„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Elon Musk egy 6,2 mérföldes alagúttal akarja megoldani Miami közlekedési problémáit

Ha nem akarjuk életünk hátralévő részét a dugóban ülve tölteni, megoldásra van szükségünk. Elon Musk szerint az alagutak építése a megoldás. Jelenleg egy 6,2 mérföldes földalatti közlekedési rendszert tervez a floridai Észak-Miami Beach területére, ahol a dugók enyhén szólva is extrémek. Musk Boring Company nevű vállalata azt tervezi, hogy a 826-os állami út mentén hét állomás között óránként több mint 7500 utast szállítana sofőr nélküli Tesla járművekkel, ami azt jelenti, hogy a ‘North Miami Beach Loop’ akár 15 000 embert is szállíthatna óránként. A befektetés? Valahol 185 és 220 millió dollár között.

Egy Tesla a földalatti alagútban, amelyet Elon Musk Boring Companyja épített.

A Business Insidernek adott interjújában Michael Joseph, Észak-Miami Beach biztosa azt mondta, hogy a terv rengeteg forgalmat enyhítene, és hogy az ingázók és a látogatók egyaránt profitálnának a városközpontot a tengerparttal összekötő alagútból. A kilométerenkénti költség “töredéke lenne a Dél-Floridában javasolt más típusú tömegközlekedési projekteknél tapasztaltaknak, és az építkezés nem okozna fennakadást a helyi gazdaságban”.

Ha kíváncsi vagy, hogy ez pontosan hogyan működne, nézd meg példaként a Las Vegas-i Convention Center Loopot. Ez az 1,7 mérföld hosszú alagúthálózat, amely része a The Boring Company tervének, és amely egy 29 mérföldes alagútrendszerre irányul, amely több mint 50 állomással köti majd össze a Teslákat Las Vegasban, 2021 áprilisában nyílt meg, és három megállóval rendelkezik. A Godot alagútfúró gép segítségével, 47 millió dollárból, körülbelül egy év alatt épült alagút több ezer látogatót képes elszállítani a Las Vegas Convention Center területén, és a 45 perces sétát körülbelül két percre csökkenti. A vállalat szerint ez végül lehetővé teszi majd, hogy a nagy, akár 100 000 résztvevőt számláló kongresszusok útlezárások és az utcai forgalom zavarása nélkül zajlanak majd. Ami még jobb, hogy a kongresszusi központ látogatói számára az utazás ingyenes.

A Boring Company 2021 áprilisában megnyitott Las Vegas Convention Center Loopjánál dokkoló vezető nélküli Tesla járművek.

A Boring Company ilyen alagútprojektekhez készült digitális megjelenítéseiben egykor 16 személyes tömegközlekedési járművek (lenti kép) szerepeltek, de mostanra ezeket felváltották az egyszerre akár öt személyt is befogadó Tesla Model 3 autók. És míg a vállalat korábban azt mondta, hogy a járművek akár 155 mérfölddel is haladhatnak óránként, a Las Vegas-i hurokban lévő autók csak körülbelül 50 mérfölddel mennek. A lényeg, hogy a meglévő technológia felhasználásával már most változást érhetünk el. Musk azt állítja, hogy a technológia fokozatos fejlődése lehetővé teheti a különböző típusú járművek vagy a földalatti Hyperloop vasúti rendszerekhez való csatlakozást.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
A Boring Company vezető nélküli tranzitjárművének korábbi terve.

A szkeptikusok ezeket az alagutakat rövid “Tesla-tesztvezetés”-nek és ingyen reklámnak a Tesla számára. A különböző városokra vonatkozó alagútjavaslatok sok kritikát és vitát váltottak ki. A Los Angeles-i, chicagói és baltimore-i projektek úgy tűnik, hogy megfeneklettek, és a The Boring Company honlapján már nem is említik őket. Építőmérnöki szakértők és alagútépítő ipari veteránok megkérdőjelezik Musk állításait, miszerint cége minden eddiginél gyorsabban és olcsóbban tud alagutakat fúrni- a Los Angelesben a Boring Company 40 méterrel a megye alacsony jövedelmű része alatt ásott alagutat anélkül, hogy erről a helyi közösséget tájékoztatta volna.

A Boring Company 2021 áprilisában megnyitott Las Vegas Convention Center Loopjánál dokkoló vezető nélküli Tesla járművek.

Floridában, ahol a talajvízszint az átlagosnál jóval magasabb, elgondolkodtató, hogy az alagutak mennyire lesznek biztonságosak az áradások miatt. Úgy tűnik, hogy ezekben a tervekben még rengeteg bökkenő van, amit ki kell dolgozni.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb