„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

szponzorált tartalom

Egy ipari park előnyei a vállalkozások számára

Az irodát vagy telephelyet kereső cégek számára jellemzően számos különböző lehetőség áll a rendelkezésére, akár a városokon belül, akár a külső területeken. Ez utóbbi ma már nem jelent egyet a szeparáltsággal, hiszen a nagy kiterjedésű ipari fókuszú központok egész mást szolgálnak.

Kínálati sokszínűség

Az ingatlanpiac meglehetősen nagy, legyen szó akár lakhatási, akár üzleti célú ingatlanokról. Ez a megállapítás egyaránt igaz az eladásra és kiadásra szánt opciókra is. A nagyobb városok természetesen még előnyösebb helyzetben vannak, hiszen a különféle beruházások és fejlesztések jellemzően őket érintik. Az élen persze továbbra is a főváros áll, de a vidék gazdasági központjai is egyre komolyabb felzárkózást mutatnak, mely az elérhető ingatlanokon is meglátszik.

Egy cég számára pedig alapvető fontosságú a telephely, legyen az akár egy iroda, akár egy komplett logisztikai központ. A nyilvánvaló jellemzők mellett pedig legalább egyenlő szinten fontos annak elhelyezkedése is. A belvárosi irodák sokak számára lehetnek ugyan vonzóak, de a céges profilból adódóan ezek nem mindig a legoptimálisabbak. Ekkor kerülnek radarra a külsőbb gazdasági zónák, melyek ma már nem válnak le élesen a városokról. Az In-Management ipari park kínálata is ezt mutatja.

A fejlődés útján

Egy ipari park felbukkanása már önmagában is jó indikátora egy város vagy akár térség gazdaságának is. Az ilyen fókusszal bíró telephelyek megjelenése ugyanis azt jelzi, hogy egy ilyen centrum létrehozására érdemes gazdasági tevékenység folyik a környéken, melynek szüksége van a megfelelő körítésre. Egy ipari park azonban más célt is szolgálhat, hiszen sokszor éppen a gazdaság fellendítése és még több cég bevonzása a cél.

Ezek a telephelyek ugyanis kiváló opciót jelentenek olyan cégek számára is, akik keresik a terjeszkedési lehetőségeket, de egyelőre nem találtak olyan infrastruktúrával és jellemzőkkel rendelkező helyet, ahová szívesen költöznének. Egy ipari park tehát akár motivációs céllal is elkészülhet, a siker pedig várhatóan nem marad el. A hazánkban elérhető ilyen jellegű központok ugyanis általában jó telítettséggel működnek és folyamatosan bukkannak fel az újabb opciók.

Komfortos körülmények

Azt, hogy miért is vonzó egy ipari park a cégek számára, több szempontból is vizsgálhatjuk. Az egyik fontos faktor természetesen a rendezett körülmények között történő napi ügymenet és a kiváló infrastruktúra. Egy ipari park lényegében arra van optimalizálva, hogy a területén gazdasági tevékenység történhessen. Ennek megfelelően irodák, raktárak, kiszolgáló épületek, logisztikai egységek és sok egyéb más is megtalálható egy ipari park területén.

Ezzel lényegében érvényesül a ‘minden egy helyen’ elve, mely a cégek működése szempontjából egyértelmű könnyebbséget jelent. Egy ipari park lényegében egyfajta oázis, ahol a bérlő cégek számára minden fontosabb körülmény elérhető, ezzel segítve munkájukat és növelve a siker valószínűségét. Az ingatlanpiacon egyre több ipari parkban elérhető telephely bukkan fel, így érdemes nyitott szemmel járni. Akár a főváros, akár a vidék, egy ilyen lehetőség sok cég számára kihagyhatatlan.

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb