„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

HírekKiemelt cikkeinkrezsicsökkentésrezsicsökkentésZöld hírek

Hogyan lehet valóban nulla rezsiköltsége a családi házadnak?

A kormány bejelentette pár hete, hogy eltörli a fenntarthatósági szempontból fenntarthatatlan rezsicsökkentést. Ez a magyar lakosoknak nagyon nagy terhet jelent majd a jövőben, de ezt a népszerűtlen döntést muszáj volt meghozni.

Ezután több finomításon keresztül 2022. nyár végére kialakult egy 100%-kal drágább villamos energiaár és egy 700%-kal drágább gáz ár, mely még mindig támogatott a magyar kormány által, tehát ez még mindig nem a világpiaci ár.
Tegnap, szeptember 2. napján, már 12x-es valós világpiaci ár tapasztalható a támogatott mérték alatt kialakított gázdíjhoz képest.

Egy “kádárkocka” családi ház, mely cca. bruttó 100m2-es, gázzal fűtve a téli hónapokban eddig (cca. 410 kWh/m2/év) 50-60 ezer forint értékű gázzal, plusz 15-20 ezer forint értékű elektromos árammal üzemeltethető volt, melyben benne volt a melegvíz előállítás és az egyéb összes fogyasztó energiaigénye, ott várhatóan 300 ezer forint körüli összeg lesz a fűtési időszakban az összes rezsi, míg a többi hónapban várhatóan 50-70 ezer forint körüli átlag rezsiköltséggel lesz működtethető.
Ez havi szintre vetítve minimum 150-180 ezer forintos rezsiköltséget fog jelenteni, mely egy dolgozó családtag havi fizetésének akár az 50% feletti részét jelenti.

Ma már tudunk olyan otthonokat, lakásokat, házakat építeni, melynek a hálózatból vásárolt rezsiköltsége teljesen nulla forint!

Az igazi rezsicsökkentés az, amikor nincs olyan rezsiköltségünk, melyet a szolgáltatók felé fizetünk.

Ha a nulla rezsiköltséget megszorozzuk akár 7-tel, akár 12-vel, akkor is nulla marad.

A moduláris és könnyűszerkezetes PuzzleHome családi házaink energiaigénye napelem és szélenergia, hőszivattyú nélkül is egy “kádárkocka” házzal összehasonlítva 80-90%-kal energiatakarékosabbak. Megújuló energia felhasználással a házaink valóban nulla, azaz 0 Ft rezsiköltséggel működnek.

Bővebb információt kaphatnak árainkról, ha felkeresik a kollégáinkat a kapcsolat menüben található elérhetőségeken. Cégünk még 2022. szeptember hónapban is köt árgaranciás szerződéseket.

Napelem vagy szélgenerátor – szélturbina?

Aki 2022-ben le szeretne válni az energiahálózatról az csak és kizárólag napelemes áramtermeléssel ezt nem tudja megtenni. Hiába a napelemes rendszer által megtermelt energia akkumulátorba tárolásának a lehetősége, hiszen 6 hónapon át nagyon sok plusz energiát termelünk, de nagyon kevés az energiaigényünk, a másik 6 hónapban nagyon kevés energiát termelünk, de szükségünk lenne a nyári megtermelt áramra. Nem létezik olyan tárolási mód, mely több hónapnyi energiát tud tárolni, amiben gondolkodhatunk az 2-3 napra elegendő energia eltárolása, pufferelése.

Nap- és szélenergia együttes alkalmazásával és egy cca. 50 kW-os akkumulátorral már az egész éves energiaigényünket fedezhetjük, de ennek a feltétele, hogy 5 m/s feletti sebességű szél fújjon a téli időszakban.A szélenergiáról a családi ház építtetők teljesen megfeledkeztek, a nagy erőműveket pedig a politika tette elérhetetlenné, pedig már többszáz éve használ az ember szélenergiát, itt egy példa:

A 10. században már bizonyíthatóan használták a szél energiáját.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Itt egy másik szélenergiás felhasználás, melyet szintén többszáz éve használunk, de elfelejtettükEz az szélsebesség érték nem mindenhol realizálható hazánkban, ezért a szigetüzemű, teljes szolgáltatóról való leválást nem ajánljuk olyan helyen, ahol van szolgáltatás, elmondható, hogy jó tervezéssel akár 90-95%-ban függetlenedhetünk az energiaszolgáltatóktól egy modern családi ház építése esetén. A legjobb értéket akkor tudjuk elérni, ha a gépjárművünk, motorunk, biciklink, autónk is elektromos meghajtású, mert akkor még a mobilitásunk is rezsimentes lehet.

Éves szinten sokkal több energiát tudunk termelni, mint amit elhasználunk ez nem kérdés, de figyelembe kell venni a szolgáltatók által fizetendő energiadíjakat, hálózati költségeket, stb… ezért írtuk, hogy akár 95%-ban is tudunk függetlenedni, mert a pufferelés – áramtárolás miatt függők maradunk kis mértékben a szolgáltatóktól, de ettől a rezsiköltségünk valóban lehet nulla!!!

Jön mindig a kérdés, hogy jó-jó, de nem is lehet szélenergiás erőművet telepíteni hazánkban.

Fontos tudni, hogy ez családi házakra, törpe erőművekre nem vonatkozik.

2022. októberétől cégünk telephelyén megtekinthető a lebegő mágneses terű, függőleges tengelyű szélgenerátor, mely 0,5-2kWh-s teljesítmény leadására képes és már 2 m/s-os szélsebesség mellett termeli képes. Ez a szélgenerátor éjjel és télen is működik, miközben a napelemes rendszerek nem termelnek áramot.

Akkor milyen szélerőmű a tiltott?
A jelenleg is hatályban lévő “277/2016. (IX. 15.) Kormányrendelet a szélerőművekre vonatkozó szabályok módosításáról” 12 km-es védőtávolságot határoz meg a nem háztartási méretű szélerőművek számára a beépített és beépítésre szánt területektől. A világon példa nélküli értelmetlen szabályozást hazai és külföldi szakmai- és civil szervezetek, de a lehetséges befektetők is meglepődve fogadták korábban, a döntést még soha nem tudta megindokolni senki. Magyarországon azért nem lehet több éve ipari termelésre alkalmas szélerőművet építeni, mert a 12 km-es védőtávolság az alábbi ábra szerinti kizárást eredményez:
(a fekete részek a lakóterületek, a pirosak a 12 km-es korlátok)

Ha szeretnél egy valóban nulla rezsiköltséggel működő családi házat építtetni, akkor keresd kollégáinkat a kapcsolat menüben található elérhetőségeinken.
Garantáljuk, hogy egy bruttó 100 m2-es családi ház 2022. őszi szerződéskötés esetén 60 millió forint alatti összköltséggel megvalósítható, ha a telek már rendelkezésre áll!Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb