Kertépítési tanácsok

Füvesítés otthon

Előnye a családi háznak, hogy rendelkezik udvarral és kerttel, így nem kell autóba ülni a legközelebbi zöldövezetig. Ha épp most költözünk vagy költöztünk családi házba, és még nincs kialakítva kert és udvar, akkor a legfőbb ideje nekilátni ennek a feladatnak.

Döntenünk kell, hogy füvesíteni akarunk vagy sem, mert a füvesítésre a legalkalmasabb időpont a tavasz és az ősz, hogy szép és egészséges füvünk legyen, ahhoz megfelelő előkészületekre van szükség.
Első lépésben a gyomoktól kell megszabadulni, gyomirtókkal, eltüntethetjük a nem kívánatos növényeket. Vigyázzunk, hogy gyermekünk és háziállatunk ne érintkezzen a vegyszerrel, és arra is figyelni kell, hogy lehetőleg ne juttassuk be a házba, és ne érintkezzen táplálékkal.
Második lépésben megfelelő vastagságú talajra van szükségünk, ez körülbelül 10-15 centiméter vastagságú termőréteget jelent. A földet bárhonnan beszerezhetjük, legjobb ha biokertészetből vesszük, mert ott garantáltan gyommentes, így nem lesz később nem rondítja el a zöld pázsitot a gyom.
Harmadik lépésben a földet el kell egyengetni, mert a rossz minőségű terep később gondot okozhat a fű nyírása során.
Negyedik lépés a mag kiszórása, oda kell figyelni, arra hogy a fűmagok egyenletesen és azonos mélységbe helyezkedjenek el, így a pázsitunk rendkívül szép és dús lesz. Szükséges a folyamatos hengerelése a magoknak, majd jöhet a műtrágyázás, végül a folyamatos öntözés.
Ha nagy a kert, akkor érdemes még a füvesítés elején kiépíteni az öntöző rendszert, mivel a pázsitnak folyamatos vízellátásra van szüksége. A reggeli és esti órákban érdemes locsolni, mert akkor a legkisebb az esélye annak, hogy a nap kiégeti a pázsitot.
Egy gondozott pázsit öröm a családnak, a gyermekeknek, és a háziállatoknak.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close