„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Lesz otthonteremtés Orbán üzent a Facebookon

Orbán Viktor csütörtökön elkezdte a hozzá érkezett több ezer kérdés megválaszolását a Facebookon. Második témaként az otthonteremtés kérdéskörével foglalkozott.

Hangsúlyozta, hogy nagyon fontos a  saját otthon. De a devizahitelesek problémáit először meg kell oldani.

“Mindig is azt vallottam, hogy mindenkinek kell egy hely, ahol a maga ura lehet. Ez a saját otthon” írta Orbán Viktor. “Egy gyermek akkor válik igazán felnőtté, amikor átélheti a saját otthon megteremtésének és fönntartásának felelősségét. Ezért úgy gondolom, hogy az államnak támogatnia kell a családok otthonteremtését. Ennek szellemében működött 1998-2002 között sikeresen a polgári kormány otthonteremtési támogatási rendszere.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Nyolc év alatt azonban nem csak ezt a támogatási formát számolták föl a szocialista kormányok, nem csak a gazdaságot tették tönkre, és nem csak az államot adósították el iszonyatos mértékig, hanem azokat is, akik a nehézségek közepette is megpróbálkoztak saját otthont teremteni. A 2002 előtti időszakban támogatott forinthitelek felszámolásával az embereket átterelték a rendkívül kockázatos devizahiteles megoldásokba. A devizahitelezés féktelen elszabadulása az egyik legnagyobb bűn, amelyet az elmúlt nyolc évben elkövettek az emberek ellen. Mi ennek azonnal véget vetettünk: betiltottuk a devizahitelezést, hogy több ember már ne kerüljön bajba” – folytatja elmélkedését a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint most, az új otthonteremtési program indítása előtt, sürgetőbb feladat a meglévő otthonok megvédése. “Eddig a kilakoltatási moratóriummal védtük meg a bajba jutottakat attól, hogy utcára kerüljenek. Senki sem válhat hajléktalanná azért, mert a válság miatt nem tudja fizetni a törlesztőrészleteit. A devizahiteleik miatt rossz helyzetbe kerülők megsegítésére föl fogjuk állítani a Nemzeti Eszközkezelőt. A terveket kidolgoztuk, folynak a tárgyalások arról, hogy a magyar költségvetés és a bankrendszer milyen arányban vállaljon felelősséget a kialakult helyzetért.” – hangsúlyozta bejegyzésében Orbán Viktor.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb