„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Elon Musk közzétette az új Tesla “giga-gyár” berlini terveit-VIDEÓ

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk bepillantást adott a nyilvánosság számára a Tesla “Gigafactory Berline” terveibe. A Brandenburgi térség jövőbeli létesítménye, amelyet évente 2 millió jármű gyártására terveztek, határozottan futurisztikus megjelenéssel rendelkezik, nem is beszélve a tetőn található úszómedencének látszó vizes installációról egy hatalmas napelem panel mellett.

Esztétika szempontjából a létesítmény formatervezése jelentősen eltér a sanghaji és a nevadai Tesla Gigafactory gyárakétól, mindkettő sokkal utilitáriusabbak. A Twitter rajongók kérdéseire válaszolva Musk arra hívta fel a figyelmet, hogy az üzemnek néhány szórakoztató funkcionális különbsége is lesz, mondván: „lehet, hogy a tetőn lesz egy fedett/kültéri tomboló helyiség”. Tréfa? Ki tudja. Újszülött fiát éppen „X AE A-12” -nek keresztelte, szóval bármi lehetséges.

A 2019. novemberben bejelentett Tesla Giga Berlin lesz az autógyártó első gyára Európában. A létesítmény lehetővé teszi a Tesla-nak a járműveinek alacsonyabb árakon való értékesítését Európa szinten, mivel azokat helyben gyártják, így elkerülhető a Kaliforniából való költséges szállítást. Az erdős, 300 hektáros birtokon fekvő létesítmény jelenleg az építés korai szakaszában van, ám ideiglenesen szüneteltetésre került egyes környezetvédők aggodalmai miatt, amelyek a helyi vízellátást és a helyszínen lévő idős fákat fenyegetik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A német bíróság a közelmúltban engedélyt adott a Tesla számára az építkezés folytatására, és a társaság a weboldalán vállalja, hogy a helyi környezetvédelmi szakértőkkel együttműködve újratelepíti a gyár telekének háromszoros területét vegyes fákkal, amelyek a helyi környezetben őshonosak. „Arra is törekszünk, hogy tiszta ivóvizet biztosítsunk a gyári víztakarékossági intézkedések révén, valamint egy strukturális megoldáson is dolgozunk a közösséggel, a közösség számára” – olvasható a vállalat weboldalán.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb