„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Kőből készült parasztházból “családi szentély”

Az építészeti vállalat Studio Guma felújított egy régi parasztházat Normandiában, megőrizve kő- és faszerkezetét, hogy “megidézze a hely vidéki történelmét”.

A Hécourt faluban található parasztházat és két melléképületet összejövetelekre alkalmas “családi szentély” kialakítására alakították ki. A Studio Guma megőrizte a parasztház meglévő szerkezetét, és finom beton- és acélkontrasztokkal egészítette ki.

Az épületek közötti eredeti felosztást is megőrizték, és felhasználták az otthon újjáéledt tereinek rendezésére. A telek északi végében a konyha a volt kocsiszínbe került, kihasználva a tér magas belmagasságát. Nagy tolóajtókon keresztül a kövezett teraszra nyílik.

Az egyik szélén új betonpadlót lépcsőztek, hogy padszerű ülőbútorokat alakítsanak ki, míg a konyhapultot és a szigetet halványrózsaszín betonból öntötték, a meglévő falak durva kőművességéhez igazítva. Az egykori istállóban ma található a nappali, melynek földszintjén kandalló található. Fent egy magasföldszinti olvasótér került kialakításra a meglévő első emelet egy részének eltávolításával.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ahol új nyílásokat vezettek be, azokat beton küszöbök, halványacél áthidalók és alumínium keretek keretezik, amelyek kiegészítik a meglévő kőalakzatot, míg a visszasimított belső felületek lehetővé teszik a faszerkezet előtérbe helyezését. Az épület másik végében egy játékszoba foglalja el a parasztház egy részét, amelyet még felújítanak, és a tervek szerint a jövőben kiépítik.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb