„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Heatherwick Studio módosította a vancouveri 1700 Alberni Towers tervét

A Heatherwick Studio bemutatta a brit kolumbiai Vancouverben található 1700 Alberni Towers lakóprojektjének teljesen frissített látványterveit. Az új dizájn kibővített szabadtéri élettereket foglal magában, amelyekből lélegzetelállító kilátás nyílik a környező épített környezetre és a természeti tájra, és amelyeket a tartomány vadonhoz való erős kötődése, valamint a hosszú élettartamú, helyi anyagok használata inspirált.

A frissítésre azután került sor, hogy a tervezőcsapat szükségét látta annak, hogy javítsák a tornyok és a környező természet közötti kapcsolatot, és olyan anyagokkal építsenek, amelyek tartósak. A Heatherwick Studio elképzelését, amely a környező természettel és tájakkal való rokonságot segíti elő, a projekt egyik fő jellemzője, a hatalmas szabadtéri élettereket létrehozó, egymásba fonódó szőtt minta alkotja. A tervezés a vancouveri természetben található ismétlődések, ritmusok és lágyság hatásait veszi alapul, hogy a városi szövethez egy barátságos és kevésbé impozáns kiegészítést hozzon létre.

A projekt további koncepciója kerámia mázas terrakotta, amely egyensúlyt teremt a magánélet és a panoráma kilátás között. Mindkét tornyot úgy helyezték el, hogy egymáshoz közel legyenek, így biztosítva a környékre nyíló kilátást. A földszintet úgy alakították ki, hogy a gyalogosok élményét folyamatos pódiumteraszokkal, recesszív erkélyekkel és zöldfelületekkel fokozza, így a projektben több természetes napfényt és gazdag biofíliát biztosítva.

Minden toronyban grandiózus erkélyek lesznek, amelyek szabadtéri szobákként szolgálnak, és kilátást nyújtanak a vancouveri kikötőtől és a North Shore-hegységtől az English Bay-ig és a Vancouver-szigetig. Ezek az átmeneti zónák “zökkenőmentes kapcsolatot” biztosítanak a városi élet és a vancouveri természet között. A 387 lakás 30 (keleti torony) és 39 (nyugati torony) emeleten helyezkedik majd el, közös pódiummal. A fejlesztés olyan rekreációs létesítményeket foglal magában, mint medence, edzőterem, spa, wellnesslétesítmények és szabadtéri terasz.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Heatherwick Studio tavaly év elején osztotta meg a felhőkarcolók terveit, amelyeket a fához hasonló organikus formák ihlettek, hogy “a globális design kiválóság új szintjét” hozzák létre, amely egy földszinti térből emelkedik ki. Az eredeti tervek szerint a két torony 30 és 34 emelet közötti magasságba emelkedett volna. A projektet betonból, fából és üvegből, valamint bronzszínű üvegezett panelekből tervezték.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb