„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

Stefano Boeri: utópiai intelligens város, Cancun közelében, több mint 7 millió növénnyel

Stefano Boeri’s terve.

Az intelligens városok nagyszabású terveit világszerte mutatják be, mivel egyre többen veszik észre a jobb, tisztább jövőkép szükségességét, ha meg akarjuk őrizni a Földet. Valamennyi javaslat tartalmaz környezetbarát infrastruktúrát, számos feltörekvő mesterséges intelligencia-technológiát és több ezer más kifinomult rendszert, amelyek segítenek lakóik életben tartásában és virágzásában. A Stefano Boeri Architects vízióját egyedivé teszi, hogy az egy függőleges erdő kialakítására koncentrál, amely az „Intelligens erdő”.

Térkép, amely felvázolja Boeri tervezett helyét.

Áttekintés

A Smart Forest City, még fogalmi szakaszában, 1366 hektáros földterületet fedne le, amelyet eredetileg egy hagyományos bevásárlóközpontnak szántak. Ahelyett, hogy összefonnánk egy nagyméretű kiskereskedelmi törekvést, a Stefano Boeri vállalkozásnak közel 1000 hektárja zöldövezettel rendelkezik, míg a többi földterület építkezéshez és környezetbarát támogatási rendszerekhez fordul, mintegy 130 000 lakos számára.

Zöld részletek

Az intelligens erdőváros zöldövezetében egy óriási mennyiségű, mintegy 7,5 millió növény élne, amely több mint 400 egyedi fajt fed le, és botanikus és tájépítész, melyeket Laura Gatti gondosan értékelt és kiválasztott. A növényi élet nemcsak a város lakosainak látványában vonzó, hanem fizikailag is jó. A bokrok, cserjék, virágok és fák választéka (2,3 fánként minden lakos számára) nemcsak a személyes kerteket és a nyilvános parkokat fogja le fedni, hanem beépíti az energiahatékonyságú szerkezeti homlokzatokba és a zöld tetőkbe is. A cég azt tervezi, hogy a város évente 116 000 tonna széndioxidot fog felszívni és 5800 tonna oxigént szállít majd.

Stefano Boeri’s látványterve.

Tanulási élmény

A végtelen növényzet esztétikai vonzerején túl a Smart Forest City is a tudás csomópontja lesz, ahol a kutatók ökológiai válságokra megoldásokat dolgoznak ki és vezetnek be. A Stefano Boeri által tervezett kutatóközpontba már beépítik az egyetemi kutatókat és a látnoki nemzetközi kutatószervezeteket, amelyek mindegyike hat alapvető kérdésre összpontosít: asztrofizika és bolygótudomány, bio-egészségügy, korallzátonyok helyreállítása, mobilitás és robotika, precíziós gazdálkodás és regeneráló technológia és intelligens városi innovációk.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Önállóság

Természetesen, a világ jelenlegi helyzetére nézve, a projekt nem lenne teljes önellátás nélkül. A Smart Forest City-t úgy tervezték, hogy a kerülete mentén körbefutó napelemek táplálják, és vízellátását a város bejáratánál lévő tartályhoz csatlakoztatott bonyolult csatornavezetéken keresztül vezetik, amely folyamatosan gyűjti a vizet a légkörből. A Transsolar, a német cég, amely az épített környezet iparát vezeti, együttműködött a Stefano Boeri csapattal a fenti tervek kidolgozásakor.

A tömegközlekedés korszerűsítése, valamint a torlódások és a szennyezés minimalizálása érdekében a városon belül a lakosok közvetlenül a város határain kívül parkolják autóikat, és csak félautomata és elektromos szállítási járművekkel járnak körül.

Boeri 2019 márciusában ismertette projektjét a mexikói földterülettel és a tervezési hatóságokkal, és továbbra is “idegesen” várja visszajelzéseiket. Időközben arra koncentrál, hogy egy idilli városi környezet valósággá váljon.

Hozzáteszi, hogy „Az Smart Forest City Cancun egy kortárs város botanikus kertje, amely a maja örökségén, valamint a természeti és szent világgal való kapcsolatán alapul. Városi ökoszisztéma, amelyben a természet és a város összefonódik, és mint egy szervezet működik. ”Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb