„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: a modern és a rusztikus kontrasztja

A Colleen Healey Architecture felújított egy washingtoni sugárirányú telken álló házat, megtartva a történelmi részleteket, miközben a tereket a kortárs élethez igazította. A felújított nyolc hálószobás ház a Logan Circle-re néz, a város egyik nagyszerű, több főútvonalat összekötő körforgalmára, amelyet Pierre L’Enfant mérnök eredeti főtervének részeként hoztak létre.

Elhelyezkedéséből adódóan az épület alaprajzának vonalai finoman sugárirányúak, ezért egyik fal sem párhuzamos egymással. Ez kihívást jelentett Colleen Healey helyi építész számára, akinek nem volt más választása, mint hogy elfogadja ezt, és a szokatlan paramétereket beépítse a tervezésbe.

“A radiális telek hatásai nemcsak a tervezési döntésekhez adtak támpontot, hanem inspirációt nyújtottak a lekerekített referenciákhoz és más geometriai finomságokhoz” – mondta a stúdió.

Az 1883-ban épült ház háromszintes homlokzati része egykor a földszinten egy előszobából, nappaliból és étkezőből, az első emeleten egy tulajdonosi lakosztályból és két tartalék hálószobából, a másodikon pedig további két hálószobából állt. A hátsó rész félszintes, kisebb helyiségekkel és alacsonyabb belmagassággal.

A hátsó rész kapta a legtöbb figyelmet a felújítás során, amelyet a “ház szíveként” alakítottak át, ahol egy nagy konyha U-alakú kvarcitpultot tartalmaz, és egy kerti szoba néz a teraszra. A tetőtérben tetőablakokat alakítottak ki, amelyek lehetővé teszik, hogy a fény az eredeti téglafalakon és a konyha fölött látható fagerendák közötti réseken át beáradjon.

Mivel a falak szögben helyezkednek el, ezen a területen átlósan fapadlót fektettek le. A ház két része közötti boltíves nyílást 10 lábra hosszabbították meg, lehetővé téve, hogy a vakolt felületek mögött egy púderszoba és egy tárolóhelyiség kerüljön kialakításra.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Az új, befejezett alsó szintet és a meglévő fürdőszobákat a vintage és az ipari báj keverékével korszerűsítették, mindkét ügyfél ízlését ötvözve, és ahol csak lehetett, a ház eredeti elemeit felhasználva” – mondta Healey.

Az emeleti hálószobák és fürdőszobák megőrizték a sötét fából készült ablakszegélyeket és redőnyöket, az alapléceket és a díszes kandallókat, de világos fehér falakkal és korszerű lámpatestekkel frissültek fel. Az elsődleges lakosztályban azonban a kandallót eltávolították, hogy helyet adjanak egy kiszélesített fejtámlának és egy művészeti falnak. A többi helyiségben az ügyfelek tulajdonát képező tárgyakat századközépkori bútorokkal és minimális világítással kombinálták, hogy a történelmi részletekkel kontrasztot alkossanak.

“Az eredmény egy modern érzékenység, amely egyesíti a régi és az új tereket, és feltűnő ellentétet teremt az otthon építészetével” – zárta a csapat.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb