Karácsonyi ajándék: Aki velünk építtet, annak ingyenes a gépészeti és villamos, valamint a statikai szakág elkészítése és a hővisszanyerős szellőztető rendszer!

napi hírmorzsák

Minimalista kápolna, mely a tér lényegét hangsúlyozza

Helyszín és kontextus; a kápolna a Doxa Deo kampuszon található a dél-afrikai Pretoriában. A városi szövetben, egy lombos, alacsony lakóövezet és magas lakóházak között elhelyezkedő lakóövezetben a Neo Architects egy kis, érintetlen, fehér kápolnát hoztak létre, mint egy egyszerűsített, többfunkciós szentélyt.

Egy olyan tér, amely újragondolja és kiegészíti azt az igényt, hogy az imádság és a meditáció magányába meneküljünk. Ez semmiképpen sem a jövő templomának próféciája. A minimalizmus koncepciója a tér lényegét hangsúlyozza, az egyszerű, mégis jelentős genus loci a korai keresztény épületek előtt tiszteleg. A kortárs tér érzéki élményét, ahelyett, hogy az anyagszerűségre összpontosítana.

Koncepció. A Doxa Chapel alapterületének formáját az egyemeletes adminisztrációs épület és a templom főépülete melletti körmeneti bejárat közötti szűk rendelkezésre álló tér diktálta. A helyszínre reagálva a terven szereplő formát eredetileg a szent hetes számként és annak tükörképeként vázolták fel. Ezt a formát aztán egy íves hajtássá extrapolálták, két pontot létrehozva: egy kezdetet/Alfa (bejárat) és egy véget/Omega (az oltár mögötti keresztnél).


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Olyan szimbolikus elemek és anyagok kerültek bevezetésre, mint a fény, a víz, a fa és a fehér. Bár a kereszténységre finom utalások történnek, ezek a szimbólumokra való utalások szubjektív értelmezést igényelnek, lehetővé téve, hogy a tér feltáruljon a látogató előtt, és önmagáért beszéljen. A bejárati udvar fölött egy nagy, meglévő leopárdfa húzódik, amely egy új olajfás tájba fejlődik, amelyet intim városi térként hoztak létre. Az olajfa-kert a kápolna által nyújtott szentély kiterjesztése.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb