„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Maison Q vietnámi csőház: a belső terek maximalizálása, intelligens térkihasználással

A Maison Q a vietnámi Nghia-Architects egy négytagú család számára tervezett projektje, amelyhez egy mindössze 30 négyzetméteres telek állt rendelkezésre egy kis sikátorban, Hoang Mai-ban, Hanoi-ban. A ház rendelkezik a tipikus hanoi városi házak összes közös jellemzőjével, amelyek általában nehezen észrevehető sikátorokban találhatók. Ami azt illeti, az ilyen típusú házak általában magasak, hátrafelé hosszúak és nagyon keskenyek, ami miatt az életkörülmények nem feltétlenül ideálisak a nagyobb családok számára. Az építészeket azzal bízták meg, hogy egy olyan megoldást találjanak, amely nemcsak a tulajdonos alapvető igényeit elégíti ki, hanem az életérzést is fokozza azáltal, hogy a kompakt térbe a természetet és a természetes megvilágítást is beintegrálja.

Az építészek olyan megoldásokat elemeztek és dolgoztak ki az ötemeletes lakóházhoz, amelyek segítettek leküzdeni az ilyen típusú lakások hátrányait. Annak ellenére, hogy a ház kis méretű, mégis tele van természetes fénnyel, jó szellőzéssel és bőséges belső zöldterületekkel rendelkezik. Szerkezete optimalizálja az egymáshoz kapcsolódó tereket, belül kis zöld kerteket létrehozzon, amelyek tele vannak napfénnyel. A szobablokkok és a közlekedési blokkok egymásba fonódnak, és átmeneti megoldásokkal kapcsolódnak egymáshoz.

Az új és merész építészeti megközelítéssel a homlokzatot úgy tervezték, hogy megkérdőjelezze a normát, úgy néz ki, mint egy kortárs szobor, amely a beton és az acél kombinálásával merész kijelentést tesz az utca felé, erős kontrasztot alkotva az anyagok, valamint az egyenes és az íves vonalak között. Mivel ez a ház nyugatra néz, a hálós “bőrt” úgy alakították ki, hogy a sikátor felé terjedjen ki, ami segít a közvetlen napfény blokkolásában, ugyanakkor egy olyan réteget hoz létre, amely biztosítja a lakóház privációját.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb