„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld hírek

Talált és szigorúan helyi anyagokból épült parasztház Indiában

A Studio Verge által tervezett Earth Farmhouse parasztház egy 2 hektáros mezőgazdasági terület délkeleti sarkában fekszik, amelyet délre egy patak, északra megművelt szántóföldek, nyugat felé pedig egy fenséges erdei kilátás szegélyez, Indiában.

Egy központi tér egy csatolt kamrával és WC-vel alkotja az elrendezés központi területét, amelyhez egy hálószobával és fürdőszobával ellátott lakosztály kapcsolódik egy verandaterület segítségével a szabadtéri életterek számára. A stúdiót körülvevő veranda burkolat lehetővé teszi az elrendezés jövőbeli bővítését hálószobai lakosztályok további hozzáadásával. A ház terve úgy néz ki, hogy a természetvédelmi erdőre nyíló nyugodt kilátást megragadja, árnyékos szabadtéri élettereket hozva létre, hogy a természeti környezet miatt a lakó inkább a szabadban, mint a beltérben töltse az időt.

Anyagpaletta: teherhordó kőalapok, szerkezeti döngölt földfalak és vályoggal vakolt tégla kitöltőpanelek acélkeretes cseréptetővel diktálták az alaprajz méretezését és az elrendezési lehetőségeket. A döngölt földfalak 4′ és 6′ modulokban készültek a könnyű döngölés, emelés és zsaluzás megkönnyítése érdekében, ami szintén a zsalókeretekhez használt rétegelt lemezek optimalizálásán alapul. Minimális mennyiségű betont használtak két szerkezeti gyűrűsgerenda formájában, amelyek a lábazat és a karzat szintjén kötik össze a döngölt földpaneleket. A téglafalazatot szelektíven használták a vizes területeken a vízvezetékek és a csempézés elrejtésére, az ablakpárkányok szintje alatt az elektromos vezetékek elrejtésére, valamint az ajtókeretek körül a könnyű rögzítés érdekében.

Az építéshez felhasznált összes földet a helyszínen, a vízgyűjtő-gazdálkodás és az esővíz tárolására szolgáló tó kialakítása során termelték ki. Magát a területet egy sor bermekkel és víznyelőkkel alakították ki, hogy biztosítsák a csapadékvíz-elvezetés és az értékes felső talaj eróziójának megfékezését. Az ültetési tervek három különálló zseb körül forognak, egy kert a ház körül, egy élelmiszer-erdő és egy farm. Újrahasznosított anyagok, például italosüvegek a fürdőszobai falakban a tetőablakoknál, kiselejtezett fém kerékpárkerék tengelyek az ajtók és ablakok védőrácsaiban, valamint törött csempeforgácsok a helyi kőpadlózat mozaikbetétjeként, részletekkel és színekkel gazdagítják a projektet.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A projekt arra törekszik, hogy a karbantartást és a tartósságot szem előtt tartva a földből való építkezést a nagyközönség számára is kézzelfoghatóvá tegye. Az olyan jellemzők, mint a csempézett falak a WC-kben, amelyek biztosítják a könnyű tisztítást, a rejtett elektromos vezetés, amely véd a gyakori egérfenyegetés ellen, és a kőalapok, amelyek a lábazat szintjén a földfalakban lévő termeszek ellen védő szigetelő sávval rendelkeznek, biztosítják a szerkezet könnyű, hosszú távú karbantartását.

Forrás: www.archdaily.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb