„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Michael Hsu egy 1930-as évekbeli austini templomot alakított át tágas tervezőirodává

Az amerikai Michael Hsu Építésziroda egy korábbi templomot alakított át a texasi Austinban egy nyitott irodává, amely megtartotta az eredeti nyeregtetős formát és anyagokat.

Az eredetileg 1930-ban épült templomot az Argodesign globális terméktervezési iroda 19 600 négyzetláb (1820 négyzetméter) alapterületű zászlóshajó-stúdiójává alakították át. A Michael Hsu Építésziroda megőrizte a meglévő L alakú alapterületet, a tetőszerkezetet és a külső fehér téglát, miközben a homlokzatot acéllal és üveggel nyitotta meg, hogy természetes napfényt biztosítson az iroda számára. Az épület északi oldalából egy konzolos kiegészítés nyúlik ki, hogy fedett bejáratot hozzon létre, a tető ereszét pedig megemelték, hogy a teljesen üvegezett nyeregtetős végeket kiegészítő folyamatos ablakokat alakítsanak ki.

“Átgondoltan terveztük az irodát, hogy megőrizzük a templom jellegét, és teret adjunk az argodesignnak a feltalálásra” – mondta Michael Hsu alapító igazgató.

Az épületben most különféle kollaboratív és privát terek állnak rendelkezésre, hogy a különböző munkastílusoknak és projekteknek is helyet adjanak. A belső térben a meglévő fagerendákat hibrid fa és acél ollós gerendákra cserélték, amelyek egy lineáris tetőablak alatt húzódnak. A nyers anyagok – a szabadon hagyott szerkezeti acél, a fenyőfa keretezés, a fehér tölgy falburkolat és az akusztikus filcfelületek – szerény, természetes érzést adnak a belső tereknek, amelyek a három szint között áramlanak.

“A stúdió nyitott és változatos, a tervezési tér atomi elméletén alapul, olyan területek gyűjteményével, amelyek ösztönzik az informális csoportos találkozókat és interakciókat, valamint olyan dedikált terekkel, ahol a csapatok összegyűlnek és együttműködnek” – mondta a stúdió.

Egy nagy bejárati udvar szolgál szabadtéri nappaliként, amely a fő szinthez kapcsolódik, és egy félig földalatti alsó szint felett helyezkedik el, ahol edzőterek, konferenciatermek és kerékpártárolók találhatók. Az eredeti templomi oltár továbbra is fókuszpontként szolgál, de most egy lépcsőzetes prezentációs platformként funkcionál, egyedi, íves acélkeretes ablakkal. Az ablak egy tengelyben van egy félig áttetsző fémhálós lépcsővel, amely a felső szintre vezet, ahol nyitott íróasztalok, közös asztalok és privát konferenciatermek találhatók.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A dinamikusan egymásra rakható scrum-fal – amely három, mennyezetmagasságú sínre szerelt mozgatható táblából áll – együttműködés céljából kinyitható, vagy egymásra rakható, hogy összekapcsolja a terem mindkét felét. A mozgatható válaszfalak és a minimalista privát irodák lehetővé teszik számukra, hogy a csapat növekedésével és az igények változásával a helyiséget úgy alakítsák át, ahogy nekik megfelel.

A belső terek kifelé tájoltak, beleértve a konzolos könyvtári társalgót, amely Austin belvárosára néz, egy teraszos teraszt, ahonnan kilátás nyílik a South Congress Avenue-ra, és egy kollaboratív alkotótér, amely a hátsó, kőteraszokkal ellátott udvarra nyílik.

Az Argodesign irodája nem az első templomátalakítás, amelyet Michael Hsu hajtott végre. A stúdió nemrég egy 1940-es évekbeli téglatemplomot alakított át ázsiai BBQ étteremmé Houstonban.

Forrás: www.dezeen.cimKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb