„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Háztartási ötletek

A Forest and Whale búzahéjból készült ehető éthordó dobozokat dob piacra

A Forest and Whale tervezőstúdió létrehozta a Reuse nevű éthordót, amelyet az étel elfogyasztása után meg lehet enni vagy komposztálni. A szingapúri székhelyű stúdió, amelyet Gustavo Maggio és Wendy Chua alapított, az egyszer használatos műanyagok használatának csökkentését célozza meg az új termék irányzattal.

A búzahéjat apróbb pelletekké őrlik, majd kis mennyiségű természetes kötőanyag és víz hozzáadásával két fémformába nyomják magas hőmérsékleten. Ez adja a termék végső alakját, ami ezt követően már használatra kész. Az éthordó doboz bármilyen étel befogadására használható, de a legalkalmasabb salátához, mivel nem bírja túl sokáig a nedvességet. “Pár óráig eltarthat egy salátát öntettel, de lassan elkezd lágyulni és elveszíti a merevségét” – mondta Maggio.

A Reuse ezért csak egyszer használható, és kiürítés után elfogyasztható, bár Maggio szerint nem a legfinomabb, a korpás extrudált kenyérre hasonlít az íze. A tálat négy kicsi elővágott vonallal tervezték, amelyek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy könnyen letörjék az edény darabjait, hogy étkezési eszközként használhassák azokat. A tartály és a fedél egyaránt komposztálható, de a fedél nem ehető. Ha a felhasználó nem úgy dönt, hogy nem eszi meg a tartályt, akkor egy szokásos komposztáló edénybe helyezheti, ahol körülbelül 30 nap alatt lebomlik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tartály fedele polihidroxi-alkanoátokból (PHA) készül, amelyek baktériumokon alapuló kompozitok, a műanyaghoz hasonló tulajdonságokkal. Ez nem ehető, de komposztálható szokásos komposztládákban is, ahol kevesebb, mint hat hét alatt lebomlik. Teljesen biodegradálódik a természetben, és ha az óceánba kerül, három hónapon belül lebomlik, anélkül, hogy mikroplasztot hagyna maga után – mondta a stúdió. A Forest and Whale jelenleg a Reuse prototípusán dolgozik, és azt reméli, hogy az idén piacra kerül.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb