„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Érdekességek innovációkHírek

Könnyűszerkezetes házépítés rekord idő alatt

Nincs még egy olyan technológia a világon, mint a könnyűszerkezetes építés ha a gyorsaságot, a pontosságot,az energiatakarékosságot és a földrengésállóságot vizsgáljuk.

A következő videóban egy olyan épületet mutatunk be, amely 6 munkanap alatt épült fel teljesen kulcsrakész állapotra. Éjjeli műszak nem volt beiktatva, de azt érdemes tudni, hogy este 10-ig dolgoztak a szakemberek.

A megvalósult könnyű acélszerkezetes épület 15 emeletes hotelként pompázik, az épület kiemelten magas hő- és hangszigeteléssel lett ellátva, akár 9-es erősségű földrengéseknek is ellenáll.

A szálloda a fenntartható építészet követelményeit is kielégíti.

Az épület teherhordó szerkezetének összerakása mindössze 46 órába telt, a külső határolószerkezeteké pedig 90 órát vett igénybe.

Az épület könnyű acélszerkezettel készült, a külső falakon és a tetőkön 15 cm-es hőszigeteléssel és háromrétegű üvegezéssel kialakított műanyag nyílászárókkal. Hőcserélős szellőztetést és LED világítást alkalmaznak, a fűtéshez és hűtéshez éves szinten négyzetméterenként 7 liter fűtőolajnak megfelelő energiamennyiséget használnak fel.

Ha ezt most számszerűsíteni szeretnénk, akkor ausztriai árakon (mivel ott még van fűtőolaj) ezt az épületet négyzetméterenként: 2000 Ft-ból lehetne fűteni évente. Egy 100 m2-es családi házra vetítve ez a szám 200 ezer forint/év, ez hat hónappal osztva 35 ezer forintot jelentene. Hozzá kell tenni, hogy Magyarországon az EmergyFriendHome házak kétszer ilyen jól szigeteltek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A rekuperátor rendszernek köszönhetően a belső levegő 20-szor tisztább, mint a külső.

Az előre gyártásnak köszönhetően mindössze az anyagok 1%-a a hulladék.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb