„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Környezetvédelem, energiatakarékosság

Energia hatékony épületekről fogadott el törvényt az Európa Parlament

energiahatekonyEnergia hatékony épületekről fogadott el törvényt az Európa Parlament 2009. április 23-án Strasbourgban.
Ma szavazott az Európa Parlament a Ticau jelentésről.
A törvénnyel kapcsolatosan Claude Turmes, luxemburgi zöld Európa Parlamenti képviselő, a következőket mondta:
Az épületek 40 százalékban felelősek az európai energia fogyasztásért, ezért az európai törvényhozás, a klímaváltozás elleni harc egy fontos sarokkövét rakta le. Az energia megtakarításra való fókusszá lás, mindenki számára jó ügy, mert nemcsak a fogyasztók számláit csökkenti, de a káros üvegházhatású gázokat is, miközben új munkahelyeket teremt. Ez e lökést ad majd a tiszta és az épületeken belüli, alternatív energiatermelésnek.
Az új épületeknek nulla energia igényűeknek kell lenniük, vagyis legalább annyi energiát kell termelniük, mint amennyit fogyasztanak. Claude Turmes hangoztatta: „Örülök, ha 2019 előtt is nagyobb odafigyelést, és sürgősséget kapna ez a tevékenység, mert most nagyobb szükség lenne új munkahelyekre — mint bármikor korábban. A kormányoknak és önkormányzatoknak példát kell mutatni, már csak azért is, mert a törvény hatálya rájuk már három évvel korábban vonatkozik majd.
Ez a törvény a korábban épített épületekre is vonatkozik. Üdvözlöm azt is – mondta –, hogy a törvénykezés a pénzügyi forrásokat is megnevezte, európai pénzalapokat biztosítva, és bátorítva a tagállamokat például e téren való ÁFA csökkentésre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

2 hozzászólás

 1. Na ez egy jó hír, hogy foglalkoznak a házak által keletkezett környezetszennyezés ügyével, de félő, hogy erre is mindenki haladékot kér.
  Jó dolog lenne az is, ha mindenki aki új házat épít a könnyűszerkezetes és készház szigetelésével egyenértékű szerkezeteket hozna létre, mert ez nagyban hozzájárulna az élhetőbb jövő kialakulásához.
  Tisztelettel:
  Bálint

  1. Kedves Bálint!
   A jelenlegi hőtechnikai szabvány úgy lett kialakítva a nagy lobbynak köszönhetően, hogy a téglaházak éppen megfeleljenek.
   Tehát a jelenlegi szabvány alsó határát a téglaházak teljesítik.
   Egy nyugati országban, aki jól szigetelt készházat épít, az kedvezőbb hitelt kap, illetve más kedvezmények is megilletik.
   A hibrid autó tulajdonosok is járhatnak autóval akkor, ha csak páros, vagy páratlan rendszámmal közlekedhet bárki egy városban, vagy ingyen parkolhatnak.
   Az energiatakarékos könnyűszerkezetes házakra nem jár Magyarországon egyenlőre kedvezmény.
   A kedvezmény az, hogy lassan 150 Ft lesz egy m3 gáz ára. Egy 100 nm-es téglaház átlagos téli fűtésszámlája m2-enként kb: 400 Ft, egy könnyűszerkezetes Horizont ház fűtésköltsége ennél kb. 40-50%-kal kevesebb.
   Ha kalkulálunk fűtés-hűtéssel, akkor éves szinten egy 100nm-es családi ház tégla-Horizont könnyűszerkezetes költségszámításnál 200 ezer forint írható a Horizont könnyűszerkezet javára.
   Ami egy életöltő alatt a ház árának felét jelenti, mint nyereséget a téglaházzal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb