Kertépítési tanácsok

Kaktuszok téliesítése

A kaktuszok teleltetéséhez pár nagyon hasznos információ:

  • Laza talaj és megfelelő vízelvezetés. Eltérően más kerti növényekhez, a növekvő kaktuszokon megfelelően meg kell tudni szüntetni a felesleges nedvességet. A napsugárzást és a vízelvezető igényeket egyszerű kielégíteni azáltal, hogy napos domboldalra helyezzük őket, bőséges homokba vagy szerves anyagokkal kiegészített sóderba. Egy vékony kőtakaró segítheti a a rothadás elkerülését.
  • A kaktusz természetesen csökkenti a nedvességtartalmát és állnak neki zsugorodni a tél kezdetével. Ez a kiszáradás meggátolja a kaktusz sejteket a szétszakadástól, amikor megfagynak. Így az őszi hónapokban túl sok vizet tartalmaznak és fagykárt szenvedhetnek. Nem kell talajtakarást végezni téli időszakra a kaktuszoknál, úgy ahogy más növényeknél sem.
  • A legtöbb kaktusz színe megváltozik a téli időszakban. Ez egy természetes folyamat, nem azt jelenti, hogy beteg a növény. Mivel a növény kevésbé aktív és a zöld klorofill csökken, piros, narancssárga és más színű pigmentek jelennek meg a kaktusz szárán vagy párnáján.
  • Ha a kaktusza nem bírja a telet és nem tudja lakásba áthelyezni, akkor nagy mennyiségű ruhaanyagra lesz szüksége. Ha az időjárás jelentésekből arról értesül, hogy a hőmérséklet 4 Celsius fok alá süllyed, akkor le kell takarni sok ruhaanyaggal a kaktuszokat.
  • Télen a kaktuszokat nagyon ritkán 3-5 hetente egyszer szabad csak öntözni. Télen nem növekednek a kaktuszok, ezért nem szabad túllocsolni őket, máskülönben elkezdenek rohadni.
  • Télen is szüksége van a kaktuszoknak megfelelő mennyiségű fényre.
  • Száraz, hűvös helyen kell őket tartani, nehogy érdekes formát vegyenek fel.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlott tartalom
Close
Back to top button
Close