„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

házépítési tudnivalókKiemeltKiemelt cikkeink

Készház árak 2022

A legfrissebb 2023. augusztus-szeptemberi családi ház építés árainkat ide kattintva érheti el.

Érdemes még ezt a cikkünket elolvasni, ahol sok infó van a készház árakkal kapcsolatban.

A jelen cikkünket 2022. év elején aktualizáltuk. 

Sajnos még mindig sokan vannak, akik a házépítés során csak az ár alapján döntenek.

Napjainkra egyre kevesebbszer hangzik el az a kérdés, hogy ugye olcsó lesz a készház, mert ez könnyűszerkezetes technológia.

Lehet egy 100 m2-es családi ház építésénél akár 8-15 millió forintot spórolni, ha műszaki tartalmat változtatunk. De itt hatalmas különbségek lesznek a komfortban, a hőszigetelési értékekben és a minőségben is.

Nyilvánvaló, hogy más képet mutat egy 3000 Ft/m2-es vagy egy 10 000 Ft/m2-es négyzetméterenkénti költségvetésű burkolattal ellátott családi ház lakásbelsője, főleg akkor ha az utóbbinál belső építész munkáját is igénybe vettük, illetve a hőszigetelés vastagságával és típusával, az ablakokkal, az ajtókkal, a fűtéssel is jelentősen változtathatjuk a ház árát. 

De esztétikában a külső felületképzések, stukkók, egyéb díszítések, eresz, ragalja, belső ajtók, a festések, a villanykapcsolók, szerelvények, fürdőszoba felszerelések is rengeteget számítanak.

De, amit felsoroltunk az csak a külcsíny, ami a szemünknek és lelkünknek ad élvezetet.

Egy könnyűszerkezetes családi ház fő értéke a rendkívül jó hőszigetelés és a gyors munkavégzés.

A műszaki paramétereken nem szabad spórolni.

Luxus készház, extrém megjelenéssel

Nagyon fontos, hogy a ház milyen szerkezetből készül, abban mekkora és milyen hőszigetelő anyagot helyeznek el. Milyen párazárás kerül a falakba, milyenek a nyílászárók és azok üvegezése. Az aljzatbeton és a födém milyen szigeteléssel rendelkezik. A fűtésrendszerünk mennyire energiatakarékos. Ezeket mind mind szem előtt kell tartani, ha dönteni akarunk.

Egyszerű megjelenésű készház

Ezek olyan dolgok, mint egy egy autómárkán belül is a különbségek: ha nézünk egy középkategóriás autót és annak alapfelszereltségét és közepesen felszerelt modelljeit, akkor az egyik modell 8 millió forint, a másik pedig 14 millió forintba kerül. Ami 40% feletti árkülönbséget mutat. Egy autóval is elgurulhatunk benzinessel is és egy nagyobb dízellel is bárhová, de az egyik 10 litert, a másik 5-6 litert fog fogyasztani, nem beszélve egy elektromosról, melynek a fogyasztása ha otthon tankolunk és van napelemünk akkor lehet akár nulla forint is a fogyasztásunk. 

Házaink automata szellőztető rekuperátor rendszerrel vannak ellátva alapkiépítésben is.

Luxus könnyűszerkezetes ház medencével
Óceánparti mediterrán acélszerkezetes készház
Igényes készház belső kialakítása

Tekintse meg a 2022. év eleji családi ház építési árainkat. 

AZ ALÁBBI ÉPÍTÉSI TECHNOLGIÁKKAL FOGLALKOZUNK 2022-BEN:

  • EnergyFriendHome, faszerkezetes könnyűszerkezetes készház építés
  • EnergyFriendHome, acélszerkezetes könnyűszerkezetes készház építés
  • STEICO BIO ragasztott faszerkezetes családi ház építés
  • PuzzleHome moduláris családi ház építés
  • ThermoBurok családi ház építés
  • Kerámiaház építés

Az első négy felsorolásban szereplő családi ház építési mód, mind könnyűszerkezetes építési technológia, az utóbbi kettő pedig egy hagyományos eljárásnak nem mondható, de a ThermoBurok építési rendszer gyakorlatilag egy hőtárolós monolit vasbeton falszerkezet, melyen kívülről 35 cm grafitos polisztirol szigetelés adja a brutális hőszigetelést, míg belül gipszvakolattal látjuk el.

A padló és a födém szintén hasonló hőtárolós megoldással és nagyteljesítményű hőszigeteléssel van ellátva. A kerámiaház pedig egy gyárban készített, előregyártott fal elemekből álló, környezetbarát és kiemelt hőszigeteléssel rendelkező építési forma, melynek segítségével kettő nap alatt tudunk szerkezetkész házat a helyszínen daru segítésével megvalósítani. 

A felsorolás első 4 eleme könnyűszerkezetes házas megoldás, a hőszigetelés tekintetében sokkal jobb hőszigetelő, mint egy modern téglaház, ezt tudjuk már régen a készházakról. 

Fontos kiemelni, hogy a mi általunk gyártott és kivitelezett készházak hőtároló tömege is sokkal jobb egy modern téglaházhoz képest, melynek oka, hogy nem hagyományos kőzetgyapot vagy üveggyapot hőszigeteléssel szigetelünk, hanem helyette BIO minősítéssel ellátott, nagy testtömegsűrűség cellulóz és fagyapot szigetelést fújunk a falpanelekbe résmentesen, tömörödésmentesen, melyek egyrészről megújuló és fenntartható anyagok, másrészről a szálas szigeteléshez képest 2-3x-os tömeg mellett a fajhője is 3x magasabb, mint más készházak hőtároló képessége, vagy egy téglaház hőtároló kapacitása. 

Bizonyítottan a legjobb falszerkezetünk és födémszerkezetünk közel 20 órás fázisletolódási idővel rendelkezik, azaz ennyi idő kellene nyáron, hogy átmelegedjen a falszerkezet, de a nap csak 6-7 órán át süti a szerkezetet és jön a lehülés, így nem indokolt a klíma használata sem ezekben a házakban. 

 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
Nézze meg a 2022. januári családi ház építési árainkat és innovatív technológiáinkat
EnergyFriendHome acélszerkezetes családi ház fal és tető vázszerkezete. 2022-es év eleji rendelés esetén az ár: cca. 90. 000 Ft / m2

Acél vázkész állapot: A készházaink vázszerkezetkész, palánkolás nélküli megrendelés esetén 1-2 napos üzemi szerelés után a helyszínen 2-3 nap alatt felállításra és összeszerelésre kerülnek a tető és a falak tekintetében. Ez az állapot palánkolás nélkül acélszerkezetes kivitelezés mellett 100 m2-es családi ház esetén 2022-es év eleji rendelés esetén egyszerű nyeregtető esetén: cca. 84-86. 000 Ft / m2 közepesen bonyolult tető esetén: 90-95. 000 Ft / m2, de a legbonyolultabb tagolt tetőszerkezet esetén sem megy az ár 95-105. 000 Ft / m2 közötti ár fölé. 

  
Félkész készültség esetén az összes ablak és külső nyílászáró beépítésre kerül, belül az összes szigetelés és kartonozás, palánkolás elkészül, a mennyezet vázszerkezete és szigetelése is 100%-os. A külső falszerkezet palánkolása 2022-ben már OSB lap helyett Rigips tűz- és vízálló GlasrocX anyag. Egy 100 m2-es családi ház ebben a készültségben 2022. év eleji rendelése esetén cca. 250. 000 Ft / m2.

A félkész készültség falpaneljei, tető elemei egy hét alatt készülnek el az üzemben és mérettől függően 1-2 hét alatt a helyszínen felépítjük és átadjuk azt. 

Mit is tartalmaz a félkész állapot? Az összes falszerkezet felállításra kerül, melyen már rajta vannak a palánkolások mindkét oldalon, benne van a falakban a hőszigetelés, összeszerelésre kerül a tetőszerkezet, bekerülnek az ablakok, bejárati ajtó, erkélyajtók, tetőlécezés és tetőfedés, bádogozás, párkányok. Az álmennyezeti CD vázszerkezet felszerelésre kerül és a födémbe is befújjuk a 30 cm fagyapot vagy cellulóz szigetelést. 

Mennyibe kerül ez 2022-es év eleji szerződéskötés esetén?

A válasz kicsit bonyolultabb, mert függ attól, hogy mekkora az épület és mennyire tagoltak a falai és a tetőszerkezete, de általánosságban el tudjuk mondani, hogy egy cca. 100 m2-es családi ház esetén az ár négyzetméterre vetítve ennél a félkész készültségnél 245-275. 000 Ft / m2.

  
Emelt szintű félkész EnergyFriendHome családi ház fotója. A házat 11 évvel ezelőtt Kisbéren építettük fel.
2022. év eleji megrendelés esetén az ár: cca. 285-315. 000 Ft / m2.
Kívül minden készen van, belül hőszigeteltek a falak, palánkolás készen van, álmennyezet is elkészült és a mennyezeti hőszigetelés is 100%-os. Az ár az alapozást nem tartalmazza. 

Az emelt szintű acélszerkezetes és faszerkezetes félkész állapot annyiban különbözik a félkész társától, hogy az épület kívülről teljesen készen van, tehát a hőszigetelt vakolatrendszert is elkészítjük. 

Ennek a készültségnek a 2022-es év eleji eladási ára: 285-315. 000 Ft / m2.

Cégünk kulcsrakész családi házat csak Budapest 50 km-es vonzáskörzetében vállal. Természetesen amennyiben rendelkezésre áll szabad partner kivitelezői kapacitás, akkor összekapcsoljuk kérés esetén Önnel. 

A napjainkban tapasztalható közlekedési helyzet, üzemanyagárak, szállásdíjak nem biztosítanak nagy távolság mellett piacképes árat egy helyi burkoló vagy festő, esetleg gépésszel szemben és ezért indokolatlan az emberek nagy távolságra történő munkavégzése. 

Természetesen a vázkész, félkész, emelt szintű félkész készültséget bárhol Európában felépítjük, mert 1-2 kamionnal egy nagyobb, akár 200-250 m2 családi házat is szállítani tudunk egyszerre az összes fal- és tetőszerkezettel együtt. 

A fogadószint elkészítésével kapcsolatban egyeztetni kell, hogy az adott térségben rendelkezésünkre áll-e kivitelezési kapacitás. 

  
Modern kerámiabeton fotója
  
Szerkezetkész kerámiabeton családiház 100 m2-es bruttó alapterülettel alapozás nélkül ez a készültség most cca. 15 millió forint!

Kerámiabeton családiházaink árazása 3 különböző műszaki készültségi fokban érhető el.

Szerkezetkész állapot: Két napos üzemi gyártást követően a kerámiabeton előregyártott házakat legalább egy hétig pihentetjük az üzemben, majd kiszállítjuk és daru segítségével 1-2 nap alatt az építési helyszínen az Ön által biztosított alapozáson felépítjük azt. Ennél a készültségnél már benne van az összes fal villamos szerelésének a gégecsöve a falszerkezetben, ezenkívül a tetőre felhelyezzük a tetőfóliát és ellenlécezzük azt!
Az összes kerámiabeton falszerkezet felépítése, faszerkezetes rácsos tartóval együtt 100 m2-es egyszerű nyeregtető esetén: 132-154. 000 Ft / m2.

Félkész állapotú kerámiaház: Összes fal felállítása, tetőszerkezet elkészítése, ablakok, bejárati ajtó, erkélyajtók beépítése, bádogozás, lécezés, fóliázás, cserepezés, ragalja palánkolása, az összes villamos vezeték övezése a falakban elkészítve: 215-240. 000 Ft / m2.

  
Emelt szintű félkész kerámiabeton családiház. 100 m2-es bruttó alapterülettel alapozás nélkül 2022 év eleji szerződéskötés esetén cca. 26 millió forint!

Emelet szintű félkész állapotú kerámiaház: Összes fal felállítása, tetőszerkezet elkészítése, ablakok, bejárati ajtó, erkélyajtók beépítése, bádogozás, lécezés, fóliázás, cserepezés, ragalja palánkolása, az összes villamos vezeték övezése a falakban elkészítve, külső hőszigetelt vakolatrendszer elkészítése: 245-280. 000 Ft / m2.

Az áraink az ÁFA költségét nem tartalmazzák, mely 300 m2-es nettó alapterületű családi ház méret alatti építés esetén 5%-os mértékű még az idei évben. Ennél nagyobb ház, gazdasági épület vagy nyaral státusz esetén az ÁFA 27%-os! 2023-tól megszűnik a kedvezményes 5%-os ÁFA, tehát érdemes sietni a vállalkozó és a technológia kiválasztásával és a szabad kapacitás lekötésével.

 Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb