„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Pro-KonceptTudnivalók

ProKoncept családi házaink műszaki leírása

Minden évben egyre jobban nőnek világszerte  az energiaköltségek. Ha jelentős megtakarítást akarunk elérni, a lehető legjobb hőszigetelésű házat kell építeni. E technológia kifejlesztését az energiatakarékosság, a gyors kivitelezhetőség határozza meg.
A fejlett országokban rohamosan gyorsul a különféle polisztirol technológiákon alapuló masszívszerkezetes építési módszerek térnyerése. Ezek legfontosabb közös jellemzője, hogy belső tereik mikroklímája minőségileg jobb, üzemeltetésük lényegesen kedvezőbb.
Akár négy-ötszörösen jobb hőszigetelésű épület is készíthető belőle mint ami elérhető egy modern téglaház építése által.

Tűzvédelmi, hangszigetelési, teherbírási tekintetben is felülmúlja a konkurens hagyományos technológiák paramétereit.

Cégünk most rendkívül kedvező áron vállalja ProKoncept épületek kivitelezését.

Egy 100 négyzetméteres Prokoncept családi ház kivitelezése tervezéssel, alapozással együtt most mindössze:  17,5 millió forint+ÁFA

Az ár az alábbi műszaki tartalom mellett érvényes!

Műszaki leírás

Alapozás, lábazat, aljzatbeton_

 • Vízszintes zsinórpad készítése lézeres szintezéssel.
 • Az épület főfalai alapjának gépi kiemelése 90 cm mélységben, 35 cm szélességben.
 • A talaj vízszintestől való eltérése esetén 23 cm-es lépcsőzések kialakítása az alaptest legalsó síkjában.
 • A kémény alatt 1 m3 méretű alapozást készítése.
 • Az alaptest betonozása C16 24 KK minőségű mixer betonnal. A betonba maximum 20%-os kőbedolgozást végzünk, a kő mérete 10-25 cm átmérőjű. Az alaptest felső vízszintes részét a talaj szinteltéréséhez igazítva lépcsőzetesen alakítjuk ki.
 • Az elkészült alaptestre 30cm széles, 50 cm hosszú és 23 cm magas Frühwald zsalutéglákat helyezünk. A zsalutégla sorok közé 2 X 1 darab 8 mm-es vízszintesen elhelyezett betonvasból készített vasalást készítünk, melyet a gyárilag kialakított fészekbe ültetünk. A toldásokat mindkét oldalon egymástól legalább 2 méterre helyezzük egymástól. A sarkoknál „L” alakú vasakat hajtunk, melynek szárai egyenként 2, 3 méteresek. A zsaluzat magassága 1 sor lábazati kő.
 • A lábazati zsaluzatot C16 24 KK minőségű mixer betonnal betonozzuk. A betonozás közben gépi vibrációs tömörítést végzünk.
 • A lábazatot az aktuális időjárás függvényében 3-5 napon keresztül locsoljuk.
 • A lábazati falak közé földet terítünk, melyet rétegesen tömörítünk.
 • A szennyvízlefolyó, illetve bejövő vízcsövek gégecsöveit elhelyezzük az alaptest földrétegben.
 • Az aljzat alatti részt 12 cm vastagságban 15/50mm-es kaviccsal feltöltjük, majd géppel tömörítjük.
 • A kavicságyra 6 mm-es vashálót szerelünk dupla rétegben legalább 30 cm-es átfedéssel, a vashálót minimum 3-5 cm-re megemeljük a kavicságy tetejétől, hogy a beton alá is be tudjon folyni.
 • Az elkészített kavicságyra 11 cm vastagságban C20 16 KK minőségű mixer betonból elkészítjük a (szerelőbetont) aljzatbetont, melynek felső vízszintezését lézeres műszerekkel végezzük.
 • Az elkészült aljzatbetont az időjárás függvényében 3-6 napig locsoljuk.
 • Az alapozáskor a betongyártól minta beton kockát készíttetünk a megrendelő részére, az alap és az aljzatbeton anyagából. Nem tartalmazza az ár laborvizsgálat készítését.

Talajpára elleni szigetelés

A vázszerkezet alatt a betonrétegre ragasztott 4,2 mm vtg bitumenes nehézlemez talajpára elleni szigetelés készül.

ProKoncept külső falszerkezet

Az épület külső falai ProKoncept 40 (passzív!!!) Falazóelemből készülnek.
A falak külső oldalán 15cm, a belső oldalon 5 cm NEOPOR szigetelőkéreggel vannak ellátva.
A NEOPOR rétegek között 15 cm vasalt aljzatbeton készül.

Födém és tetőszerkezet

Alapesetben fa födémszerkezetet készítünk.

Opcionálisan lehetőség van vasbeton E gerendás födémszerkezet, EnergyFriendHome acélfödém, vagy ProKoncept födémszerkezet kialakítására.

Ha a tetőtér nem kerül beépítésre, akkor a fafödém a legköltségtakarékosabb megoldás.

A többi födémszerkezet alkalmazása csak abban az esetben szükséges, ha az épület tetőteres, vagy többszintes.

Tetőszerkezet

Hagyományos fa fedélszék készül 75 x 150 mm-es F56 minőségű lucfenyőből. A faanyagok Lignotol CCb-vel tűz és bogár ellen kezelve vannak.

Opció: EnergyFriendhome vékonyfalú tűzihorganyzott hidegen hengerelt U és C profilokból készített rácsostartó tetőszerkezet.

Bádogos munkák

Az épületen félkörszelvényű színezett ereszcsatornát készítünk. A vápák ill. a kéményszegély alumíniumból készülnek.

Tetőfedés

A tetőszerkezetet ellenlécezzük, és párazáró hálóerősítésű tetőfóliát rögzítünk a lécekhez.

Ezután felszereljük a bramac lécezést.
Alapfelszereltségben Mediterrán Danubia, vagy ezzel egyenértékű tetőcserepet szerelünk.

Belső válaszfalak

Rigips szerelt gipszkarton válaszfalszerkezet, vagy Ytong, esetleg Porotherm válaszfal.

Talajpára elleni szigetelés

A teljes szerelőbeton felületen a betonrétegre kellősítés után 4 mm vtg bitumenes nehézlemez szigetelés készül.

Villanyszerelés

A villanyszerelést speciális hőkéssel kivágott hornyokban vezetjük el. A belső válaszfalakban védőcsövekben vezetjük a vezetékeket.
A villanyszerelési szerelvények Prodax Classic típusúak.
Az alapárban minden 10 m2 alatti helyiségben 1 db kapcsolót és 3 db konnektort, 10-20 m2 közötti helyiségekben 3 db villanykapcsolót és 5 db konnektort, valamint 3 db lámpakiállást tartalmaz. Ezenkívül 20 m2-ként 1-1 telefon és TV csatlakozást is kiépítünk.
A külső bekötések nem az ajánlat része. Maximum 5 méteres távolságig tartalmazza az ár a vezetékek kiépítését. Ha ennél nagyobb a távolság, akkor arra egyedi ajánlatot készítünk.

Fűtés gépészeti alapvezetékek

A szerelőbetonra kerülő polisztirol lemezekbe hőkéssel bevágjuk a csövek helyeit, majd elhelyezzük benne gégecsövekben a hideg-melegvíz nyomócsöveket.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Fűtésszerelés

A fűtésszerelést modern Caleo sugárzófűtéssel valósítjuk meg. Minden helyiség külön szabályozható érintőképernyős programozható termosztátokkal.

Alapárban fal, mennyezet vagy padlófűtést közül is választhat.

Opciók: Természetesen, ha valaki ragaszkodik a gázfűtéshez, akkor kondenzációs gázkazánnal ellátott radiátoros, vagy padlófűtés is készíthető, de sem beruházási, sem pedig üzemeltetési költségekben sem lesz kedvezőbb.
Ráadásul a Caleo fűtésrendszer a későbbiekben napelemmel táplálható, így akár a fűtési számlánk nullára csökkenhet majd.

Használati víz

A felhasználási helyekhez a vezeték elvezetése szintén gégecsövekben, az aljzatszigetelésben illetve a fal vázszerkezetében vagy a hőkéssel bevágott NEOPOR rétegben történik.

2. réteg aljzatbeton, mely a végleges burkolatok fogadását szolgálja

Az épületben 10 cm vastag lépésálló expandált polisztirol hőszigetelést fektetünk, a talajpára szigetelés tetejére.
A polisztirol lapok tetejére technológiai vízszigetelést helyezünk, majd erre 6 cm vastag C16-16/KK minőségű aljzatbetont simítunk lézeres szintezéssel.

Külső nyílászárók

6 kamrás ablakok, 4 kamrás ajtók, GEALAN S8000 IQ műanyag profilrendszer, horganyzott idomacél merevítéssel, kiemelt hőszigetelt 2 rétegű argon gázzal töltött üvegezéssel – k=1 W/m2K.

Figyelem: Most alapárban kiemelt hőszigetelt 3 rétegű argon gázzal töltött üvegezéssel – k=0,7 W/m2K szigetelési értékkel rendelkező ablakot építünk be, melyhez Gecco automata ablak résszellőzőt adunk ajándékba!!!

A bejárati ajtó MABISZ engedélyes 5. ponton záródó acélszerkezetű ajtó, műanyag dekorpanelekkel, melyek katalógusból kiválaszthatóak.

Az ajánlat tartalmazza az ablakok külső műanyag párkányait a megrendelő által kiválasztott színben.

Ereszalja burkolása

Fenyő hajópadlóból készített vízszintes, vagy ferde faburkolat, melyet 3 rétegben lazúrral kezelünk.

Hőszigetelés

A födémben 300 mm kőzetgyapot szigetelést helyezünk el. A külső főfalak további szigetelést nem igényelnek, mert azok magukban foglalják az extra szigetelést.

Belső nyílászárók

A belső nyílászárók dekorfóliás utólag beépíthető tele ajtók.

Gipszkartonozás

Az oldalfalakon és a mennyezeten 1 réteg 12,5 mm vastag gipszkarton lemez burkolat készül. A fürdőszobában impregnált gipszkartont építünk be.

Felületképzések

Az oldalfalakon és a mennyezeten 1 réteg 12,5 mm vastag gipszkarton lemez burkolat készül.

Burkolás

A szobákban és a nappaliban laminált parketta, a többi helyiségben mázas kerámia padlólappal, a fürdőszobában plafonig csempézve. Valamennyi burkolóanyag 4500.- Ft/m2 bruttó egységárral, hálós lerakással számolva. Lábazat hidegburkolatú helyiségekben a burkolólapból vágott 8 cm magas lappal, a melegpadlós helyiségekben fenyő szegőléccel. A burkolás mintázatos kialakítást nem tartalmaz.

Festés, glettelés

A gipszkarton felületet glettelés és bandázsolás után élvédőzzük a pozitív éleken. A glettelt felületet alapárban  fehér színű beltéri diszperziós festéssel látjuk el.
Ha színes falakat szeretne a Kedves Megrendelő, akkor azt egyedileg ki kell kevertetni utólagos költségelszámolással.

Szerelvényezés

Villanyszerelési szerelvények Prodax Classic típusúak.
Az árban szereplő fürdőszobai felszereltség: 170/70 cm fehér lemezkád (35 000,- Ft), sarokkád (55 000,- Ft) mosdókagyló (25 000,- Ft), WC tartállyal (50 000,- Ft), kádtöltő csaptelep (18000,- Ft) és mosdó csaptelep (18 000,-)Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

5 hozzászólás

 1. A külső fal teherbírása milyen. Itt arra gondolok, hogy a falra szerelhető konyhaszekrényt előre meg kell-e határozni, hogy hol lesz esetlegesen felszerelve, vagy nem?
  Vagy úgysem a neopor-ból készült elem fogja tartani a szekrényt hanem a betonfal? Ebben az estben viszont nagyobb méretű és súlyú képek felszögelés tűnik kivitelezhetetlennek.

  1. Kedves Érdeklődő!
   Ha képet akarunk felfüggeszteni, vagy kisebb tárgyakat, akkor elég a hagyományos gipszkarton tipli is.
   Ezek 30 kg körüli teherbírással rendelkeznek pontonként.
   Ha nagyobb teherre kell számítani, akkor a betonmagba kell fúrni, így akár többszáz kiló súlyt is lehet biztonsággal rögzíteni.
   Üdvözlettel:
   Kéházportál Ügyfélszolgálat

 2. Helló.Vidéken is ennyiért készítik el?Gipszkarton helyett lehet vakolt fal és mennyezet?Szerkezet kész vagy fútés kész lehet?

 3. Helló.
  Vidéken is ennyi az ára?Úgy lehet kérni hogy szerkezetkészen vagy burkolás és festés nélkül,Gipszkarton helyett vakolt fal és mennyezet?

  1. Kedves István!
   Köszönjük az érdeklődését. Igen vidéken is ez az ár. Bármin lehet változtatni.
   Kérem szíveskedjen elküldeni a kp@kp.hu mail címre az elérhetőségét és kollégáink felkeresik önt.
   Tisztelettel:
   Zsebő Zsanett ügyvezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb