„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Az AIA Estúdio barlangszerű belső teret tervezett egy Rio de Janeiró-i ruházati üzletnek

Organikus formák és kőszerű felületek jellemzik a Rio de Janeiróban található Haight ruházati üzlet belső terét, amelyet az AIA Estúdio belsőépítészeti és tájépítészeti tervezőiroda tervezett.

A 110 négyzetméteres üzlet belső terét egy durva, textúrázott felületű nagy oszlop uralja, amely felfelé haladva egyre szélesedik, majd a mennyezetbe olvadva barlangszerű teret hoz létre. “A magassága kicsiben kezdődik, és a hátsó részen magasabbra végződik, nem lineáris formában, akár egy barlang” – mondta Alice Tepedino, az AIA Estúdio alapítója. “Az erózió végtelen és változatos folyamatai, amelyek sziklákat, barlangokat, cseppköveket, homokot, köveket és a víz mozgását a maga nyomaival és formáival vezettek ahhoz, hogy a kreatív folyamatunk része legyen az üzlet térbeliségére kidolgozott koncepciónak.” – tette hozzá.

A stúdió szerint az oszlop ahelyett, hogy nehézkes akadály lenne, inkább segít megszervezni az üzlet forgalmát és a vásárlók mozgását; az oszlop körüli foglalatosságból adódik a tér fluiditása, és ezt a diszpozíciót erősítik az ívelt vonalak, amelyek meghatározzák az üzleten belüli utat. A szappankőből és Bahia bézs márványból készült lapok különböző magasságban veszik körül az oszlopot, és Bahia bézs márványból készült sziklák támasztják őket, amelyek bemutatófelületet és ülőhelyet teremtenek a vásárlók számára.

A peremfalakon rozsdamentes acél talapzattal ellátott fülkékben Haight ruhái vannak elhelyezve csiszolt sárgaréz síneken. A fülkék fémes felületei és egyenes élei kontrasztban állnak a Shopping Leblon üzletközpontban található üzlet közepén található organikus formákkal és anyagokkal. Tepedino a fülkékben indirekt világítást használt a tér megvilágítására, a barlangfalak repedéseit utánozva, ahol a napfény átszivároghat.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A márka koncepcionális alapja a természeti tájakhoz kapcsolódik, de a bevásárlóközpont éppen a Haight koncepcionális alapjával ellentétes stílusú, mesterséges elemekkel és rideg anyagszerűséggel. Az üzlet organikus kialakításával ezt hozták kontrasztba a márka identitásával; “amint belépsz az üzletbe, elszakadsz az épület többi részének mesterséges légkörétől”.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb