„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az éghajlatváltozás költségei: kit védenek valójában a klímaváltozást enyhítő erőfeszítések?

Az éghajlati válságnak az elmúlt évtizedben a világra gyakorolt ​​hatása kritikus hatással van arra, hogy az építészek és várostervezők hogyan tervezik a jövőbeli városokat. Nyilvánvaló, hogy mind egyéni, mind vállalati szinten fontos, hogy cselekedjünk és védjük a Földet, mielőtt a negatív hatások örökre megváltoztatják ismerős környezetünket- és az idő gyorsan fogy. Amikor megoldásokat kell teremteni a városaink megmentésére, a „következő nagytól”, legyen szó hurrikánról, árvízről, hóviharról vagy tűzvészről, a megelőző infrastruktúra kialakításának módja jelentős számú embert figyelmen kívül hagy. Az éghajlatváltozás nemcsak a világ leggazdagabb helyeit érinti, hanem a legszegényebbeket is.

Az éghajlatváltozás által okozott fizikai károkon kívül tartós társadalmi és gazdasági hatásai is vannak, amelyeket gyakran figyelmen kívül hagynak. Például az emelkedő tengerszint, amely világszerte több mint 90 várost fenyeget, jelentősen befolyásolja az emberek migrációját és áttelepülési szokásait a belvízi városok felé, ahol kénytelenek teljesen alkalmazkodni egy új életmódhoz. Ezek az emberek gyakran feladják vállalkozásaikat és speciális szakismereteiket, hogy el tudjanak helyezkedni. A világ azon területein, ahol a hőmérséklet gyorsabban emelkedik, rohamosan csökken a termőföld termelékenysége, többnyire mivel a dolgozóknak muszáj elvonulniuk a rendkívüli hőség elől, ami a akadályozza a betakarítás rátáját. Ez a friss termékek alapárainak növekedéséhez és az ellátási láncok lelassulásához vezet, ami drágább és nehezebben megtalálható élelmiszereket eredményez.

A Mercy Corps tanulmánya kimutatta, hogy a világon élő négy ember közül három, akik szegénységi szint alatt élnek, a természeti és mezőgazdasági erőforrásokra támaszkodnak a túléléshez. Ha a világ egyre drasztikusabb és ingatagabb meteorológiai jelenségei továbbra is olyan ütemben fordulnak elő, amilyenek történelmileg voltak, akkor ezek az emberek lesznek a legsúlyosabban érintve- nem a város leggazdagabb lakosai. Az éghajlatváltozás okozta társadalmi hatásokat gyakran „éghajlati résnek” nevezik, és a nemzetközi kutatások azt mutatják, hogy a legszegényebbek és a színesbőrűek fogják először érezni a visszafordíthatatlan hatásokat. Az USC e témában közzétett jelentésben az épített környezet jelentős hatást gyakorol arra, hogy képesek vagyunk-e kezelni a klímahatást. Szoros összefüggés van a hőcsapdázó betonfelületek, a hővisszaverő építőanyagok, a közösség szegénységi szintje és az adott területen meglévő fák között is. Az adatok azt sugallják, hogy az alacsony jövedelmű közösségekben aránytalanul nagy a hősziget-expozíció terhe, mint a magasabb jövedelmű lakosságé a városokban és a gazdag külvárosokban.

Ezenkívül a Természeti Erőforrások Védelmi Tanácsának (NRDC) becslései szerint a következő 80 évben az ivóvíz szárazföldi és felmelegedő államokba történő szállításának költségei évente 200 milliárd dollárról közel egymillió dollárra emelkednek. A víz szállításának energiaköltsége 140 milliárd dollárral emelkedik, ha a hőmérsékletek a történelmi adatok alapján várhatóan emelkednek. Az alacsony jövedelmű családok jövedelmük nagyobb hányadát már most is élelmiszerekre és vízre költik, és ez a különbség várhatóan csak nőni fog, kivéve, ha a nemzeti infrastruktúra ugyanolyan figyelmet és pénzügyi befektetéseket kaphat, mint a nagyvárosok az utóbbi években.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Amit építészként, tervezőként oldunk meg, nagymértékben a városunk éghajlatváltozásának hatásaival foglalkozik. És bár a város népessége várhatóan növekedni fog az elkövetkező 50 évben, figyelembe kell vennünk azokat is, akik a közvetlen elérésünkön kívül élnek, és azokat, akik gazdaságilag hátrányos helyzetben vannak. Tettünk egy lépést a helyes irányba a változások enyhítésében, vállalva a felelősséget a jobb és környezettudatosabb építés ígéretein keresztül, de az egyenlőtlenség gátolja ennek globális befolyását.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb