építéséről

A legnagyobb hazugság pedig, hogy ez csak egy moduláris ház vagy modulház és ehhez nem kell építési engedély. Jól jegyezze meg, hogy kell engedély minden esetben, igaz ma már nem engedélynek hívják, hanem egyszerű bejelentésnek, ami nem is annyira egyszerű, mint ahogyan gondolják a laikusok.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Pár napja írtunk egy cikket, hogy kell-e a modul és mobilházakra építési engedély. Ha érdekel, az alábbi linken el tudod olvasni: https://kp.hu/mobilhaz-modulhaz-keszhaz-fogalma-es-engedelyeztetese/

Kicsit lentebb megtalálja a linket, hogy hazánkban mihez nem kell építési engedély.

Mi is kell egy egyszerű bejelentéshez???
Egy földmérőnek ki kell tűzni a telekhatárokat, valamint el kell készítenie a geodéziát, mely a terület szintvonalas térképe, ami bemutatja a szinteltéréseket, azaz a terepmodellt, ezután tud dolgozni az építész mérnök.

Az építész az elképzeléseink alapján megrajzolja a ház alaprajzát, homlokzati rajzait, metszeteit, utcaképet, melyeknek meg kell felelnie a helyi építési szabályzat előírásainak és a településképi kézikönyvben foglaltaknak, ezután a legtöbb esetben a helyi hatósággal egyeztetni kell azt.

Ezután statikus elkészíti a számításokat és a statikai leírást, ezt követően egy gépésztervező elkészíti a gépészeti műszaki leírást és az energetikát, a villamos tervező pedig a villamos szakági anyagot. Ez moduláris háznál és mobilháznál is kell, mert nem létezik egyik fogalom sem hazánkban csak az építmény.
Egy 100 m2-es háznál ez a költség minden költségével 800 ezer forint és 1,4 millió forint között lesz.
Egy fele ekkora moduláris vagy mobilháznál is vannak alapköltségek, tehát egy 50 m2-es moduláris vagy mobilház esetében a korábban bemutatott 100m2-es családi ház tervezési költségeinek a felénél magasabb költségekkel kell számolni, cca. 550-700 ezer forint között.

Aki tehát azt mondja, hogy nem kell építési engedély, mert nincs alapja, meg nem kell engedély, mert el lehet majd vinni, hiszen moduláris azzal ne kiviteleztessünk, mert a szakma alapjaival sincsen tisztában.

Természetesen, ha talajcsavarozással készül a családi ház vagy moduláris házunk, akkor is el kell végezni az egyszerű bejelentést. Ha pedig az épület nyaraló funkciót vagy nem lakófunkciót kap, akkor normál építési engedélyre lesz szükségünk.

A legtöbb esetben szükség lesz még talajmechanikai vizsgálati jelentésre, mert tudni kell, hogy a talaj milyen minőségű, hol kezdődik a teherbírása, agyagos, homokos, állékony, hol van a talajvíz és még sok más kérdésre is választ ad ez a vizsgálat.
Komolyabb cégek ezt kérik, a kapugaranciát vállalók nem kérik, mert ők már két év múlva nem lesznek a piacon, illetve új cégnévvel indulnak és nem lesz garancia semmire.

Sok esetben a talajmechanikai vizsgálat pénzt takarít meg, mert a statikus optimálisan tudja az alapanyagokat betervezni, míg ennek hiányában túl kell méretezni az alépítményt.

MIRE NEM KELL ÉPÍTÉSI ENGEDÉLY???
Azt, hogy mire nem kell építési engedély itt pontosan megírtuk már korábban, ezért kérjük kattintson a linkre: https://kp.hu/epitesi-engedely-nelkul-vegezheto-epitesi-tevekenysegek-2017-01-01-tol/

Tehát összefoglalva látható, hogy mi is a különbség a hőszigetelés – falvastagságokban, födémben és padlóban, valamint a statikában, de ez még nem mindegy. Egy moduláris házban is fontos, hogy a szobában legyen 4-5 konnektor, a nappaliban ennek akár a triplája, milyen lámpatestek kerülnek fel, milyen burkolatokkal készül a ház és sorolhatnánk még. A legeslegfontosabb pedig az, hogy van-e benne hűtő-fűtő inverteres klíma vagy csak egy egyszerű fűtőpanel, mely a havi fizetésünk nagy részét felemészti.

A PuzzleHome moduláris és mobilházaink legegyszerűbb kivitelében is 25 cm-es a külső falvastagság, a prémium modulokban ez már 35 cm, a padló vastagságunk a legegyszerűbb verzióban 20, míg a legjobb szigetelésűben 30 cm, a födém szigetelés alapesetben 25 cm fagyapot vagy cellulóz kőzetgyapot, a prémiumban felszereltségben 30 cm, lapos tető esetén 40 cm.

A burkolataink pedig 6000 forint az olcsóbb, míg 9000 ft a prémium házainkban négyzetméterenként.
A nyílászáróink középhuzattömítéses prémium VEKA ablakok, melyek cérnahegesztéssel készülnek, 82 mm-es műanyag keretben 3 rétegű argon gázzal töltött üvegezéssel.

Az összes moduláris házunkban és mobilházunkban ingerteres hőszivattyús klímát szerelünk, mely ind “H” tarifás áram díjszabásra jogosult

A házaink legfontosabb tulajdonsága, hogy nem használunk hagyományos gipszkartonozást. Helyette tűz- és vízálló, ütésálló, UV álló Rigips GlasrocX lapot vagy a vízálló és tűzálló nagy szilárdságú HABITO HYDRO lapokat építjük be.

Összehasonlításként a sima fehér gipszkarton ma négyzetméterenként 850 forint, míg az általunk használt GlasrocX és Habito Hydro lapok 4000-5000 forint közötti termékek. Tehát más ligában szerepel a két létrehozott építmény is.

A mi műszaki tartalmunk kiemelten energiatakarékos és teljesértékű családi házat eredményez, melynek minden paramétere teljesíti az összes statikai, energetikai és egyéb előírást, sőt azokat minden esetben messze felülmúlja.

A piaci termékek többsége közelebb áll a lakókocsihoz vagy a felvonulási építéshez, mint a családi házhoz.


Hatalmas minőségi és felszereltségi különbségek generálják a hatalmas árkülönbségeket, így találhatunk a magyar piacon négyzetméterenként 300 ezer forintos nettó áron “mobilházat” vagy “moduláris házat” és nem ritka a 600-800 ezer forintos négyzetméterenkénti ár.
Külföldön találkozhatunk prémium moduláris vagy modulházakkal bőven 3000€ feletti, azaz 1,2-1,3 millió forintos négyzetméter ár felett is.

Ha kiszámoljuk korrekten, akkor az olcsó mobil- és modulház az igazán drága kiadás. Hiszen annak a műszaki tartalma semmit sem teljesít és évek alatt a fűtés és hűtés számlát drágább lesz, mint a kezdeti nyereség és még nem is fogjuk jól érezni magunkat a házunkban.

Ne feledje el senki, hogy a rezsicsökkentett áram és gáz ár korszakának részben vége van és várhatóan teljesen kivezetésre kerül a piacról. Piaci áron kalkulált energiaköltségekkel egy 100 m2-es jól szigetelt és egy kevésbé megfelelően elkészített moduláris ház rezsiköltsége között akár 150-200 ezer forint is lehet a téli hónapokban.

A PuzzleHome kulcsrakész lapostetős moduláris házak maximum kivitelben 400-450 ezer forint közötti nettó négyzetméter áron, míg a prémium PuzzleHome lapostetős házaink 500-600 ezer forint körüli nettó négyzetméter áron elérhetőek (magastetős házak felára változó a bonyolultság függvényében 3-7%).

A kormány döntése értelmében a kedvezményes 5%-os áfa mértéke egyelőre marad, tehát ha a moduláris házat lakóövezetbe szállítjuk, a kedvezményes áfával adózik.


Természetesen megvásárolhatóak házaink csak vázkész állapotban, félkész, kívülről kész és teljesen kulcsrakész kivitelben is.

Acélszerkezetes vagy faszerkezetes vázkész készház, könnyűszerkezetes ház épületeink 90 ezer forintos négyzetméter ártól elérhetőek, az önhordó moduláris alvázszerkezettel rendelkező PuzzleHome moduláris házaink vázszerkezetek 125 ezer forintos négyzetméter ártól rendelhető.

A külső falburkolat lehet egyszerű épület esetén minőségi szendvicspanel, EPS szigetelésű dryvit vakolatrendszer vagy átszellőztetett légréssel készülő Resopal vagy Equitone szálcementburkolat, igény esetén Thermowood faburkolat.

Pár képet bemutatunk, hogy hogyan néz ki egy Kp Sales House Kft által gyártott moduláris családi ház a valóságban.

 • Először is készítettünk egy 40 cm mélységű talajcserét, azaz elvittük a termőföldet, majd a helyét megtömörítettük úthengerrel.
 • Ezután 50 cm vastagságban darált betont dolgoztunk be, melyet egy 3 tonnás úthengerrel egy napig két rétegben tömörítettünk, majd a felső rétegben 0-20 mm-es murvával kiékeltük és azt is úthengereztük.
 • 2 méterenként 3 darab 10 cm-es előregyártott mederkövet helyeztünk az alvázszerkezet alá.
 • Az üzemben legyártott alvázkereteket a helyszínre szállítottuk és bedaruztuk, majd egymáshoz hegesztettük őket. A teherhordó szerkezetet nanotechnológiai festékkel láttuk el, hogy ne legyen hőhidas a szerkezet.
 • A padlóba elhelyeztük a 100 mm-es PIR habos szendvicspaneleket, majd a falak közé elhelyeztük a saját gyártású EnergyFriendHome falszerkezetünket, mely egy vékonyfalú tűzi horganyzott “C”és”U” profilváz.
 • A külső és belső falakra tűz- és vízálló, ütésálló Rigips GlasrocX lapot csavaroztunk, közé pedig 100 mm-es Rockwool kőzetgyapot szigetelést helyeztünk, a belső oldalon párazáró fóliával zártuk a lapolás alatt.
 • A tetőszerkezetet kezelt fából készítettük el.
 • A cserepezés a Terrán cserépgyár prémium terméke, a bádogozás szinterezett alumínium lemez.
 • A külső falakra 200 mm-es saját gyártású EU-CELL grafitos hőszigetelést helyeztünk el, majd ezt dryvit vakolattal láttuk el és megkezdtük az épület külső színezését.
 • Az ablakok Vekaplast SOFTLINE ablakok 3 rétegű üvegezéssel készültek melegperemes kivitelben, középhuzattömítéssel. A redőny motoros aluredőny, mely vakolható tokos kivitelű.
 • A belső szendvicspanelen megszereltük a vízrendszert, majd 50 mm-es EPS 100 szigetelést helyeztünk el és két réteg gipszrostlapot szereltünk száraz esztrichként, melyre vinyl burkolatot készítünk.
 • A villamos rendszer szerelése az álmennyezetben a CD váz és a hőszigetelés és párazárás közötti légrésben történt.
 • A fűtésrendszer MIDEA felsőkategóriás Breezeless klímájával oldottuk meg, mely minden helyiségben külön és távfelügyelettel is szabályozható, de ez mellett tartalékfűtésként NOBO Norvég fűtőpaneleket is elhelyeztünk.
 • A burkolás minden helyiségben vinyl burkolattal készült, melynek négyzetméter ára 10 ezer forint volt.
 • Tehát a külső falvastagságunk: 33 cm-es, melyből 30 cm a hőszigetelés, a padló vastagsága 20 cm, melyből 15 cm a hőszigetelés, a mennyezetben 35 cm hőszigetelés került beépítésre!
 • Mivel a fürdőben és a konyhában nem lehetett ablakot elhelyezni, itt 4 méteres belmagasság készült és a dupla tető közép épített ablakok biztosítják a természetes fényforrást.

Nézze meg a kivitelezésről készült pár képünket:

Modulház telepítés előtti talajcsere és réteges tömörítés
2 méterenként elhelyezésre kerültek a mederkövek, melyekre kerül ráemelésre a moduláris ház alvázszerkezete
Miután a 3 sor mederkő elhelyezésre és szintezésre kerül, bedaruztuk a modul elemeket, melyek 4 mm-es vastagságú zártszelvényből készültek
A saját gyártású vékonyfalú tűzi horganyzott acélszerkezet vázkitöltésként elkészült
Hagyományos ácsolt tetőszerkezetet készítettünk
Közben elkészítettük a falak palánkolását Rigips GlasrocX anyaggal ez az anyag vízálló, UV álló és tűzálló, valamint ütésálló, tehát az OSB burkolattal és más építőanyagokkal nem hasonlítható össze. Érdekességként megemlítjük, hogy az anyag négyzetméter ára 2022-es nyári áron 4500 Ft/m2.
Kívülről 20 cm-es EPS 80 grafitos szigetelést helyeztünk el. Az EU-Cell hőszigetelő anyagot is mi állítjuk elő.
A belső oldalon elkészült a szendvicspanel padlózata, melyen acél fegyverzet van alul és felül is. A falakba 100 mm-es Rockwool kőzetgyapot szigetelés került beépítésre, majd hőtükrös párazáró fóliával burkoltuk, melyre 12 mm-es tűzálló, ütésálló, vízálló Rigips GlasrocX burkolatot palánkoltunk. Itt az igazi különbség más gyártók háza között, hiszen sima fehér gipszkartonnal összehasonlítva 6x-os áron lehet az alapanyagot beszerezni. Ha fontos a családunk biztonsága, akkor viszont ez a megoldás a jó választás!
A külső falakon elkészült az EU-Cell EPS 80 grafitos 200 mm-es hőszigetelés, az alsó 30 cm-en saját gyártású alacsony vízfelvételű EPS lapot használtunk
A cserepezést és a bádogozást a vakolatrendszer hálózása, drhyvitozása, majd a színezés követte. A cserepezést a Terrán cserépgyár Sinus antracit cserepével végeztük el.
Beépítésre kerültek a redőnyök és az ablakok is. Az ablakok Veka Softline 82 mm-es profiljával készültek, az üvegek 3 rétegűek és argon gázzal töltöttek.
Kívülről pár darab bádogozás és lámpa hiányzik és kész a moduláris ház
Mi valóban nem használunk hagyományos gipszkarton, így a falak tűzállóak, vízállók, statikailag ellenállóak lesznek. Tud ennél jobbat?
A Megrendelő gondolkodott, hogy használati díjat kér a reklámért és nem festeti ki a házat, annyira nagy reklámértéke van a lapokon elhelyezett feliratoknak 🙂
A nappali belső GlasrocX burkolata is elkészült, a padlón pedig a szendvicspanelen 40 mm-es lépéshanggátlás után 2 réteg tűz- és vízálló, ütésálló magnézium-oxid lapot helyeztünk le egymáshoz képest eltolva, ezután azonnal burkolható a felület.
Geberit tartály elburkolása előtétfallal

Később a kulcsrakész házról is mutatunk be majd fotókat.

Ha szeretne egy valóban prémium minőségű családi házat, melyet EnergyFriendHome készház technológiával vagy PuzzleHome modulházként szeretne megépíteni, keresse kollégáinkat a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeinken.

Ezt a PuzzleHome moduláris házat Szentendrén mutatjuk be a Nemzeti Mintaházparkban 2023. tavaszán és 7 évig minden nap megtekinthető lesz. Több információk a házról: https://puzzlehome.eu/tipusterv/szentendre-green-dream-puzzlehome-modularis-haz/
2 nap alatt a helyszínen telepített PuzzleHome készház. Ha meg szeretnéd nézni építési közben, akkor gyorsan keress bennünket, mert két hete kezdtük és pár hét múlva átadjuk.
Ez is moduláris ház, de ennek az ára cca. 750 ezer forint négyzetméterenként kulcsrakészen. 80 m2 = 60 millió forint. Ezért már sok helyen csak egy panellakást adnak. Ez egy 100%-ban nulla rezsiköltséggel üzemelő moduláris ház
Egy ilyen modulház alsó és felső födém és fal vázszerkezetet most nettó 130 ezer forintos négyzetméter áron akár 10 nap alatt legyártunk számodra és technikai segítséget adunk a befejezéshez. Lentebbi kép már kulcsrakész állapotban.
Ez egy 550 ezer forintos négyzetméter áron kulcsrakészen megvásárolható moduláris ház
Üvegburkolat és üvegnapelemekkel burkolt moduláris ház 800 ezer forintos négyzetméteres áron érhető el. Itt a rezsi rezsicsökkentés nélkül is nulla forint.
Üveg burkolatú falak, minden tekintetben előremutató és prémium okosház.
A TV is a falakba van integrálva és eldönthető, hogy a nappaliból vagy a szobából használjuk.
Üveg és napelem burkolattal ellátott moduláris ház. Extra prémium minőség, teljesen okosház vezérléssel, 90 m2 bruttó alapterülettel, 60 m2 burkolt terasszal és 150 m2 füves rész, körbekerítve design fémburkolattal kulcsrakészen: 138 millió forintért – ez egy budapesti új hasonló méretű lakás ára, de ebben a terasz, a kerítés és a füvesítés is benne van. Ehhez már csak egy pici telek kell, mert 300 m2 az egész telekigény.

HA SZERETNÉL EGY SZÉP, NULLA REZSISZÁMLÁS MODULHÁZAT, KERESD A KOLLÉGÁINKAT A KAPCSOLAT MENÜBEN TALÁLHATÓ ELÉRHETŐSÉGEKEN.


MILYEN AZ OLCSÓ MOBIL ÉS MODULHÁZ?
EZT SZERETNÉD???

Az alábbi képen pedig álljon itt pár darab olyan mobil. és modulház, melyeket valóban 300-400 ezer forint közötti áron meg lehet kulcsrakészen vásárolni.

Én ebben nem szeretnék bent élni, nem csak a műszaki igénytelenség miatt, hanem az 5-10 cm-es hőszigetelés és a kezeletlen fa alváz, az egy év alatt rothadó szerkezet borzalmas jövőt vetít előre.

Ezt a moduláris házat Horvátországban kaptuk lencsevégre. A bojler a földön, az áram kábelek lógnak szigetelés nélkül, a vakolat mállik széjjel.

Aki elfogadja a 225 cm-es belmagasságot, a toldott burkolatokat, a zéró hőszigetelést és a dübörgő padlót, az már 300-400 ezer forint között ilyen horvát mobilházat vásárolhat, melyet fél év alatt szállítanak le.
Jól látszik az 1000€/m2-es moduláris háznál, hogy a külső falburkolat az egy gipszrogstlap, semmi szigeteléssel és már az első év végén szét van törve.
Horvátországban található camping modulháza 5 évvel az átadás után. Itt minden méret 260 cm-es szélességű modul, a magasság pedig 225 cm és nincs választási lehetőség.
No Comment

Ezek pedig a 120-150 ezer forintos négyzetméter költséggel 15-20 éves mobilházak. Hétvégi teleknek pár éjszakára jó, de ebben lakni nem lehet folyamatosan és ezt engedélyeztetni sem lehetséges, ha pedig ezt újítjuk fel, bőven 300 ezer forint felett leszünk négyzetméterenként és még mindig egy régi rozsdaboglyára kiviteleztük a jövőnket.


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb