„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építési tanácsadás

Mérgező növények a lakásunkban 2. rész (Filodendron)

A nagy, szabdalt levelű filodendron (ismertebb nevén könnyezőpálma) kedvelt szobanövényünk.

Az embermagasságra is megnövő őshazájában, Afrikában levélfának is nevezett növény akár 25-30 évig is él. Az emberre veszélyes anyagot amit a dzsungelek vadászai nyílméregként használnak nem levele, vagy szára tartalmazza, hanem különös, pikkelyes légzőgyökerei, vagy az életében egyszer hozott, kukoricacsőre emlékeztető virága. Legtöbbször a közvetlenül föld felett szerteágazó, akár több méterre is megnövő léggyökerek, “csápok” keltik fel gyermekeink érdeklődését. A baj akkor következik be, ha a letépett vagy lenyisszantott gyökerek nedve a bőrre, vagy a nyálkahártyákra kerül, mivel annak hatóanyaga mindkettőt erősen izgatja. A bőr kivörösödhet, míg a szájüregben a nyelven és a torokban égető érzés jelentkezik. Súlyosabb esetben mivel a szájban duzzadás lép fel a gyerek nem tud nyelni, és beszéde is nehézzé válik.

Ellátás: Ha testfelszínen jelentkező tüneteket tapasztalunk, bő szappanos vízzel öblítsük le a viszkető bőrfelületet, így a kellemetlenség hamarosan megszűnik. Amennyiben a gyermek megrágta vagy lenyelte a gyökeret haladéktalanul forduljunk orvoshoz.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb