„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Érdekességek innovációkHírek

3D családi ház nyomtatás Magyarországon elsőként

Ez a cikk 3 évvel ezelőtt íródott. Azóta a 3D nyomtatási technológia másik irányába indult el a vállalkozásunk. Ha kíváncsi, keresse kollégáinkat.

A 3D családi ház nyomtatás 1-2 éve még tudományos-fantasztikus filmbe illő dolognak tűnt.

Szeretnénk bejelenteni, hogy a www.kp.hu -t üzemeltető Kp Sales House Kft Európában elsőként 3D családi ház nyomtató robottal épít családi házat Magyarországon, Szlovákiában és Ausztriában. Bocsánat, nem építeni, hanem nyomtatni fogjuk a házakat, ezt még leírni is furcsa, de hamarosan megszokjuk.

Anno 19 évvel ezelőtt, amikor a kp.hu oldal elindult és a csapatunk munkatársai elkezdtek könnyűszerkezetes fa, majd acélszerkezetes házakkal foglalkozni, ugyanilyen meglepetést okoztunk az építtetőinknek. Úttörőként hosszú éveken át magyaráztuk, hogy miért is érdemes könnyűszerkezetes, kiemelten energiatakarékos, hővisszanyerős szellőztető rendszerrel, majd később okosház vezérléssel ellátott családi házat építeni. Mára az, aki képben van a ház építés témában, márpedig a megrendelők igenis képben vannak, azoknak már ezekről nem kell magyarázkodni, mert a piac elfogadta, bevált és elterjedt. A prémium könnyűszerkezetes házak építése ma is az életünk része, hiszen ebben a pillanatban is 20 családi házat kivitelezünk. De egy dologgal nem számolt senki korábban. Ez pedig az emberi oldal. Elmentek a magyarok külföldre dolgozni, csak a töredéke maradt itthon a szakmának és annak is csak kis százaléka alkalmas a jó minőségű szakmunka elvégzésére.

Az autógyártásban a legkiválóbb, leginnovatívabb szereplő a TESLA, a legújabb gyárában emberi kéz nem is érintheti az autókat a gyártás folyamán, melynek az oka, hogy a gépek ha egyszer jól be vannak programozva, akkor méretpontosan, szakszerűen, soha nem fáradva és tévedve látják el a feladataikat. Ezzel szemben a jó szakemberek száma véges, az emberek téveszthetnek, hibázhatnak, elfáradnak, betegek lehetnek, vagy csak közbejöhet valami magán, vagy családi ügy amikor nem tudnak dolgozni, ezenkívül pihenő idejük van, inni-enniük és utazniuk kell, ami idő és kiesés a munkából.

A 3D családi ház nyomtató robot ezzel szemben a nap 24 órájában képes dolgozni és ezáltal napi 150 m2-es falfelületet képes elkészíteni 5 mm-es pontossággal.


Természetesen a nyomtatót is kell felügyelni egy mérnöknek, illetve a tartályba tölteni kell a speciális beton-mix száraz anyagot. A nyomtató patron egy különleges geopolimer beton, mely pár másodperc alatt fixálódik ahogy elhagyja a nyomtatófejet. A nyomtatott beton szilárdsági tényezői nyomószilárdság tekintetében kétszerese a napjainkban használt födém beton szilárdságának, húzószilárdsága pedig meghaladja a 13Mpa értéket, ez az érték a normál beton esetében közel nulla. 1000 Celsius fokos égetés mellett 2 órán keresztül ellenáll a hőnek, mely a családi ház szabványában meghatározott érték négyszerese! A falakban elhelyezett zártcellás purhab a passzívház követelményeket is teljesíti. A 3D nyomtatott családi ház falai lehetnek íves, vagy akár csavart falak is, így a tervezők és megrendelők fantáziája végre valóban szabadon szárnyalhat.

Nem kívánunk konkurencia lenni más cégek számára, inkább segíteni szeretnénk a piaci szereplőket, hogy gyorsabban tudják átadni az elvállalt házainkat. Tehát mind magánszemélyek, mind építőipari cégek jelentkezését várjuk a megrendelőink közé.

A kérdésre, mely általában a beszélgetés legelején hangzik el, hogy mennyibe kerül egy ilyen ház azt tudjuk válaszolni, hogy ha mi építünk egy jó tégla, vagy egy jó könnyűszerkezetes prémium energiatakarékos házat, akkor azonos műszaki tartalom mellett az ár is azonos lesz.

Mit is nyerhetünk általában más technológiákkal szemben, ha nyomtatott családi házat rendelünk? A kiváló hőszigetelés mellett rendkívüli tűzállóságot, nagy hőtároló tömeget, rendkívül gyors kivitelezési időt a fal, födém és tetőszerkezet építésére, a mai kor leginnovatívabb ház építési rendszerével készült otthont, nagyon erős és földrengésálló szerkezetet.

Utoljára hagytuk, de nagyon fontos, hogy egy normál beton épülethez képest 90%-kal kevesebb károsanyag kerül a levegőbe a 3D családi ház nyomtatás esetén, mert mi nem portlandcementet használunk a nyomtatáshoz! Tehát a ház már a kivitelezéskor is rendkívül környezetbarát, majd az üzemeltetésnél az alacsony rezsiköltségeken keresztül továbbra is pénztárca és környezetbarát marad.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

2018.04.11-2018.04.15. között a Construma A épületében a 8-as kapu mellett talál bennünket.

Cégünk ISO minősítéssel rendelkezik és a BISNODE minősítő cégtől AA kategóriás pénzügyi minősítést kapott.

Bővebb információt folyamatos frissítéssel az alábbi oldalunkon találhat: 3dprintho.me

 

Technológiánk márkaneve: 3DprinthomeKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

6 hozzászólás

 1. Helló
  Mennyibe kerül egy kb 100 nm2 bruttó alapterületű ház építése és garázs,műhely?

  1. Kedves István!
   Kollégám a holnapi napon keresni fogja Önt.
   További kellemes időtöltést az oldalunkon.
   Tisztelettel:
   Zsebő Zsanett
   Kp Sales House Kft
   ügyvezető

 2. Azóta a 3D nyomtatási technológia másik irányába indult el a vállalkozásunk,
  Milyen irányba indult el?

  1. Kedves István!
   Hamarosan közzétesszük a fejleményeket.
   Köszönjük az érdeklődést.
   Tisztelettel:
   Kp Sales House Kft ügyfélszolgálata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb