„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Az Uchronia lett az év feltörekvő belsőépítésze a Dezeen Awards 2023-on

A párizsi Uchronia stúdiót az év feltörekvő belsőépítészének választották a Dezeen Awards 2023 ünnepségén.

Az Év Tervezői kategória a legjobb feltörekvő és bejáratott tehetségeket jutalmazza az építészet, a belső terek és a design területén. Elismerik azokat, akiknek innovatív munkája jelentős hatást gyakorolt az iparágra.

Az Uchronia alapítója, Julien Sebban vette át a díjat a múlt héten a Dezeen Awards 2023-as bulin, amelyet a Bentley-vel közösen rendeztek meg.

Az Uchronia egy párizsi székhelyű multidiszciplináris tervezői kollektíva, amelyet Julien Sebban építész alapított. A stúdió munkáit élénk színek, hullámzó formák és játékosan eklektikus formatervezés dinamikus összjátéka jellemzi.

Nevét az Uchroniáról kapta, amely kifejezést a 19. századi francia filozófus, Charles Renouvier alkotta meg, és az idő idealizált vagy kitalált ábrázolását jelenti. A stúdió névválasztásának célja az volt, hogy tükrözze munkásságát, amely szerinte megtestesíti a “kitalált és mulandó idő elmélkedését”.

Az Uchronia a terek magával ragadó és élményszerű környezetté alakítására specializálódott, és számos szolgáltatást kínál, amely magában foglalja az építészetet, a belsőépítészetet és a vizuális identitást. Számos projekten dolgozott, beleértve éttermeket, lakásokat és divatbemutatókat.

Sebban a múlt héten a Dezeen Awards 2023 ünnepségén vehette át a díjat, amelyet a londoni Shoreditch Electric Light Station-ben tartottak, és amelyen a kiválasztott stúdiók, valamint korábbi és jelenlegi bírák vettek részt.

Az Uchronia projektjei közé tartozik a Forest Marseille, egy tengerparti étterem, amelyet úgy alakítottak ki, hogy magába foglalja Dél-Franciaország melegét és hitelességét.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az éttermet agyag, okker és terrakotta árnyalatok gazdag palettája hatja át, és mészbe mártott dekoráció, mázas tégla, olajfa zsaluzat és tengeri csillag alakú fali lámpák díszítik. A stúdió egy sor kávézót is tervezett a párizsi kávépörkölő Café Nuances számára, melyeket élénk, retro-futurisztikus belső terük jellemez.

Minden kávézónak megvan a maga egyedi identitása, de mindegyik közös jellemzőkkel rendelkezik, mint például a telített színek, a csíkos formák, a lakkozott polcok és a rozsdamentes acél pultok, hogy “álomszerű” légkört teremtsenek.

A 2023-as Párizsi Design Héten az Uchronia átvette a Hôtel de Sully narancsházát és kertjét a Think Pink installációjával, amely játékos sziluettekkel rendelkező, színes kültéri bútorok kollekcióját mutatta be.

Az Uchronia négy másik előválogatott stúdióval állt szemben az év feltörekvő belsőépítésze kategóriában, köztük a londoni Sella Concept stúdióval és az ausztrál belsőépítészeti gyakorlattal, az YSG-vel.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb