„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Megkezdődött az első többszintes 3D-nyomtatott ház építése az Egyesült Államokban

A New York-i Ithaca-i székhelyű Hannah tervezőstúdió megkezdte a munkát a Cores nevű houstoni épület építésén, amely állítása szerint az első többszintes, 3D-nyomtatással készült épület lesz az Egyesült Államokban. A hibrid szerkezetet 3D-nyomtatott betonból építik fakerettel kombinálva, és többszintes egylakásos családi háznak tervezték.

A 371 négyzetméter lakóterületű otthon célja, hogy méretezhető és kompatibilis legyen a tipikus favázas építményekkel. “A projekt a 3D nyomtatási technológiában rejlő lehetőségeket, a tömeges testreszabást és a hagyományos építési módszereket integráló tervezési megoldásokat mutatja be” – mondta a Hannah tervezőstúdió. “Egy hibridizált építési módszerrel, amely a 3D-s betonnyomtatást és a fakeretezést ötvözi, ez a megközelítés lehetővé teszi a két anyagrendszer stratégiai felhasználását, és célja, hogy növelje a 3D-s nyomtatás alkalmazhatóságát az Egyesült Államokban, ahol a keretezés az egyik legelterjedtebb építési technika” – tették hozzá.

Hannah koncepciója egy sor nyomtatott “magot” tartalmaz, amelyek lépcsőházakat és a szerkezet funkcionális tereit tartalmazzák. Ezeket a térbeli magokat aztán fakeretezéssel kötik össze, hogy kitöltsék a szerkezetet. A csapat a német székhelyű PERI 3D Construction 3D-építő cég amerikai ágával, valamint a CIVE mérnöki céggel dolgozott együtt az otthon megtervezésénél, és egy COBOD BOD2 portálnyomtatót és nyomtatható betont használtak a szerkezethez.

A Cores-t úgy tervezték, hogy moduláris legyen, és a tervezők remélik, hogy a koncepciót a jövőben további többlakásos és vegyes felhasználású építkezéseknél is alkalmazni fogják. “A projekt rávilágít a tömegesen testre szabott építészeti komponensekben rejlő izgalmas tervezési lehetőségekre is, hogy megfeleljenek a lakástulajdonosok igényeinek, és egyszerűsítsék az épületrendszerek integrációját. E tervezési erőfeszítések célja, hogy növeljék a 3D nyomtatás hatását, alkalmazhatóságát, fenntarthatóságát és költséghatékonyságát a jövőbeli lakó- és többlakásos épületek esetében az Egyesült Államokban.” – mondta a Hannah. “


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A szerkezet nyomtatása 220 órát vesz igénybe, mondta Hannah, és a stúdió a folyamat során három különböző helyre fogja áthelyezni a nyomtatót, hogy alkalmazkodni tudjon a lineáris helyszínhez. Az elkészült projektről készült látványtervek nyers, rétegelt beton külsőt mutatnak, fém burkolatokkal és a nyomtatási gradiensnek megfelelően elhelyezett ablakokkal.

A 3D-nyomtatott házak fejlesztése az elmúlt években egyre gyakoribbá vált. Bár a nyomtatáshoz általában betont használnak, a cégek olyan anyagok, például talaj felhasználásával is kísérleteztek a tervekhez. A Hannah tervezőstúdiót Leslie Lok és Sasa Zivkovic, a Cornell építészeti karának adjunktusai alapították.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb