„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Könnyűszerkezetes készházak építési hajlandósága

Magyarországon jelenleg az épülő házaknak mintegy 12-13%-át teszik ki a rendkívül energiatakarékos készházak. Ez az arány a fejlett nyugati országokban minimum három-négyszeres, de Észak Amerikában, 90%-ban készházak készülnek.
Ausztriában jelenleg a családi házak 40 százaléka, míg Svájcban több mint 60%-a készház. Ennek oka a rendkívül jó hőszigetelés, a gyors építés, a kiszámítható ár.
Egész Európában folyamatosan növekszik a készházak aránya.

Ausztriában 25 évvel ezelőtt a mai magyarországi szinten állt a készházak aránya az évente felépült családi házakon belül.

Nyugati szomszédaink hamarabb felismerték az energiatakarékosság szerepét, melynek már a rendszerváltáskor Gorenjét vásárló Magyar turisták is szemtanúi lehettek, ugyanis már akkor rengeteg napkollektorral szerelt Burgenlandi családi házat láthattak.

A Magyarországon alulmaradt készház arányokat részben lehet azzal is magyarázni, hogy míg a gáz árát az elmúlt időszakban az állam támogatta, nem volt nagy kiadás a lakások fıtési rezsiköltsége, másrészről mint minden más, ami a nyugaton működik sajnos idehaza évtizedeken belül lesz elfogadott. A Magyar ember szkeptikus sok mindenben, mert tradíciók alapján gondolkodunk, mondják sokan, nagyapám is tégla épületben lakott, akkor miért ne lenne nekem is jó az.

20 évvel ezelőtt furcsa lett volna egy embert mobiltelefonnal és laptoppal a kezében látni, azt hittük volna, hogy más bolygóról érkezett. Ma meg nem is tudjuk elképzelni nélküle az életünket. Így lesz ez a házépítés területén, csak fel kell ismernünk az energiatakarékosság fontosságát.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A gáz, a villamos áram hosszútávon egyre drágább termék lesz. Egyetlen megoldás, ha házaink egyre kevesebb, vagy akár teljesen külső betáplálást nélkülöző energiáktól mentesen üzemelnek.

Könnyűszerkezetes technológiák a legalkalmasabbak az extra szigetelésű otthonok kialakítására. A falazatuk üreges, így ott a legmodernebb hőszigetelő anyagokat alkalmazhatjuk.
A leg-extrémebb időjárási és környezeti viszontagságok esetén is maximálisan helytállnak, legyen szó hidegről-melegről, hatalmas viharokról, vagy akár földrengésről.
Jó példa erre az Olaszországi földrengés sújtotta terület is, ahol most a tradicionális építkezéssel szemben 500 darab könnyűszerkezetes lakást építtet az Olasz kormány.

A május 22-én hatályba lépett új OTSZ I/4. fejezetének 2.5 szakasza szerint könnyűszerkezetes (kész- vagy gyors ház, stb.) épületek csak akkreditált intézet által bevizsgált technológiával és szerkezeti elemekkel, rétegrenddel, kialakítással, stb. létesíthetőek, más szóval csak ÉME-vel és Tűzvédelmi Megfelelőség Igazolással rendelkező készházak építhetőek.

Egy készházas építtetőnek semmilyen kompromisszumot sem kell kötnie azért, mert nem téglából épít. Szinte minden megoldás kivitelezhető, amit a tervező és a megrendelő megálmodik. Gyakorlatilag az épület megkezdésétől számított 60. napon akár be is költözhetünk új otthonunkba, sőt még a téli időszakban is végezhető a kivitelezés, hiszen teljesen száraz-építési eljárásról lévén szó, nincsennek kötési száradási idők.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb