Home / Hírek / Magyarországon tilos szélerőművet építeni — Megdöbbentő

Magyarországon tilos szélerőművet építeni — Megdöbbentő

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Az egész világon napról napra gombamód szaporodnak a nap- és szélerőművek, de ez nem igaz Magyarországra. 
Hazánkban nem lehetséges szélerőművet telepíteni.

Miért van ez? Azért, mert a kormány elkötelezte magát a világ legveszélyesebb áramtermelésére, az atomerőműre!

Magyarországon 176, Romániában 1000, Lengyelországban 2000 darab szélerőmű van, míg hazánkban 4 év alatt egyetlen egyet sem építettek, addig az utóbbi két országban többszörösére nőtt a szélerőművek száma.

Szélenergiával, szélerőművekkel, állami támogatás nélkül,  mai árfolyamon 8-9 forintból lehet egy Kw elektromos energiát előállítani. Atomenergiával, gigantikus állami és külföldi segítséggel 28-30 forintba kerül egy Kw áram előállítása.
orbán-putyin-atom

 

Ugye mennyire hiheteten, hogy a kormányt vezető emberek nem tudnak számolni és nem tudják összehasonlítani a 8-9 forint és a 28-30 forintot.
A kettő közötti matematikai feladványt egy harmadikos gyerek is kitudja számolni.
Tehát ma 3x többe kerül az atomerőműben termelt áram, mint a szélerőműben megújuló energiából előállított villamos energia.

Megdöbbentő pazarlás, ami ezen a téren tapasztalható hazánkban.

2006 óta nem adtak engedélyt egyetlen szélenergia projektre sem Magyarországon és 2011 óta nem is adtak át ilyen létesítményt.

Magyarországon a saját üzleti kockázatára bármilyen magánszemély vagy cég energiatermelő létesítményt építhet, de ez alól van egy kivétel, az a szélerőmű!
A szélerőmű építéshez hazánkban kormányzati engedély kell!!!

Minden normális külföldi országban egyre jobban terjednek a szélerőművek, hiszen biztonságosak és egy komoly szélerőmű 1 milliárd forintból elkészíthető és évente 100 millió forint profitot hoz, tehát 10 év alatt megtérül.
Nincs szükség állami pénzekre, mert rengeteg cég örömmel fektetne be egy ilyen kedvező beruházásba.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Romániában a paksi atomerőmű teljesítményéhez hasonló szélenergia áramtermelés folyik. Arról nem is beszélve, hogy a 2020-ra megszabott minimál értéket már most elérte Románia!

Hazánkban egyelőre 330 MW áramot termelünk szél energiával. Ez az áramfelhasználásunk 5%-a és a paksi energiatermelés egyötöde! Megdöbbentő tény, hogy 2020-ig a maradék 5 évben 750 MW teljesítményt kellene Magyarországnak elérnie. Ez szinte 100%, hogy lehetetlen kategória, hiszen két évtized alatt ennek a felét sem értük el.

Magyarországon összesen 176 darab szélerőmű termel jelenleg áramot. Az igazi érdekesség, hogy ha egy szélerőmű nem annyi áramot termel, mint ami a tervek között szerepel, akkor a Magyar Kormány akár százezres bírságokat is kiszabhat havi szinten egy – egy erőműre. Ez vicc kategória, de inkább nevezhetnénk siralmasnak is, hiszen azt büntetik meg, aki biztonságos zöld áramot szeretne termelni.

Van olyan eset is, hogy kiadtak korábban egy engedélyt szélerőmű építésre, de több állami szerv nem nyilatkozott időben, ezért elvették a már kiadott engedélyeket. Holott maga az állami rendszer hibázott.

veszélyes atomSajnálattal kell tapasztalni, hogy Magyarország a legelmaradottabb Eu-s tagállam a megújuló energiák hasznosítása terén és aki ebben jeleskedni szeretne és pénzt befektetni, azt ellehetetlenítik. Érdekes módon 2007-óta van stop a szélenergia hasznosításban, pont azóta, hogy Gyurcsány, majd később Orbán kezdett el a paksi atomerőmű ügyében szorgoskodni az oroszokkal.

Neked erről mi a véleményed? Ha a jövőt nézed melyik az olcsóbb és a kifizetődőbb? A biztonságos 9 forintos áram, vagy a nem biztonságos, drága állami támogatásból-kótyavetyélésből felépített 28 forintos áram?

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

Könnyűszerkezetes ház építés 2019-ben még 5% ÁFÁ-val! Gyors kivitelezési idővel.

Aki ki szeretné használni az 5%-os ÁFA árcsökkentő előnyét, annak nagyon gyorsan cselekednie kell, mert …

One comment

  1. Felháboritó. 1989-ig ment a nyalás Moszkvának.Nem volt elég ? Keződik minden előről ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..