„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

1Építési tanácsadás

A karácsonyfa újrahasznosítása

A karácsonyfa az, amit pár hét használat után az emberke eldobnak. Sajnos nagyon kevesen gondolkodnak napjainkban úgy, hogy élő fenyőt vásároljanak, amelyet az ünnepek végeztével kertjükbe kiültethetnek.

Azonban, aki ezt nem tudja megoldani íme 6 újrahasznosítási tipp:

  • Visszafogadó központ: sajnos még kevés helyen találkozhatunk ilyen szervezetekkel, de ha van rá lehetőség használja ki mindenki. A visszavitt fákat így újrahasznosíthatják, anélkül, hogy a szemétbe kerültek volna.
  • Készítsen saját talajtakarót belőle: ha hozzá tud férni ágaprítóhoz, akkor a saját kertjébe készíthet talajtakarót a fából. Felhasználható így növények mellé dísznek, komposzt szemetesnek vagy kerti utak kialakítására.
  • Madárlak készítése: ha van egy kis helye az udvarban, akkor a karácsonyfa felállítva tökéletesen megfelel egy madárlaknak. Előtte győződjön meg arról, hogy nem maradt a fán semmiféle csillogó, flitteres dísz. Helyette helyezzen el rajta felfűzött, lógó pattogatott kukoricát, gyümölcsöket vagy tobozokat.
  • Hozzon létre egy halbúvóhelyet: ha van egy kis kerti tava, akkor a szétdarabolt fával az ott élő halaknak búvóhelyet alakíthat ki. Itt is nagyon fontos, hogy minden díszt el kell távolítani a fáról.
  • Segítsen megállítani a vízparti eróziót: a karácsonyfákat fel lehet használni a tavak, folyóparti, tengerparti erózió csökkentésére. A törzs és az ágak akadályt nyújtanak abban, hogy a víz ne tudja elmosni a homokot és a növényeket a helyükről.
  • Koszorúk, füzérek készítése: vágja le az ágakat és használja fel őket téli koszorúk, ajtódíszek készítéséhez, amelyek egész évben otthonunk részévé válhat. Egy kis fenyőtoboz kiegészítéssel friss fenyőillatot társíthatunk a díszek mellé.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb