házépítési tudnivalókHírekTudnivalók

Most akkor lélegzik a fal, vagy sem

Pár napja írtunk erről cikket, de úgy érezzük csak a kedélyeket borzoltuk fel vele.
Továbbra is sokan szentül meg vannak győződve, hogy egy falnak lélegezni kell. Így hát kaptunk erről a témáról levélben hideget és meleget is.

Ugye-ugye?! „De hát az a jó kis régi téglafal lélegzik!”

Ez IGAZ!!!

De jó ez valakinek???

IGEN! – A gázműveknek.

Egy 100 nm körüli átlagos család egy fűtési periódus alatt (7-8 hónap) akár 3000 liter vizet szabadít fel vízgőzként (főzés, fürdés, zuhanyozás, lehelet, izzadás, stb…) .

Ebből egy régi rossz szigetelésű családi házban, a teljes külső falfelületen diffúzió  révén legfeljebb 2-300 liter víz kerül elvezetésre.

Elmondhatjuk, hogy bár szigeteletlen téglafalunk „lélegzik”, mivel a falfelületre négyzetméterenként 1-2 liter víz esik, házunkra nézve teljesen jelentéktelen a hatása.

A lélegző falnak tehát semmi értelme nincs.

Ezzel szemben a falakba bejuttatott vízpára sikeresen rontja az épületünk hőszigetelését és táptalajt biztosít a penészgombáknak. Az allergiások számára, a lélegző falak például igazi veszélyt jelentenek a mindennapokra. Aki pedig nem alergiás, az az esélyét egy megbetegedésnek a többszörösére emeli.

A sok vízgőz eltávolítására jó módszer a szellőztetés. De szinte csak a pénztárcánkat súlytjuk vele, mert a megtermelt meleget engedjük szabadjára.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az ablakokon és ajtókon a vízgőz csak egy része távozik, a bent maradó rész valamint a falak már magába szipkázott vízgőze a szellőztetés után pár perccel ismét elkezdi feltölteni a belső levegő páratartalmát.

Az új EU-s építőipari irányelvek előírják, hogy légtömör házakat kell építeni. Ez azt jelenti, hogy a falakon 0% pára távozhat.

A pára távozására két mód van a könnyűszerkezetes és IsoteQ vagy ProKoncept házak esetében. Az ablakokba automata szellőztetést kell beépíteni, vagy rekuperátoros hővisszanyerő berendezést kell beépíteni.

Ha valaki modern téglaházat készíttet, ami le is van kívül szigetelve, az sem fogja a párát átengedni, nem fog lélegezni és nem fog szellőzni, kinek, hogy tetszik jobban ez a kifejezés.

Visszatérve, miért jó a rekuperátoros szellőztető berendezés?

Azért jó, mert a nyári külső meleg levegőt úgy engedi be, hogy a benti levegő lehűti a bejövő levegőt, azaz a hőmérsékletet kicserélik, viszont tiszta alergénmentes levegőt kapunk. Télen úgy engedjük ki a meleg elhasználódott levegőt, hogy a bejövő hideg levegőt felmelegítjük a távozó levegő energiájával.

Ha Ön rekuperátoros lakásban lakik, soha nem kell szellőztetnie. A berendezés mindig friss levegőt biztosít a bent lakóknak. Nem lesz kitéve alergiás megbetegedésnek, melyet a szellőztetés hiánya okoz sok esetben és a bejövő pollenek.

Építtessen velünk, Mi AJÁNDÉKBA adjuk ÖNNEK a REKUPERÁTOROS szellőztető rendszert!!!


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close