„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Szaúd-Arábia bemutatja a nyolcszögletű úszó kikötőváros terveit a Neom részeként

Szaúd-Arábia nyilvánosságra hozta az Oxagon kikötő és logisztikai központ építésének terveit, amely a Neom fejlesztés részeként a “világ legnagyobb úszó építménye” lenne.

A Szaúd-Arábia északkeleti részén található Neom fejlesztés 10 régiójának egyike, az Oxagon egy kikötőváros lesz a Vörös-tengeren, amelyet úgy terveztek, hogy kihasználja a Szuezi-csatornán keresztül közlekedő hajózás előnyeit. A város kikötőként és logisztikai csomópontként fog működni a szélesebb körű Neom projekt számára – egy megújuló energiával működő régió, amely része Szaúd-Arábia 2030-as jövőképének, amely a gazdaság diverzifikálására és az olajtól való függőség minimalizálására irányul.

Az Oxagon jellegzetes nyolcszög alakú lesz, a fejlesztés egy része a szárazföldön, egy nagy része pedig a Vörös-tengerbe nyúlik. A szárazföldtől egy hajózási csatorna választja el, a Neom fejlesztői azt állítják, hogy a város parton kívüli része lesz a “világ legnagyobb úszó építménye”.

Az úszó város vízzel teli terek köré rendeződik majd, amelyeket kis csatornák kötnek össze. A város egy hajóterminált és egy oceanográfiai kutatóközpontot is tartalmaz majd.

“Az Oxagon a gazdasági növekedés és a sokszínűség katalizátora lesz Neomban és a Királyságban, tovább segítve a 2030-as jövőképben foglalt ambícióink megvalósítását” – mondta Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceg.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Az Oxagon hozzá fog járulni ahhoz, hogy a jövőben újradefiniáljuk a világ ipari fejlődésének megközelítését, védve a környezetet, miközben munkahelyeket és növekedést teremt Neom számára. Hozzájárul majd Szaúd-Arábia regionális kereskedelméhez és kereskedelméhez, és támogatja a globális kereskedelmi áramlások új fókuszpontjának megteremtését.”

Az Oxagon a Luca Dini Design and Architecture által tervezett luxussziget, a Zaha Hadid Architects, az UNStudio, az Aedas, a LAVA és a Bureau Proberts által tervezett síközpont, valamint egy 170 kilométer hosszú, The Line nevű város mellett szerepel majd a vitatott Neom-fejlesztésben.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb