„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Szegény embert a bank is húzza

Ez nem egy új közmondás, bárcsak az lenne.

“Az iszapkatasztrófában érintett településeken jelzáloghitellel rendelkező lakosok közül többen is felszólítást kaptak bankjuktól. A felszólításban az áll, hogy mivel megsemmisült a fedezetként felajánlott ingatlan, a bank felmondhatja a jelzáloghitel szerződést, így viszont egy összegben esedékessé válik a teljes tartozás” (Áll a Magyar Távírati Iroda cikkében.)

Müller János, a Bankszövetség vezető tanácsadója szerint egyetlen bank sem küldött ilyen levelet. Azt tartja csak elképzelhetőnek, hogy a banki ügymenetből adódóan olyan felszólítást kaphattak egyes nem fizető hiteladósok, melyet még a katasztrófa előtt küldtek ki, de csak azt követően kapták meg.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A károsultak egyébként bizonytalanok a hiteltörlesztést illetően, hiszen ingatlanuk tönkrement, oda nem akarnak visszaköltözni, ugyanakkor házaik meg vannak terhelve jelzáloggal. Az érintettek között van már olyan, aki volt a bankjában és a biztosítónál is, hogy tisztázzák a kérdést, azonban elmondásuk szerint az ügyintézők sem tudnak még semmi biztosat mondani.

Az egyik hazai bank, a K&H részéről is csak annyit mondtak, hogy a szakértők már vizsgálják a lehetőségeket. A múlt héten elkezdődött a katasztrófahelyzet értékelése, minél gyorsabban igyekeznek megtalálni a megoldást, amiről tájékoztatni is fogják a közvéleményt.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

2 hozzászólás

  1. A bankok nem adnak hitel, ha nincs biztosítás a vagyontárgyra, ingatlanra.
    Amikor, (ha) a biztosító fizet (ha eleget fizet), akkor megkaphatja a bank a pénzét!

    Az a bank vagy biztosító, aki megszívat egy iszap-károsultat, az biztos olyan rossz média kap, hogy inkább nem …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlott tartalom
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb