„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Háztartási ötletek

Tippek a mosókonyha területének szervezéséhez; avagy hogyan optimalizáljuk a mindennapjainkat

A mosókonyhák, vagyis a háztartási helyiségek szinte luxusnak számítanak egy modern otthonban. Ez a helyiség azonban tagadhatatlanul fontos része a mindennapoknak, hiszen nemcsak a ruhák mosására és szárítására, hanem tisztítószerek és egyéb tárgyak tárolására is kihasználhatók. Mivel ezek a helyiségek általában meglehetősen kicsik, nem mindig könnyű rendben tartani őket a maximális funkcionalitás biztosítása mellett. Íme tehát néhány tipp azok számára, akik szeretnék optimalizálni ezt a környezetet a jobb mindennapi rutin érdekében.

Egy egyedi, méretre szabott szekrényekkel megvalósított belsőépítészeti projekt minden bizonnyal a legjobb megoldás lenne, de a költségvetés nem mindig elegendő ahhoz, hogy építészmérnököt bízzon meg az ember ennek a környezetnek a stratégiai megtervezésével. Ha azonban megengedheted magának, ne feledkezz meg a rejtett lehetőségről, például a mosdók és a munkalapok alatti szekrényekről, amelyek segítenek a termékek szortírozásában és rendszerezésében. Ez a cikk az egyszerű, DIY megoldásokra összpontosít, a mosókonyha területének optimalizálására. Íme:

Kosarak és dobozok
A kosarak és dobozok használata hasznos lehet a különböző kategóriákba sorolt tárgyak rendszerezéséhez: mosószerek (szappan, lágyítószer, fehérítő); tisztítószerek általában (amelyeket nedves helyiségek – fürdőszoba és konyha – és más, speciális termékeket igénylő helyiségek szerint is szét lehet választani, például fapadló esetén); stb… Ezenkívül, ha van elég hely, jó megoldás lehet két szennyeskosár, egy a színes ruháknak és egy a fehér ruháknak.

Polcok
A polcok nagyon hasznosak a termékek vagy akár az előbb említett kosarak és dobozok tárolására. Mivel a háznak ez egy nedves helyisége, a legjobb anyagok erre a célra a műanyag és az acél. Ha fát választasz, akkor azt speciális felületkezeléssel vagy furnérral, például Formicával kell kezelni, hogy hosszabb élettartamot biztosítson. A legfontosabb dolog, hogy ne feledd, hogy a polcok különböző méretűek is lehetnek, és a hely optimalizálása érdekében különböző módon telepíthetők. Például a mosógép mellé felszerelhetsz egy kis polcot a mosópor, és az öblítő tárolására, és akár egy kis kosarat is a fogasok számára, ami nagyban megkönnyíti a ruhák felakasztásának folyamatát. Egy kis kreativitással a polcrendszer a helyiség dekoratív falaként is funkcionálhat (lásd a lenti képen).


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Akasztók és kampók
Ahhoz, hogy felszabaduljon a hely a padlón és rendezettebb legyen a szoba, az akasztók rendkívül hasznosak lehetnek. A takarítórongyok felakasztása mellett seprűket, felmosókat, sőt vasalódeszkákat is felakaszthatunk. Ráadásul a mosókonyha ajtaja mögött is elhelyezhetők, így ezek nem lesznek szem előtt. Vannak tapadókorongos tartók, melyek könnyen felszerelhetők és áthelyezhetők egy másik helyre anélkül, hogy lyukakat hagyna a falon, vagy további karbantartást igényelne, és ezek kiválóak a szivacsok, szappanok tárolására.

Hasznos szekrények
Ma már könnyedén vásárolhatunk megfelelő méretű háztartási szekrényeket a mosókonyhánkhoz. Ezeket a szekrényeket kifejezetten seprűk vagy vasalódeszkák tárolására tervezték, általában nagyon keskenyek és magasak, így könnyen beilleszkednek ebbe a térbe, és rendezettebb légkört biztosítanak.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb