„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Környezetvédelem, energiatakarékosság

2020-ra 20%-al kell csökkenteni a káros gázok kibocsájtását

uveghazhatas2020-ra a klímaváltozás hatásainak megakadályozására, ill. a káros hatások lelassítására, az Európai Unióban az üvegházhatású káros gázok kibocsájtását 20%-kal kell mérsékelni, írja elő az EU új direktívája. Ugyanezen idő alatt, el kell érni, hogy a megújuló energiákból származó energiák részaránya elérje a 20%-ot. Ezt a klímacsomagot szavazta meg az Európa Parlament.
Ez a kezdeményezés nemcsak környezetvédelmi iparágnak ad lökést, hanem e téren a technológiai innovációt is elősegíti.
Nemzetközi médiaértékelések szerint a globálissá súlyosbodott gazdasági válság majdnem kisiklatta a klímacsomag ügyét, de végül – az egyes iparágaknak tett tömérdek engedmény révén az egyezmény érvényben maradt. A sikeres végrehajtáshoz, persze megfelelő szabályozás, és ösztönzés kell. Nem lehetünk sikeresek ellenben, ha e nemes cél elérését, pusztán a kormánytól várnánk. Ebben minden állampolgár felelőssége benne van. Ezért mindenkinek át kell gondolnia, hogy személy szerint mit tett, hogy ez a célkitűzés sikerüljön, és hogy Magyarország ne legyen a lemaradók között. Át kell gondolni, kell e, hogy gépkocsiba üljünk, hogy megtettünk e mindent, hogy gépkocsink kevesebbet szennyezzen, milyen gyakran veszünk igénybe tömegközlekedést, és meg tettünk e mindent, hogy lakhelyünk fűtése, energia ellátása, hőszigetelése, a nyílászárók állapota ne csak esztétikailag, hanem környezetvédelmi szempontból is megfeleljen a 21-ik század elvárásainak.
Akik régi házban laknak, gyakran tehetetlennek érzik magukat, mert úgy érzik, hogy a gáztól és a távfűtéstől nem tudnak szabadulni. Érdemes ellenben átgondolniuk, hogy hosszú távon, nemcsak a fizetendő többlet energiaköltség megfizetése miatt kerülnek hátrányos helyzetbe, hanem ingatlanuk értéke is alacsonyabb lesz.
Olyan kérdést taglalok tehát, melyben egészségünk, hosszabb életünk, pénztárcánk megkímélése, és bolygónk jövője mind egy irányba hatnak.

Droppa György


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

3 hozzászólás

  1. És mi van akkor, ha ezt a normatívát nem tartja be mondjuk a Magyarország? Milyen szankciók lehetnek? Semmilyen szerintem…

  2. AZ EU-nak érdeke a szankcionálás, mert azzal csökkenti kiadásait. Nem ritkák az ilyen szankciók. Ebben az ügyben még nem telt le a határidő, csak azt tudjuk, hogy lemaradásban vagyunk, és felsőbb sebességbe kellene kapcsolni,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb