fbpx
Home / 1 / A karácsonyfa újrahasznosítása

A karácsonyfa újrahasznosítása

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

A karácsonyfa az, amit pár hét használat után az emberke eldobnak. Sajnos nagyon kevesen gondolkodnak napjainkban úgy, hogy élő fenyőt vásároljanak, amelyet az ünnepek végeztével kertjükbe kiültethetnek.

Azonban, aki ezt nem tudja megoldani íme 6 újrahasznosítási tipp:

  • Visszafogadó központ: sajnos még kevés helyen találkozhatunk ilyen szervezetekkel, de ha van rá lehetőség használja ki mindenki. A visszavitt fákat így újrahasznosíthatják, anélkül, hogy a szemétbe kerültek volna.
  • Készítsen saját talajtakarót belőle: ha hozzá tud férni ágaprítóhoz, akkor a saját kertjébe készíthet talajtakarót a fából. Felhasználható így növények mellé dísznek, komposzt szemetesnek vagy kerti utak kialakítására.
  • Madárlak készítése: ha van egy kis helye az udvarban, akkor a karácsonyfa felállítva tökéletesen megfelel egy madárlaknak. Előtte győződjön meg arról, hogy nem maradt a fán semmiféle csillogó, flitteres dísz. Helyette helyezzen el rajta felfűzött, lógó pattogatott kukoricát, gyümölcsöket vagy tobozokat.
  • Hozzon létre egy halbúvóhelyet: ha van egy kis kerti tava, akkor a szétdarabolt fával az ott élő halaknak búvóhelyet alakíthat ki. Itt is nagyon fontos, hogy minden díszt el kell távolítani a fáról.
  • Segítsen megállítani a vízparti eróziót: a karácsonyfákat fel lehet használni a tavak, folyóparti, tengerparti erózió csökkentésére. A törzs és az ágak akadályt nyújtanak abban, hogy a víz ne tudja elmosni a homokot és a növényeket a helyükről.
  • Koszorúk, füzérek készítése: vágja le az ágakat és használja fel őket téli koszorúk, ajtódíszek készítéséhez, amelyek egész évben otthonunk részévé válhat. Egy kis fenyőtoboz kiegészítéssel friss fenyőillatot társíthatunk a díszek mellé.

. Budapestről új helyre költözött a bemutatótermünk és a készház gyárunk!

Új címünk: 2316. Tököl, Vince Tanya.
(Tököli Hév megállótól 250 m-re.)
Info: 06-20/444-44-24.

Az alábbi Google térkép segít a navigációban.


Hétfőtől-Péntekig 8-17 óráig Szombaton reggel 9-13 óráig vagyunk személyesen a bemutatóteremben elérhetőek.
A telefonos ügyfélszolgálatunkat minden nap 18 óráig elérheti.

Ajánló

Automatikus papírtörlő adagoló

Az INNOVIA cég terméke ez az automatikus papírtörlő adagoló. Tökéletes egy modern konyhába. A termék …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..