„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

családiház árajánlatcsaládiházépítésFrissen épített házainkHírek

Szerkezetkész családi ház építés Budapesten 15 óra alatt!!! (Time-Lapse videóval)

A budapesti családi ház szerkezetét a XVII. kerületben építettük 15 óra alatt!

Az EnergyFriendHome építési technológia lényege, hogy kiemelten energiatakarékos, extrém földrengésnek is ellenálló, modern gépészettel és prémium alapanyagokkal ellátott, időjárástól független rendkívül gyorsan kivitelezhető családi házakat építünk.

Az épület falszerkezetét CNC vezérelt üzemben szereltük össze osztrák, szárított, 60 x 120 mm-es keresztmetszetű KVH hossztoldott, első osztályú építő faanyagból.

A függőleges oszlopok az alsó és felső szelemenbe készített fészek bemarásába lettek ültetve. Alul és felül nagyszilárdságú facsavarokkal lettek rögzítve a vízszintes szelemenekhez az oszlopok.

A gyárban a szerkezet mindkét oldalára CNC vezérelt szegező géppel 15 mm-es palánkolás került, az OSB lapok között 60 kg/m3-es sűrűségű tűzbiztos cellulóz szigetelés került tömörítésre. A külső falak belső oldalán párazárást alkalmaztunk. A villamos gépészeti vezetékek számára a falakban elhelyeztük a gégecsöveket és a szerelvény dobozok is beszerelésre kerültek.

A belső falak mindkét oldalára az OSB lapokra közvetlenül 1-1 réteg 15 mm-es tűzgátló gipszkartont szegeztünk CNC vezérelt gépi szegezéssel. A külső falak belső oldalán 1 réteg 15 mm-es tűzgátló gipszkarton lap került felszerelésre az OSB lapra.

Az épület bruttó alapterülete 145 m², így egy tandem pótkocsival ellátott falszerkezet szállító kamionra egyben felfért az egész épület külső és belső falszerkezete.

Két nappal korábban a házgyárban egy nap alatt került a CNC vezérelt berendezéssel összeszerelésre a 145 m²-es bruttó alapterületű családi ház.
A fal gyártással egy időben a tetőszerkezet szeglemezes rácsos tartója is elkészült.
A rácsos tartó faanyaga szintén osztrák származású, szárított KVH hossztoldott faanyag, a keresztmetszeti mérete 60 x 160 mm.

Az aljzatbetonozást követően két rétegű modifikált bitumenes lemez szigetelést készítettünk az aljzatbeton teljes felületére, körben a zsalukő falazatra visszahajtva.

A mérnök kollégák a kamionok érkezése előtt elkezdték kitűzni az épület falainak pontos helyét a bitumenes vízszigetelésre. Időközben az autódaru és pár percre rá az első kamion a rácsos tartó tetőszerkezettel is befutott. Az egész családi ház rácsos tartó tetőszerkezetét fél óra alatt ledaruztuk és pár percre rá a falszerkezetet szállító jármű is leparkolt a ház előtt.

Miután a mérnök csapat az összes falszerkezet helyét kijelölte, megkezdtük a könnyűszerkezetes favázas családi ház 29 darabból álló, változó 1-8 méter közötti hosszúságú üzemben panelizált falszerkezetének helyszínre beemelését a gyártmány terv és a szerelési terv instrukciói alapján.

Minden fal elemet ferde támaszokkal rögzítettünk, majd mellé raktuk a következő könnyűszerkezetes fal elemet. A fal elemek közé a párazárás folytonossága érdekében párazáró szalagot ragasztottunk, a talpszelemenek alatt átfutó és a falra 25 cm-es magasságban felhajtott öntapadós bitumenes szigetelés került, így a falszerkezet a dupla bitumenes vízszigetelésen kívül, még ezáltal a plusz szigeteléssel is védelmet kap a talajpára ellen.

Kattintson a kis képre és nézze meg nagy méretben.

A falszerkezet függőleges rögzítését a falakhoz szerelt sarokvasalakkal, acél dűbelek segítségével rögzítjük az aljzatbetonhoz. A falszerkezetek egymáshoz történő rögzítése, a gyárban előre kifúrt furatokon keresztül, nagyszilárdságú facsavarokkal történik, egy-egy elem csatlakozásánál 5 darab csavar rögzítést kap az épület.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az egész családi ház összes könnyűszerkezetes fal elemének rögzítése, beállítása összesen 12 munka órát vett igénybe. Ezután a statikus által meghatározott tengelykiosztással a daru segítségével 3 óra alatt beemeltük és rögzítettük az előregyárott rácsos tartó tetőszerkezetet.

A könnyűszerkezetes EnergyFriendHome készház szerkezetkész összeszerelése a daruzás megkezdésétől számított 15 óra alatt megtörtént.

Tehát 15 óra alatt a teljes épület falaiban lévő hőszigetelés, belső gipszkartonozás, tetőszerkezet elkészült.

Az alábbi time-lapse videóban 1 perc alatt meg lehet tekinteni a családi ház építést.

Terveink szerint a következő 3 hétben elkészül a ház ablakainak a beépítése, a tető fóliázása, lécezése, cserepezése és a külső 20 cm-es hőszigetelt vakolatrendszer, valamint a belső villamos és vízvezetékrendszer és az álmennyezet hőszigetelése és gipszkartonozása. Ezután a belső hőszigetelt esztrich betonozás, burkolás és festési munkálatok, a gépészeti szerelvényezés további 4 hetet fog igénybe venni.

Részletesen beszámolunk a további munkálatokról is.

Faszerkezetes és acélszerkezetes egyszintes házaink teljesen kész gyártmánytervek esetén maximum 7 munkanap alatt átadásra kerülnek az üzemi családi ház gyártással és a helyszíni szereléssel együtt, melyben a teljes falszerkezet, annak hőszigetelése, OSB vagy gipszrost lap burkolással, illetve gipszkartonozással és tetőszerkezettel együtt.

Egy hátrány van a mi gyors munkánknak, az pedig az, hogy gyorsan ezt a munkát gyorsan is kell fizetni! Viszont cserébe precíz kivitelezési minőséget, jó kiemelt hőszigetelést garantálunk, határidőre kapja meg a házát, idegeskedés mentes lesz a kivitelezés és nem utolsó sorban nem kell konténert sem rendelni, mert nincs hulladék!!!

 Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb