„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

mobilház gyártásModulházak

Mobilház építés, Mobilház gyártás 2019-es akció

A jelen cikkünkben szereplő árak 2020. január elején elvesztették érvényüket. Kérjük keressen új cikket.

Mobilház és mobilház között nagyon nagy különbség van. Erről már tucatnyi cikket írtunk 21 év alatt.

A legegyszerűbb mobilházakkal, mely egy hegesztett, festett alvázon, vagy favázon felépített zártszelvény keretekből és szendvicspanelekből áll, mi nem foglalkozunk. Azért nem, mert erre nem lehet több évtizedes garanciát vállalni a korrózió miatt és a hőszigetelés sem kielégítő, csak abban az esetben, ha maximum 2, vagy 2,5 évszakra használják ezeket. A legnagyobb gond, hogy nem csak a hideg ellen, hanem a meleg ellen is szigetelni kell. Tehát a minimális szigeteléssel ellátott mobilházak 2 évszakos használhatóságát is meg kell kérdőjelezni, mert 38 Celsius fok melegben használhatatlan klíma nélkül a gyenge szigetelésű építmény.

Optimum Mobilház. Cégünk legegyszerűbb mobilházainak az egyszerűsített műszaki tartalma a következő:
Hidegen hengerelt 160 mm magasságú, 3,5 mm-es anyagvastagságú hegesztett vázszerkezet, a vázszerkezet tűzihorganyzott, melyet hegesztés után még festéssel látunk el, majd alulról 0,5 mm-es színterezett fémlemezzel burkoljuk annak érdekében, hogy ne juthasson be a szerkezetbe alulról bogár, vagy rágcsáló. A fémlemezen 100 mm-es kőzetgyapot szigetelés készül, majd a tűzihorganyzott és festett gerendázaton 18 mm-es MGO lapokat (Magnézium-Oxid)helyezünk el és csavarozunk. Az MGO lap tűzálló és minden más eddig ismert burkolólemeznél jobb statikai tulajdonságokkal rendelkezik. Az épület 4 sarkában tűzihorganyzott és festett statikai oszlopokat építünk be, melyhez csatlakozik a szintén tűzihorganyzott és hegesztett, majd festett, 2,5 mm-es vastagságú anyagból készített lapostető tetőszerkezet. A tetőszerkezet felülről színterezett lemezfedést kap. Az álmennyezetbe 100 mm-es kőzetgyapot szigetelést helyezünk. A falszerkezet burkolása 75 mm-es purhab vagy kőzetgyapot töltetű szendvicspanelből készül.
Két modulmérettel dolgozunk. Választható az 5700 mm x 2440 mm-es külső méret, vagy a 8000 mm x 2440 mm-es méretű mobilház.
A kisebb méretű épület 1 darab bejárati ajtóval, 1 darab ablakkal, 1 kapcsolóval, két led fénycsővel, 3 dugaljjal, PVC ragasztott padlóval, színterezett fémlemez álmennyezettel együtt: 1,6 millió Ft + ÁFA a kisebb, míg 2,2 millió Ft + ÁFA a nagyobb méretnek.
Egy négyzetméter bekerülési költsége ezzel a műszaki tartalommal: 115. 000 Ft + ÁFA!
A lapostetős mobilházainkból akár 3 szintes épület is kialakítható.
Ha ebből a típusú mobilházból szeretne valaki cca. 100 m2-es épületet összeszereltetni, akkor elrendezéstől függően belső falakkal együtt ÁFA nélkül 12,5-13,5 millió forintból elkészíthető az épület.

Ebben nincs benne a vizesblokk és a fűtés kialakításának a díja, valamint a beltéri ajtók költsége. Ha inverteres hűtő-fűtő klímákkal, belső nyílászárókkal és egy vizesblokkal kalkulálunk, akkor is el lehet az épületet készíteni 16-16,5 millió forint plusz ÁFA összegből, azaz 160. 000 Ft-os négyzetméterenkénti kulcsrakész költséggel számolhatunk.

Mobilházainkat a megrendeléstől számított 45 napon belül legyártjuk.
Standard méreteket akár 30 napon belül átadjuk a megrendelőinknek.

Mobilház lakótelep:

Többszintes mobilház komplexum:

Mobilház hőszigetelő szendvics panel:

Optimum PLUS Mobilházak: Abban az esetben, ha az Optimum Mobilházat külső hőszigetelt dryvit vakolatrendszerrel szeretné megrendelni úgy, hogy az túlteljesítse a jelenleg érvényben lévő energetikai előírásokat, akkor egy összesorolt 100 m2-es Optimum Mobilházunk nettó 18 millió forint összegből elkészíthető (ebben az esetben a teljes külső hőszigetelés vastagsága: 22 cm, a mennyezet szigetelés pedig 25 cm). Ezek a házak már külső megjelenésben megegyeznek a normál családi házakkal, a tetőfedés lapostetős. Van lehetőség cserép, vagy más tetőfedő anyaggal történő fedésre és bármilyen magastető megvalósításra, de ezt külön egyeztetni kell, hiszen az épület tagoltsága, tető túlnyúlása és a fedés anyaga befolyásolja a költségeket.

Maximum Mobilházaink: Ezek a mobilházak vázszerkezetükben megegyeznek az Optimum vázszerkezettel, tehát tűzihorganyzott és festett kivitelűek. A hőszigetelés tekintetében a mai modern jól hőszigetelt családi házakkal egyenrangúak. A padlóban 15 cm, a mennyezetben és a falakban 25 cm szigetelés kerül beépítésre. A külső megjelenés dryvit vékonyvakolat rendszer vagy faburkolat. Az ablakok 3 rétegű üvegezéssel vannak ellátva és 6 légkamrás színes műanyag profilokból készülnek. A fűtésrendszer modern WIFI vezérlésű inverteres hűtő- és fűtőrendszer. A belső felületek gipszkartonból készülnek. A padlón igényes 6000 Ft/m-es áron kalkulált vinyl vagy laminált burkolatok kerülnek elhelyezésre. A villamos szerelvények igényes Prodax Classic típusúak és minden szobában legalább 2 lámpa és 5 konnektor kerül felszerelésre. Nettó ár 100 m2-es családi ház méret esetén: 27. 000. 000 Ft ( a 2019-ben kifizetett házak 5%, míg a 2020-ban fizetett házak 27%-os ÁFA összeggel terhelődnek).


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Maximum mobilházak képei:

PuzzleHome egy új elgondolás a családi ház építés terén. Csak azért került bele a mobilházas cikkünkbe, mert modulokból áll és később minimális anyag károsodással elszállítható, újra felépíthető. 
Az elmúlt két évtizedben több száz családi házat építettünk tűzihorganyzott acélvázas építési rendszerrel. Az építés hatalmas előnye, hogy messze meghaladja a hagyományos épületek hőszigetelési paramétereit, de ez mellett sokkal gyorsabban épül és egészséges lakókörnyezetet biztosít a bent élőknek. Minden házunkat okosház vezérléssel és hővisszanyerős szellőztető rendszerrel láttunk el korábban és ezt a jövőben is folytatjuk.

Az újítás az, hogy a családi házainkat nem beton sávalapra, aljzatbetonra készítjük, hanem előre hegesztett alvázszerkezetre, így a hagyományos értelembe vett alapozás és aljzatbetonozás elmarad. Ezzel minimális összeget lehet megtakarítani, de méretpontosabb és előregyártható vázszerkezetet tudunk készíteni, mely időjárás-függetlenné teszi a fogadószint elkészítését is. Az pedig főnyeremény, hogy a PuzzleHome vázszerkezettel rendelkező családi házaink bármilyen földrengést elviselnek, mely valaha a világon előfordult, hiszen külön modulkeretekből áll a ház. Minden modul keret önhordó annyira, mint a saját tömegének a háromszorosa, plusz a hó és a szélteher, tehát külön tervezgetés és statikai számítás nélkül egymásra 2 szintet is felépíthetünk megerősítések nélkül.
A PuzzleHome építési megoldás nagy előnye még, hogy az egyik irányból akár 7800 mm szélességű x 2900 mm-es magasságú, míg a másik irányból 2300 mm x 2900 mm-es egybefüggő nyílászárókat is beépíthetünk minden áthidalás, megerősítés nélkül. A legnagyobb elérhető fesztáv szélesség egy helyiségben oszlop nélkül 8000 mm, a hosszúság pedig akár 30 méter is lehet.

A PuzzleHome családi házunk prémium anyagok felhasználásával tervezéssel, kulcsrakész kivitelben, hűtő és fűtő rendszerrel, 8000 Ft / m2-es burkolatokkal együtt bruttó 100 m2-es családi ház esetében ÁFA nélkül 35-36 millió forintos áron elkészíthető. 5% ÁFA összeggel 2019-es megrendeléssel és befizetéssel: 2019-ben megrendelt és befizetett házaink 5% -os forgalmi adóval terhelődnek. Ez 2020. évben megrendelt és kifizetett házak esetében 22%-kal magasabb lesz, mert az ÁFA 27%-ra változik a jelenlegi 5% helyett.

PuzzleHome házaink a megrendeléstől számított 50 napon belül félkész állapotba elkészülnek, míg a kulcsrakész állapot 120 napot vesz igénybe.

PuzzleHome családi házaink képei:

Tehát, aki az idei évben megrendeli és befizeti a családi házát, függetlenül attól, hogy azt csak a jövő évben, azaz 2020-ban építjük fel, az 5%-os ÁFÁ-val kalkulálhat.

A cikkben szereplő áraink lapostetős házakra vonatkoznak. Lehetőség van értelemszerűen magastető elkészítésére is, ez a tetőfedő anyag függvényében és a tető tagoltságának megfelelően változhat.

Számolja ki Ön is ÁFA kalkulátorunkkal, hogy hány millió forintot lehet az idei rendeléssel és befizetéssel megtakarítani.

A jelen bejegyzés utoljára 2019-ben módosult. Már nem biztos, hogy aktuális.
Bővebb info mobilházakkal kapcsolatosan: https://keszhazgyar.hu oldalunkon, vagy a friss cikkekben található: https://kp.hu/kat/mobil-haz/Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb