„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

JogszabályokPályázat - támogatásZöld hírek

Pályázat indul családi házak energetikai korszerűsítésére

“Hurrá, hurrá, hurrá!!!”  Mondhatnánk ebben a pillanatban, ha a címet elolvassuk, hiszen több milliárd forint értékben családi házak komplex energetikai korszerűsítését lehetővé tevő pályázatcsomagot készít elő a kormány.otthon melege 2016

Viszont nem lehet elmenni az a tény mellett, hogy az NGM azt nyilatkozta pár nappal ezelőtt, hogy a jelenlegi CSOK-ra pályázó családok bármilyen rossz energetikai paraméterekkel rendelkező családi házak felépítését is engedélyezi. Úgy látszik van itt pénz kiapadhatatlanul, mert majd pályázhatnak a gagyi házakat építő családok energetikai korszerűsítésre hamarosan.

Aki okos döntést hoz, az már az új családi házát most úgy építteti fel, hogy az a 2020-as szabványokat is túlteljesítse, mert ennek hiányában magas rezsiköltségekkel kell a családoknak számolnia, valamint nem elhanyagolható, hogy ha most valaki olyan házat építtet, mely 2020-ban nem fogja teljesíteni az előírásokat, akkor egy elavult házat építtet. Ez olyan, mintha tudatosan egy füstölgő Trabantot vásárolnánk, amiben igazán nincs jó komfortérzetünk, nem is megy jól, nem is biztonságos és tudjuk, hogy nem felel meg a mai kor követelményeinek, de ellenben olcsó!
Ha valaki családi házat szeretne építtetni, akkor tudatosan olyan házat kell megvalósítani, ami a jövőben is értéket tud képviselni és nem egy értéktelen gagyi dolgot kell létrehozni, majd később drága pénzből javítgatni, korszerűsítgetni.

Ne felejtsük el!!! A legolcsóbb energia a fel nem használt energia!

És akkor álljon itt a kormány bejelentése: 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kormány számára fontos, hogy olyan programokkal támogassa a családokat, amelyeknek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása csökken – mondta el Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára egy képviselői kérdésre válaszolva. Ennek jegyében született döntés az Otthon Melege Program folytatásáról is, amelynek keretében kidolgozás alatt áll a családi házak komplex energetikai korszerűsítését lehetővé tevő pályázatcsomag.

Fónagy János kitért arra, hogy egy tavaly novemberi kormányhatározat alapján megkezdődött a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban rögzített elvárások teljesíthetőségének a felülvizsgálata. A felülvizsgálat eredményétől függ a KEHOP módosítása, összhangban azzal a kormányzati célkitűzéssel, hogy a magánszemélyek ingatlanjainak a korszerűsítésére is legyen államilag támogatott konstrukció. Ennek forrása pedig a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. Az új konstrukció megjelentetését nem késleltetheti a KEHOP esetleges módosítása. A kormány még december közepén elfogadta a GINOP idei fejlesztési keretét, ennek része a lakóépületek energiahatékonyságának és a megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel, 103,19 milliárd forint forráskerettel, a várható megjelenése pedig ez év augusztusa.

A GINOP további három energetikai pályázatot is tartalmaz. Ezek a következők: a távhőszektor energetikai korszerűsítése, 19,99 milliárd forint visszatérítendő és 34,96 milliárd forint vissza nem térítendő forráskerettel; a termelő és szolgáltató vállalkozások támogatása az energetika területén, 30,35 milliárd forint visszatérítendő és 59,45 milliárd forint vissza nem térítendő kerettel, továbbá a megújuló alapú zöldáram-termelés elősegítése, 10,66 milliárd forint visszatérítendő és 18,97 milliárd forint vissza nem térítendő forrással. A pályázatok június és december között jelennek meg.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb