Home / Pro-Koncept / ProKoncept családi házaink műszaki leírása

ProKoncept családi házaink műszaki leírása

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?
Minden évben egyre jobban nőnek világszerte  az energiaköltségek. Ha jelentős megtakarítást akarunk elérni, a lehető legjobb hőszigetelésű házat kell építeni. E technológia kifejlesztését az energiatakarékosság, a gyors kivitelezhetőség határozza meg. A fejlett országokban rohamosan gyorsul a különféle polisztirol technológiákon alapuló masszívszerkezetes építési módszerek térnyerése. Ezek legfontosabb közös jellemzője, hogy belső tereik mikroklímája minőségileg jobb, üzemeltetésük lényegesen kedvezőbb. Akár négy-ötszörösen jobb hőszigetelésű épület is készíthető belőle mint ami elérhető egy modern téglaház építése által. Tűzvédelmi, hangszigetelési, teherbírási tekintetben is felülmúlja a konkurens hagyományos technológiák paramétereit. Cégünk most rendkívül kedvező áron vállalja ProKoncept épületek kivitelezését.

Egy 100 négyzetméteres Prokoncept családi ház kivitelezése tervezéssel, alapozással együtt most mindössze:  17,5 millió forint+ÁFA

Az ár az alábbi műszaki tartalom mellett érvényes!

Műszaki leírás

Alapozás, lábazat, aljzatbeton_

 • Vízszintes zsinórpad készítése lézeres szintezéssel.
 • Az épület főfalai alapjának gépi kiemelése 90 cm mélységben, 35 cm szélességben.
 • A talaj vízszintestől való eltérése esetén 23 cm-es lépcsőzések kialakítása az alaptest legalsó síkjában.
 • A kémény alatt 1 m3 méretű alapozást készítése.
 • Az alaptest betonozása C16 24 KK minőségű mixer betonnal. A betonba maximum 20%-os kőbedolgozást végzünk, a kő mérete 10-25 cm átmérőjű. Az alaptest felső vízszintes részét a talaj szinteltéréséhez igazítva lépcsőzetesen alakítjuk ki.
 • Az elkészült alaptestre 30cm széles, 50 cm hosszú és 23 cm magas Frühwald zsalutéglákat helyezünk. A zsalutégla sorok közé 2 X 1 darab 8 mm-es vízszintesen elhelyezett betonvasból készített vasalást készítünk, melyet a gyárilag kialakított fészekbe ültetünk. A toldásokat mindkét oldalon egymástól legalább 2 méterre helyezzük egymástól. A sarkoknál „L” alakú vasakat hajtunk, melynek szárai egyenként 2, 3 méteresek. A zsaluzat magassága 1 sor lábazati kő.
 • A lábazati zsaluzatot C16 24 KK minőségű mixer betonnal betonozzuk. A betonozás közben gépi vibrációs tömörítést végzünk.
 • A lábazatot az aktuális időjárás függvényében 3-5 napon keresztül locsoljuk.
 • A lábazati falak közé földet terítünk, melyet rétegesen tömörítünk.
 • A szennyvízlefolyó, illetve bejövő vízcsövek gégecsöveit elhelyezzük az alaptest földrétegben.
 • Az aljzat alatti részt 12 cm vastagságban 15/50mm-es kaviccsal feltöltjük, majd géppel tömörítjük.
 • A kavicságyra 6 mm-es vashálót szerelünk dupla rétegben legalább 30 cm-es átfedéssel, a vashálót minimum 3-5 cm-re megemeljük a kavicságy tetejétől, hogy a beton alá is be tudjon folyni.
 • Az elkészített kavicságyra 11 cm vastagságban C20 16 KK minőségű mixer betonból elkészítjük a (szerelőbetont) aljzatbetont, melynek felső vízszintezését lézeres műszerekkel végezzük.
 • Az elkészült aljzatbetont az időjárás függvényében 3-6 napig locsoljuk.
 • Az alapozáskor a betongyártól minta beton kockát készíttetünk a megrendelő részére, az alap és az aljzatbeton anyagából. Nem tartalmazza az ár laborvizsgálat készítését.

Talajpára elleni szigetelés

A vázszerkezet alatt a betonrétegre ragasztott 4,2 mm vtg bitumenes nehézlemez talajpára elleni szigetelés készül.

ProKoncept külső falszerkezet

Az épület külső falai ProKoncept 40 (passzív!!!) Falazóelemből készülnek. A falak külső oldalán 15cm, a belső oldalon 5 cm NEOPOR szigetelőkéreggel vannak ellátva. A NEOPOR rétegek között 15 cm vasalt aljzatbeton készül.

Födém és tetőszerkezet

Alapesetben fa födémszerkezetet készítünk. Opcionálisan lehetőség van vasbeton E gerendás födémszerkezet, EnergyFriendHome acélfödém, vagy ProKoncept födémszerkezet kialakítására. Ha a tetőtér nem kerül beépítésre, akkor a fafödém a legköltségtakarékosabb megoldás. A többi födémszerkezet alkalmazása csak abban az esetben szükséges, ha az épület tetőteres, vagy többszintes.

Tetőszerkezet

Hagyományos fa fedélszék készül 75 x 150 mm-es F56 minőségű lucfenyőből. A faanyagok Lignotol CCb-vel tűz és bogár ellen kezelve vannak. Opció: EnergyFriendhome vékonyfalú tűzihorganyzott hidegen hengerelt U és C profilokból készített rácsostartó tetőszerkezet.

Bádogos munkák

Az épületen félkörszelvényű színezett ereszcsatornát készítünk. A vápák ill. a kéményszegély alumíniumból készülnek.

Tetőfedés

A tetőszerkezetet ellenlécezzük, és párazáró hálóerősítésű tetőfóliát rögzítünk a lécekhez. Ezután felszereljük a bramac lécezést. Alapfelszereltségben Mediterrán Danubia, vagy ezzel egyenértékű tetőcserepet szerelünk.

Belső válaszfalak

Rigips szerelt gipszkarton válaszfalszerkezet, vagy Ytong, esetleg Porotherm válaszfal.

Talajpára elleni szigetelés

A teljes szerelőbeton felületen a betonrétegre kellősítés után 4 mm vtg bitumenes nehézlemez szigetelés készül.

Villanyszerelés

A villanyszerelést speciális hőkéssel kivágott hornyokban vezetjük el. A belső válaszfalakban védőcsövekben vezetjük a vezetékeket. A villanyszerelési szerelvények Prodax Classic típusúak. Az alapárban minden 10 m2 alatti helyiségben 1 db kapcsolót és 3 db konnektort, 10-20 m2 közötti helyiségekben 3 db villanykapcsolót és 5 db konnektort, valamint 3 db lámpakiállást tartalmaz. Ezenkívül 20 m2-ként 1-1 telefon és TV csatlakozást is kiépítünk. A külső bekötések nem az ajánlat része. Maximum 5 méteres távolságig tartalmazza az ár a vezetékek kiépítését. Ha ennél nagyobb a távolság, akkor arra egyedi ajánlatot készítünk.

Fűtés gépészeti alapvezetékek

A szerelőbetonra kerülő polisztirol lemezekbe hőkéssel bevágjuk a csövek helyeit, majd elhelyezzük benne gégecsövekben a hideg-melegvíz nyomócsöveket.

Fűtésszerelés

A fűtésszerelést modern Caleo sugárzófűtéssel valósítjuk meg. Minden helyiség külön szabályozható érintőképernyős programozható termosztátokkal. Alapárban fal, mennyezet vagy padlófűtést közül is választhat. Opciók: Természetesen, ha valaki ragaszkodik a gázfűtéshez, akkor kondenzációs gázkazánnal ellátott radiátoros, vagy padlófűtés is készíthető, de sem beruházási, sem pedig üzemeltetési költségekben sem lesz kedvezőbb. Ráadásul a Caleo fűtésrendszer a későbbiekben napelemmel táplálható, így akár a fűtési számlánk nullára csökkenhet majd. Használati víz A felhasználási helyekhez a vezeték elvezetése szintén gégecsövekben, az aljzatszigetelésben illetve a fal vázszerkezetében vagy a hőkéssel bevágott NEOPOR rétegben történik.

2. réteg aljzatbeton, mely a végleges burkolatok fogadását szolgálja

Az épületben 10 cm vastag lépésálló expandált polisztirol hőszigetelést fektetünk, a talajpára szigetelés tetejére. A polisztirol lapok tetejére technológiai vízszigetelést helyezünk, majd erre 6 cm vastag C16-16/KK minőségű aljzatbetont simítunk lézeres szintezéssel.

Külső nyílászárók

6 kamrás ablakok, 4 kamrás ajtók, GEALAN S8000 IQ műanyag profilrendszer, horganyzott idomacél merevítéssel, kiemelt hőszigetelt 2 rétegű argon gázzal töltött üvegezéssel - k=1 W/m2K.

Figyelem: Most alapárban kiemelt hőszigetelt 3 rétegű argon gázzal töltött üvegezéssel - k=0,7 W/m2K szigetelési értékkel rendelkező ablakot építünk be, melyhez Gecco automata ablak résszellőzőt adunk ajándékba!!!

A bejárati ajtó MABISZ engedélyes 5. ponton záródó acélszerkezetű ajtó, műanyag dekorpanelekkel, melyek katalógusból kiválaszthatóak. Az ajánlat tartalmazza az ablakok külső műanyag párkányait a megrendelő által kiválasztott színben.

Ereszalja burkolása

Fenyő hajópadlóból készített vízszintes, vagy ferde faburkolat, melyet 3 rétegben lazúrral kezelünk.

Hőszigetelés

A födémben 300 mm kőzetgyapot szigetelést helyezünk el. A külső főfalak további szigetelést nem igényelnek, mert azok magukban foglalják az extra szigetelést.

Belső nyílászárók

A belső nyílászárók dekorfóliás utólag beépíthető tele ajtók.

Gipszkartonozás

Az oldalfalakon és a mennyezeten 1 réteg 12,5 mm vastag gipszkarton lemez burkolat készül. A fürdőszobában impregnált gipszkartont építünk be.

Felületképzések

Az oldalfalakon és a mennyezeten 1 réteg 12,5 mm vastag gipszkarton lemez burkolat készül.

Burkolás

A szobákban és a nappaliban laminált parketta, a többi helyiségben mázas kerámia padlólappal, a fürdőszobában plafonig csempézve. Valamennyi burkolóanyag 4500.- Ft/m2 bruttó egységárral, hálós lerakással számolva. Lábazat hidegburkolatú helyiségekben a burkolólapból vágott 8 cm magas lappal, a melegpadlós helyiségekben fenyő szegőléccel. A burkolás mintázatos kialakítást nem tartalmaz.

Festés, glettelés

A gipszkarton felületet glettelés és bandázsolás után élvédőzzük a pozitív éleken. A glettelt felületet alapárban  fehér színű beltéri diszperziós festéssel látjuk el. Ha színes falakat szeretne a Kedves Megrendelő, akkor azt egyedileg ki kell kevertetni utólagos költségelszámolással.

Szerelvényezés

Villanyszerelési szerelvények Prodax Classic típusúak. Az árban szereplő fürdőszobai felszereltség: 170/70 cm fehér lemezkád (35 000,- Ft), sarokkád (55 000,- Ft) mosdókagyló (25 000,- Ft), WC tartállyal (50 000,- Ft), kádtöltő csaptelep (18000,- Ft) és mosdó csaptelep (18 000,-)

Ajánló

Hőszigetelés és a hőtároló tömeg

A tégla évezredek óta az emberiség rendelkezésére áll. A könnyűszerkezetes építést is nagyon régen használja ...

2 hozzászólás

 1. A külső fal teherbírása milyen. Itt arra gondolok, hogy a falra szerelhető konyhaszekrényt előre meg kell-e határozni, hogy hol lesz esetlegesen felszerelve, vagy nem?
  Vagy úgysem a neopor-ból készült elem fogja tartani a szekrényt hanem a betonfal? Ebben az estben viszont nagyobb méretű és súlyú képek felszögelés tűnik kivitelezhetetlennek.

  • Kedves Érdeklődő!
   Ha képet akarunk felfüggeszteni, vagy kisebb tárgyakat, akkor elég a hagyományos gipszkarton tipli is.
   Ezek 30 kg körüli teherbírással rendelkeznek pontonként.
   Ha nagyobb teherre kell számítani, akkor a betonmagba kell fúrni, így akár többszáz kiló súlyt is lehet biztonsággal rögzíteni.
   Üdvözlettel:
   Kéházportál Ügyfélszolgálat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.