KiemeltKiemelt cikkeinkluxus ház építésModern és luxus házak

Minimál stílusú családi házak külső és belső képei

A minimál stílus napjaink egyik legfelkapottabb építészeti stílusa még annak ellenére is, hogy igen kevés azon házak mennyisége, melyek valóban minimál stílusban valósulnak meg, hiszen hazánkban inkább a stílus jegyeiből hordoznak magukon az újonnan épült családi házaink.

Kattintson a kis méretű képekre és megnyílik nagy méretben:

A legtöbb helyi önkormányzat nem is támogatja, sőt kifejezetten tiltja a minimál stílusú, modern megjelenésű házak megvalósítását, pedig kevesen tudják, hogy a minimál stílus ma már 100 éves gyökerekkel rendelkezik.

A minimalizmus európai gyökerei a Bauhausig nyúlnak vissza, így Walter Gropius építész nevéhez köthető 1919-ben indított iskola a korszak képző- és iparművészeit tömörítette, melynek lényege a díszítések kizárása a tiszta formák alkalmazása volt.

Tudni kell azonban, hogy a minimál stílus nem csak a Bauhaus stílusból merített, hiszen bőven található a megoldásokban avantgárd jegyeket.

A minimál stílus maga a harmónia, ezért a stílus rendre utasít, hiszen mindennek meg van a helye és nem tűri a szétszortságot, rendezetlenséget, a színvilága brutálisan kötött és nem lehetséges a régi nagyszülők képeit, régi szobrokat felvonultatni benne. Tehát, akik a régiségeket kedvelik, nem ez lesz a kedvenc építészeti stílusuk.

A minimál házak egyik alapeleme a fény! Ezért az ablakok a legtöbb esetben padlótól a plafonig érnek. Sok ilyen stílusú lakásban a tereket csak a bútorok választják el egymástól, mint pl. az étkezőt, nappalit a konyhától, vagy akár a hálótól.

Kattintson a kis méretű képekre és megnyílik nagy méretben:

Új családi házak tervezése és építése során ma már legtöbbször alapvetés a jó helykihasználás, ez szintén nehezen összeegyeztethető a minimál stílussal, hiszen a bútorok lazán vannak elhelyezve, de mégis a nagyobb darabok szimmetriát alkotnak, ezért rendkívül térigényes építészeti stílus. A minimál bútorai kiváló minőségűek, letisztult vonalvezetésűek, nincsenek minták, de az acél, az alumínium, a fa és az üveg kombinációi jól megférnek egymás mellett. A színvilág lehet szürke, barna, rozsdabarna, fekete vagy lehetnek élénk színezetűek is a helyiségek, de maximum két kontrasztos szín használható egy helyiségben.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A burkolatok nem kényszerítenek bennünket a megszokott padló és falburkoló lapokhoz, a konyhában egy fa vagy fémlap, esetleg egy vastag üveglap a falon sokkal jobban illeszkedik a minimálhoz, mint egy 10×10 cm-es fali csempe. A bútorokon nem lehetnek fogantyúk és kizárt a látható konyhai gépek jelenléte, tehát minden eszköz, a hűtő, a mosógép, a mosogató, a robotgép beépített kell legyen. A nappaliban a fotelek, ülőgarnitúrák felett kötelező elem a világítás, mely még nagyobbá varázsolja a helyiséget. A nappaliban helye van a luxus hangtechnikának, mely igenis látszódhat, de a TV legyen süllyesztett vagy falra szerelt. A nappaliban tárgyakat is elhelyezhetünk, mely legtöbbször nagyméretű padlóvázában merül ki, a polcokon is lehetnek tárgyak, de ezek között oda kell figyelni a harmóniára.

A fürdőszobába alapelem az épített zuhanykabin nagy üvegfalakkal, a kád lehet süllyesztett is, ha az építészet ezt megengedi. A hagyományosan használt csempét és a padlóburkolatot itt csiszolt beton felületekre, festett falakra cserélhetjük, de ha mégis burkolni szeretnénk, akkor nagyméretű lapokkal tegyük, melyek lehetnek akár a padlótól a plafonig egy darabból.

A minimál stílusú családi ház építész és belső építész tervezése, kivitelezése, berendezése, bútorozása összetettebb feladat, mint egy mediterrán stílusú ház megvalósítása, de ha valaki csak stílusjegyeket szeretné viszontlátni az új otthonában, akkor annak sincs akadálya, viszont ha belsőépítész ismerősünk majd ellátogat hozzánk furán fog ránk nézni. De a legfontosabb, hogy az otthonunkban mi érezzük magunkat jól a családunkban.

A Kp Sales House Kft még korlátozott számban, a 2019-es év végére történő átadással vállal minimál és egyéb modern, kiemelkedően energiatakarékos, vagy nulla energiával működő családi ház építést Budapest környékén, így az 5%-os kedvezményes ÁFA-t még kihasználhatja. Hívja kollégáinkat és ne maradjon le a lehetőségről.

A legfrissebb családi ház építési katalógusunkat itt letöltheti

Munkatársainkat az alábbi telefonszámokon, vagy e-mail címen érheti el. Bemutatótermünk Tökölön található, melyet az alábbi Waze, vagy Google navigációs linken érhet el.


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close