„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Matt fekete homlokzat és halvány belső terek jellemzik az egyedülálló formatervezésű mexikói családi házat

A PPAA építészeti cég egy eklektikus, matt fekete homlokzatú házat tervezett egy lejtős telek tetejére, Mexikóban egy úszómedencével, amely találkozik a fák lombkoronájával. A Las Golondrinas nevű projekt nyugdíjas tulajdonosai számára biztosít otthont a Valle de Bravo régió Peña Blanca külvárosában.

A megrendelő pár egy olyan házat szeretett volna építtetni, ahol boldogan tölthetik öreg éveiket, minőségi pihenéssel, a városon kívül, azonban nagyon fontos szempont volt, hogy a ház elég nagy legyen a nagy család és más vendégek fogadására is.

A mexikói városi székhelyű építészeti cég matt-fekete színű burkolattal borította a házat, azzal a céllal, hogy az még véletlenül se nyomja el a buja, természetes környezetét, a lejtős telek tetején. A tervezők azt akarták, hogy a sértetlen természetet maradjon az összkép főszereplője.

Hatalmas ablakfelületek és üvegfalak nyitják meg a ház fekete falait a csodálatos kilátás felé. Az ablakkeretek és redőnyök mindegyike trópusi tzalam fából készültek, lakkal bevonva, amely vöröses árnyalatot kölcsönöz. A házat stratégiai okokból építették a telek felső részre, az idős pár ugyanis ragaszkodott a környező tájra és hegységre való kilátáshoz.

Annak ellenére, hogy az otthon egy szerkezetnek tűnik, az valójában három kötetből áll, melyek egy nagy lejtős tető alatt futó, kültéri sétány köt össze. Az egyes szerkezetek egy központi teraszon találkoznak, amely egy árnyékos társadalmi területet képez a tulajdonosok számára, a vendégek szórakoztatására. Ez a fedett társalgó a medencére nyílik, amely a ház hátuljában helyezkedik el, mely a telek lejtősségéből adódóan egy szinten van a fák lombjaival. A különálló szerkezetek egyikében a konyha és az étkező, a másodikban a társalgó és egy másik étkezősarok található, míg a harmadikban hálószobák sorozat található, mind saját fürdőszobával.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A hálószobák egyik oldalán egy ferde fal húzódik, tehát minden szoba mérete fokozatosan növekszik. Ez a szokatlan alak a hálószobák előtt egy háromszög alakú folyosót hoz létre, amelyet a kertre néző fakeretekkel ellátott ablakok határolnak. Ezek a területek mind a 450 négyzetméteres, két emeletes ház legfelső emeletén helyezkednek el, a bejárat pedig az alsó szintre nyílik. A földszinten egy társalgó és egy további hálószoba található.

A PPAA az különféle anyagok felhasználásával egyértelműen elkülönítette az egyes szerkezeteken kívül eső területeket és azok belső tereit. Kívül, a matt-fekete vakolatot sötét bútorokkal egészítették ki. Mindeközben a belső terek kialakítása sokkal halványabb, szelídebb megközelítésű, ahol a fehér falak, szürke márvánnyal és fehér tölgyfával, szándékosan kontrasztba állítják a belső és a külső tereket.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb