„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

szponzorált tartalom

Szerszámház – mikor van rá szükségünk?

Ha kertes házban élünk, akkor a címben feltett kérdésre a válasz: mindig! Jó, ez lehet, hogy túlzás, hiszen ha van garázsod, ráadásul egy nagyméretű, akkor a szerszámoknak ott is kialakíthatsz egy helyet, ám ha ez a lehetőség nem áll rendelkezésedre, akkor a szerszámház lesz a legjobb megoldás.

Mire jó egy szerszámház?

Ha valaki egy panellakásból költözik kertes házba, az talán elsőre azt gondolja, elég tárolási hely jut majd mindennek a házban, illetve a padláson. Persze, ha a lakásban megszokott életet szeretnénk folytatni, akkor biztosan, ám ha a kertet is gondozni akarjuk, szebbé tenni, esetleg művelni, akkor ahhoz szerszámokra lesz szükségünk. Ezek pedig jó lenne, ha mindig kéznél lennének, de egy zárható helyen, ráadásul védve az időjárás viszontagságaitól, hiszen csakis így őrizhető meg a minőségük. Ez a hely sokszor egy garázst jelent, annak egyik sarkát, ám az autó mellett nem mindig fér el egy munkapad, akinek pedig nincs garázsa, annak nem biztos, hogy lesz több millió forintja megépíteni egyet. De akkor még milyen lehetőségek vannak?

Hát a szerszámház! Ez az a mobilhelyiség, amely vagy műanyagból, vagy fémből, vagy fából készül, a lényege mindig a tárolási terület megteremtése. Beszerezhetünk egy kisebb, négy-öt négyzetméter alapterületű verziót is, például akkor, ha kicsi az udvarunk, és csak a fűnyírót, illetve a kerti grillt szeretnénk szélvédett helyen tárolni – jó példákat találni a gardenway.hu oldalán. Vannak azonban komolyabb, alapterületre sokkal nagyobb modellek is, amelyekben szinte teljes műhelyeket lehet berendezni, igazi barkácsbirodalmat, ahol mindennek meglesz a helye. Azért, mert mindennek jut majd hely.

Műanyag tárolórekesz kerti szerszámoknak, fotó: gardenway.hu
Műanyag tárolórekesz kerti szerszámoknak, fotó: gardenway.hu

Mit tárolhatunk még benne?

A szerszámház név elég beszédes, hiszen ez elsősorban tényleg szerszámok, udvari eszközök tárolására szolgál. Egy ilyen helyiség jól mutat az udvar egyik sarkában, az alapját is bárki meg tudja csinálni egy kis betonozással, vagy éppen téglafektetéssel. A bekerülési költségét illetően kifejezetten olcsó megoldás, ráadásul a felépítéséhez nem szükséges semmilyen hatósági engedély. De mit tehetünk még bele a szerszámokon kívül?

Mivel ezek zárható kisházak, tökéletes helyet biztosíthatnak a családi bicikliknek, vagy éppen más sportszereknek. Van, aki ebben tárolja a bokszzsákját, a kerti focikaput, esetleg a rollerét. Ha már a biciklit és a rollert említettük, a szerszámház más kültéri gyermekjátéknak, közlekedési eszköznek is otthona lehet. Helyet kaphat benne továbbá a télire eltárolt kerti bútor, illetve minden olyan kerti felszerelés, amelyet szeretnénk óvni a fagykártól. Itt azért jegyezzük meg, hogy a nagy hidegek esetén csakis a szigetelt szerszámház nyújt teljes védelmet, mert egy fém modellben például könnyedén lecsökken a hőmérséklet. Ilyenben növényeket teleltetni nem lehet eredményesen, ha éppen ez lenne a cél. Meg kell említenünk az építőanyagokat is: egy zsák cement lassan aranyat ér, így ha bevásárolunk egy kerti építkezéshez, mindenképp csapadéktól védett helyen, például a kisházban tároljuk az anyagot.

Kerti szerszámtároló polikarbonátból, fotó: gardenway.hu
Kerti szerszámtároló polikarbonátból, fotó: gardenway.hu

A példákból látszik, hogy egy szerszámház hatékony módja a kertészeti eszközök, gépek és sportfelszerelések rendezett tárolásának. Ezek a modern modellek könnyűek, időjárásállóak és egyszerűen tisztíthatóak, így hamar a kert díszeivé válnak majd!

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb