„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Háztartási ötletek

Ez az otthoni készülék friss ivóvizet állít elő a levegőből

A víz elengedhetetlen az élethez ezen a bolygón, és bár sokan egyáltalán nem gondolnak bele (mivel nem kell közvetlenül szembenézniük a problémával), a víz egy véges erőforrás, és nehéz lehet hozzájutni – legalábbis tiszta ivóvíz formájában. A klímaváltozás előrehaladtával kreatívnak kell lennünk, hogy kiszélesítsük és fenntartsuk a tiszta vízhez való hozzáférést. Az új technológiák, amelyek lehetővé teszik számunkra a tengervíz sótalanítását vagy a levegőből történő víznyerést, valószínűleg nagy szerepet játszanak majd a jövőbeli vízbiztonsági stratégiákban. A Kara Pure nevű innovatív eszköz pontosan ezt a célt szolgálja; naponta akár 10 liter tiszta ivóvizet is képes előállítani a levegőből.

Kara Pure levegőt vízzé alakító szűrőrendszer.

Az otthoni használatra tervezett Kara Pure egy levegő-víz szűrőrendszer, amely történetesen párátlanítja és szűri a levegőt, miközben tiszta vizet állít elő. Ha valaha is volt páramentesítője, valószínűleg ismeri, hogy ezek a gépek nagy mennyiségű vizet termelnek, amelyet el kell vezetni. A víz általában nem iható vagy újrafelhasználható a gépek feldolgozási módja miatt, ami pazarlásnak tűnik. Csak idő kérdése volt, hogy valaki kitalálja, hogyan változtathatna ezen. A Kara Pure úgy működik, mint egy hagyományos otthoni párátlanító, de a vizet egy szűrési folyamaton veti át, amely nemcsak megtisztítja a vizet, hanem egészségesebbé is teszi azt.

A végeredmény napi 10 liter jó minőségű ivóvíz

A Kara Pure egy négyszintű szűrőrendszeren keresztül szívja el a levegőt, hogy a víz kinyerése közben eltávolítsa a szennyeződéseket, nehézfémeket és részecskéket. A megtisztított levegő visszakerül a helyiségbe, a szennyeződéseket pedig a szűrők felfogják. Az intelligens érzékelők kikapcsolnak, ha a szoba páratartalma a kellemes 25 százalék alá csökken. A víz ezután többlépcsős szűrési és tisztítási folyamaton megy keresztül, beleértve egy UV-C sterilizálót a víztartályban, hogy a víz friss és tiszta maradjon. A víz négyóránként automatikusan sterilizálódik.

A grafika kiemeli a Kara Pure néhány legnagyobb előnyét.

A beépített ionizátor szétválasztja a vizet savas és lúgos részekre, ami javítja az ízét. A gép emellett hét alapvető természetes ásványi anyagot ad a vízhez: kalcium-magnéziumot, lítiumot, cinket, szelént, stronciumot és metaszilicilsavat. Ez a forrásvíz természetes összetevőin alapszik. A lúgos víznek olyan egészségügyi előnyöket tulajdonítanak, mint a véráramban lévő savak semlegesítése és a csontvesztés lassítása, bár a tudósok még mindig megosztottak ezekkel az állításokkal kapcsolatban.

“Csak a különböző iparágakból érkező szakmérnökök és tanácsadók csapatának összefogásával volt lehetséges egy olyan technológia kifejlesztése, amely akár 2,5 gallon biztonságos ivóvizet is képes előállítani a levegőből” – magyarázza a startup. “Szeretnénk csökkenteni a talajvíztől való függőséget azáltal, hogy a Kara Pure segítségével teljes mértékben kihasználjuk a levegőből nyert vizet, hogy mindenki számára hozzáférést biztosítsunk a prémium minőségű helyi lúgos ivóvízhez”.”

Ha már hozzáférhetünk jó minőségű ivóvízhez a csapból, egy olyan gépre, mint a Kara Pure, talán nincs is szükség, bár remek alternatívája annak, hogy palackozott vizet szállíttassunk a hűtőbe. Mivel naponta csak 2,5 gallont állít elő, nem ideális az olyan közösségi terekbe, mint az irodák, de egy átlagos otthon friss vízellátását növelheti. Ha a palackozott víz helyett többen támaszkodnának az ilyen gépekre, rengeteg műanyaghulladékot tudnánk megszüntetni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A rozsdamentes acélból készült gép körülbelül akkora, mint egy hagyományos vízhűtő. Az Indiegogón nemrégiben lezajlott crowdfunding során több mint 1 millió USD-t gyűjtött össze, és ezzel olyan praktikus új funkciókat hozott létre, mint a hideg és melegvíz-csapok. A támogatók már 599 dollárért hozzájuthattak a saját készülékükhöz, de úgy tűnik, hogy a kiskereskedelmi ár végül elég magas, 3499 dollár lesz. Valószínűleg ez a gép legnagyobb hátránya: leginkább azok számára lenne hasznos, akik nem engedhetik meg maguknak ezeket az árakat.

Azok számára, akik megengedhetik maguknak, a Kara Pure környezetbarát módon párátlanítja és tisztítja a levegőt, miközben tiszta ivóvizet állít elő, lényegében három különálló háztartási készüléket helyettesít. Ez határozottan nem rossz üzlet, és bár áramot igényel, és így áramszünet esetén nem működne, a tiszta vízhez való hozzáférés biztonságát is nyújtja vízszünet esetén.

A világszerte gyártott hasonló gépek mellett a Kara Pure is további bizonyítékot nyújt arra, hogy ez a fajta technológia működik. Több vállalat használhatná ezt a technológiát nagyobb gépek gyártására olyan közösségek számára, amelyek olyan problémákkal küzdenek, mint a szennyezett víz vagy a túl kevés víz.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb