„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

6 nap alatt kulcsrakész 15 emeletes épület

Ön eltudja képzelni, hogy egy 15 emeletes hotelt 6 nap alatt kulcsrakészen felépítsenek???

100 ból százan erre azt mondják lehetetlen. Na de ha adott egy komoly acélszerkezetes technológia és egy szorgalmas mindenre felkészült Kínai építőipari csapat, akkor ezt meg lehet csinálni.

Ázsiában az építőipar hatalmasat fejlődik napjainkban. A csangsai Ark Hotel külső megjelenésével a legkevésbé érdemelné ki figyelmünket, az építési körülmények azonban több mint érdekesek. Az előre gyártott acélszerkezetes elemeknek és a számítógépes technológiáknak köszönhetően a szállodát a már meglévő alapokra mindössze hat nap alatt húzták fel. Említésre méltó, hogy éjjel nem dolgozott senki, a műszak este 10-kor befejeződött.

A ház rendkívül jól hő és hangszigetelt, akár 9-es erősségű földrengéseknek is ellenáll. A fenntartható építészet követelményeit is teljesíti.

A 6 napos időtartamon belül az épület teherhordó szerkezetének összeszerelése mindössze 46 órába került. A külső vázkitöltő könnyűszerkezetes hidegen hengerelt acélszerkezetes elemek 90 óra alatt készültek el. Egyetlenegy helyhez rögzített daru sem dolgozott az épületen.

LED-es világítás került az épületbe, hogy ezzel is csökkentsék az energiafelhasználást. Az épület szerkezet:  könnyű acélszerkezet. A külső falakon és a tetőkön 15 cm-es hőszigetelést és háromrétegű üvegezésű ablakokat építettek be.

A szellőztetést hővisszanyerő gépekkel valósították meg.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A fűtéshez és hűtéshez éves szinten négyzetméterenként 7 liter fűtőolajnak megfelelő energiamennyiséget használnak fel. A modern gépészetnek köszönhetően a belső levegő 20 x tisztább, mint a külső bejövő levegő.

1% alatti a hulladékképződés, mivel mérnüki pontossággal előre meghatározásra került minden egyes anyag szabásmintája. Az 1%-os hulladékból a fele részt a csomagolóanyagok tették ki.

Nagyon fontos tény, hogy az építkezésen egyetlenegy baleset sem volt, pedig többszáz ember dolgozott egyszerr az épületen.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

3 hozzászólás

 1. Nagyon nagyon cool ez az épület. Ez hihetelen. Lehetséges ez???
  Hány kamion szállíthata az árut ide vajon. Valószínű megállt az élet a városrészben.

 2. Ez egy építészeti csoda. Magyarországon kíváncsi lennék, hogy meg lehetne e egy ilyet oldani.
  Igazán jó marketing volt ez a cégnek.
  Azért a belső munkákat megnézném, mennyire kulcsrakész, mert biztosan nem az még.
  De ez így is csodálatos.

  1. Kedves Szilvia!
   Véleményünk szerint ma Magyarországon ennek korlátjai lennének, hiszen nincs egyetlenegy olyan cég sem, aki ekkora kapacitással rendelkezik.
   Családi ház szinten a mi technológiánkkal megfelelő előregyártottság esetén 15 nap alatt kulcsrakész épületet tudunk átadni.
   Egyébként ennek a Kínai épületnek a belső festése és burkolása nem volt benne az említett időszakban.
   De így is valójában ez egy világrekord.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb