„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

HírekZöld hírek

Magyarországon tilos szélerőművet építeni — Megdöbbentő

A cikk írása óta 2022-ben készítettünk egy új cikket a szélerőművekről, melyet ide kattintva érhetsz el.

Az egész világon napról napra gombamód szaporodnak a nap- és szélerőművek, de ez nem igaz Magyarországra. 
Hazánkban nem lehetséges szélerőművet telepíteni.

Miért van ez? Azért, mert a kormány elkötelezte magát a világ legveszélyesebb áramtermelésére, az atomerőműre!

Magyarországon 176, Romániában 1000, Lengyelországban 2000 darab szélerőmű van, míg hazánkban 4 év alatt egyetlen egyet sem építettek, addig az utóbbi két országban többszörösére nőtt a szélerőművek száma.

Szélenergiával, szélerőművekkel, állami támogatás nélkül,  mai árfolyamon 8-9 forintból lehet egy Kw elektromos energiát előállítani.

Atomenergiával, gigantikus állami és külföldi segítséggel 28-30 forintba kerül egy Kw áram előállítása.

orbán-putyin-atom

 

Ugye mennyire hihetetlen, hogy a kormányt vezető emberek nem tudnak számolni és nem tudják összehasonlítani a 8-9 forint és a 28-30 forintot.
A kettő közötti matematikai feladványt egy harmadikos gyerek is kitudja számolni.
Tehát ma 3x többe kerül az atomerőműben termelt áram, mint a szélerőműben megújuló energiából előállított villamos energia.

Megdöbbentő pazarlás, ami ezen a téren tapasztalható hazánkban.

2006 óta nem adtak engedélyt egyetlen szélenergia projektre sem Magyarországon és 2011 óta nem is adtak át ilyen létesítményt.

Magyarországon a saját üzleti kockázatára bármilyen magánszemély vagy cég energiatermelő létesítményt építhet, de ez alól van egy kivétel, az a szélerőmű!
A szélerőmű építéshez hazánkban kormányzati engedély kell!!!


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Minden normális külföldi országban egyre jobban terjednek a szélerőművek, hiszen biztonságosak és egy komoly szélerőmű 1 milliárd forintból elkészíthető és évente 100 millió forint profitot hoz, tehát 10 év alatt megtérül.
Nincs szükség állami pénzekre, mert rengeteg cég örömmel fektetne be egy ilyen kedvező beruházásba.

Romániában a paksi atomerőmű teljesítményéhez hasonló szélenergia áramtermelés folyik. Arról nem is beszélve, hogy a 2020-ra megszabott minimál értéket már most elérte Románia!

Hazánkban egyelőre 330 MW áramot termelünk szél energiával. Ez az áramfelhasználásunk 5%-a és a paksi energiatermelés egyötöde! Megdöbbentő tény, hogy 2020-ig a maradék 5 évben 750 MW teljesítményt kellene Magyarországnak elérnie. Ez szinte 100%, hogy lehetetlen kategória, hiszen két évtized alatt ennek a felét sem értük el.

Magyarországon összesen 176 darab szélerőmű termel jelenleg áramot. Az igazi érdekesség, hogy ha egy szélerőmű nem annyi áramot termel, mint ami a tervek között szerepel, akkor a Magyar Kormány akár százezres bírságokat is kiszabhat havi szinten egy – egy erőműre. Ez vicc kategória, de inkább nevezhetnénk siralmasnak is, hiszen azt büntetik meg, aki biztonságos zöld áramot szeretne termelni.

Van olyan eset is, hogy kiadtak korábban egy engedélyt szélerőmű építésre, de több állami szerv nem nyilatkozott időben, ezért elvették a már kiadott engedélyeket. Holott maga az állami rendszer hibázott.

veszélyes atomSajnálattal kell tapasztalni, hogy Magyarország a legelmaradottabb Eu-s tagállam a megújuló energiák hasznosítása terén és aki ebben jeleskedni szeretne és pénzt befektetni, azt ellehetetlenítik. Érdekes módon 2007-óta van stop a szélenergia hasznosításban, pont azóta, hogy Gyurcsány, majd később Orbán kezdett el a paksi atomerőmű ügyében szorgoskodni az oroszokkal.

Neked erről mi a véleményed? Ha a jövőt nézed melyik az olcsóbb és a kifizetődőbb? A biztonságos 9 forintos áram, vagy a nem biztonságos, drága állami támogatásból-kótyavetyélésből felépített 28 forintos áram?Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb