„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Németországban hatalmas támogatás jár az energiatakarékos építményekre

A korábbinál sokkal nagyobb összeggel támogatja idén úgynevezett ökoházak építését a német állami fejlesztési bank (KfW).
Németországban az ilyen jellegű támogatásokat jó befektetésnek tekintik, hiszen csökkentik az energiafelhasználást, ráadásul az energiatakarékos megoldások támogatása az erre szakosodott helyi iparágaknak is megrendeléseket jelent.

November végéig 220 milliárd forintnak megfelelő euróval támogatott a társaság lakásépítési és korszerűsítési projekteket, amelyek révén összesen 550 ezerrel növekedett az energiatakarékos, környezetbarát lakóingatlanok száma, és évente 1,3 milliárd tonnával kevesebb üvegházhatású gáz kerül a légkörbe.

A KfW Bank hét végi közleménye szerint 2001 óta 30 milliárd eurót fordítottak erre a célra, elsősorban a piacinál jóval alacsonyabb kamatozású hitelek révén.

A támogatások mértékét annak alapján határozzák meg, hogy az ingatlan használata során mennyivel kevesebb energia fogy ahhoz képest, ha hagyományos technológiával építenék az adott lakást.

Magyarországon is nagyon nagy szükség lenne arra, hogy felvállalja azt a banki szféra és a kormány, hogy azt támogassa, ami hosszútávon megtérülő. Az energiatakarékosság sok esetben megtérül, nem csak azáltal, hogy kevesebb pénzt von el a zsebünkből, hanem úgy is, hogy az egész emberiséget kevesebb károsanyaggal terheljük, mely a fűtés és a hűtési energiák előállításából keletkezik egyéb esetben. Az energiatakarékos épületek anyagminőség tekintetében egy szinttel feljebb vannak, mint a hagyományos társaik, így később kell majd költeni az épületekre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Németek olcsóbb kamattal számolhatnak, ha energiatakarékos házakat építenek.

Magyarországon is üdvözölnénk ha lenne egy úgynevezett Zöld Bank. A választási anyagokban többször szó volt egy energiatakarékos beruházásokat ösztönző és támogató Zöld Bankról.

Őszintén reméljük, hogy az ígéretből tettek lesznek és hamarosan már mi is energiatakarékos házakat építünk pici kamattal.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb